Zvezda u borbi sa ''nemilosrdnim kalendarom'', kako izdržati ovaj ritam?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 28.10.2019.
12:47
Izvor: Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Andrija Gavrilović rekao je danas da je pobeda nad Mega Bemaksom njegovoj ekipi dala prostora da "diše", ali da ako želi da poštuje ono što je uradila u nedelju ne bi trebalo da napravi korak unazad u predstojećoj utakmici p

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde sinoć su pobedili Megu, a već danas su otputovali za Istanbul gde ih u utorak očekuje meč protiv Efesa u petom kolu Evrolige.

"Pobeda nad Megom nam je dala prostora da 'dišemo', ali s druge strane kalendar je nemilosrdan i čeka nas prva nedelja u kojoj imamo dupli program. Protivnik u utorak nam je prošlosezonski finalista Evrolige, odlična ekipa Efesa", rekao je Gavrilović za klupski sajt.

"Svesni smo da nemamo nikakav imperativ, ali ako želimo da poštujemo ovo što smo u nedelju uradili, trebalo bi da ne napravimo korak unazad",
rekao je Gavrilović.

U tim se nakon kraćeg odsustva, uz dozvolu kluba, zbog rođenja prvog deteta vratio Bili Beron, koji očekuje da Zvezda napravi iskorak u utorak.

"Stigli smo do važne pobede u ABA ligi, koja nam znači jer treba krenuti pobedom. Vidite da se mnogi evroligaški timovi muče u svojim prvenstvima, ali ovo je tek početak duge sezone i treba da učimo iz prethodnog perioda. Dobra stvar je da nas očekuje toliko utakmica, bićemo sve bolji i bolji kako sezona bude odmicala", rekao je Beron.

Zvezda nakon gostovanja Efesu, u četvrtak dočekuje Himki.

"Ovo je početak teške nedelje, prvo Efes, pa onda Himki. Turski tim ima dubinu, svoj kvalitet kao uostalom i svaka ekipa u Evroligi. Efes - izvanredni bekovi, izvanredni visoki igrači. Moraćemo kao tim i celina da odigramo dobru utakmicu. Sve kreće od odbrane, tu moramo da odigramo čvrsto i agresivno, da budemo strpljivi jer se utakmica igra 40 minuta, a napad će doći uz to", rekao Beron.

Utakmica Efes – Crvena zvezda igra se sutra od 18.30.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke