Zvezda u Barseloni - Kreću na put u kompletnom sastavu, da li će i na terenu biti tako?

Autor: Beta Beta
četvrtak 08.03.2018.
13:40
Izvor: Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je danas da njegova ekipa meč protiv Barselone u Evroligi dočekuje rasterećeno, ali je istakao da će upravo iz te rasterećenosti pokušati da stigne do dobrog rezultata.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde sutra gostuju Barseloni u utakmici 25. kola Evrolige.

"I pored činjenice da Barselona ima manje šanse za prolazak u plej-of, verujem da će odigrati takmičarsku utakmicu. Delom i zbog utiska iz prvog meča. Od tog trenutka mi smo odigrali više od 50 utakmica u sezoni, promenilo se dosta toga u obe ekipe. I kod njih, ali i u našim redovima gde su igrači dobili svoje uloge, odnosno iskristalisalo se šta je čiji posao", rekao je Alimpijević, prenosi klub.

Crvena zvezda je u prvom ovogodišnjem meču pobedila Barselonu u Beogradu, a sada će u "Blaugrani" tražiti šansu za 11. pobedu u Evroligi.

"Mi smo osigurali prvo mesto pred plej-of ABA lige i s te strane smo maksimalno rasterećeni. Upravo i zbog toga želimo da odigramo dobar meč i da iz te rasterećenosti pokušamo da dođemo do dobrog rezultata i ostanemo u trci za plej-of", rekao je Alimpijević.

Trener Crvena zvezde je istakao da se u Barseloni, dolaskom trenera Svetislava Pešića, vide "mnogobrojni pozitivni pomaci".

"Defanzivno ekipa je podigla nivo i podizaće kompletno formu za nacionalno prvenstvo. Iako su imali neke poraze u Evroligi posle velikih pobeda u kupu, očekujem da će sigurno odigrati u mnogo boljem ritmu duel sa nama. Krenuli smo kompletni, Dangubić je sa nama, a odluku o sastavu ćemo doneti na dan utakmice", rekao je Alimpijević.

Košarkaš Nemanja Dangubić naveo je da njegova ekipa u Barseloni želi da odigra kvalitetan meč, da odigra mirno i koncentrisano.

"Samo tako možemo do pobede", rekao je Dangubić.

I on je naveo da se dosta toga promenilo od prvog duela s Barselonom.

"Tu je sada i trener Pešić, osvojili su kup kralja, vide se veliki pomaci u njihovoj igri. Neće nam biti lako, ali posle Laktaša, gde smo osigurali prednost domaćeg terena u plej-ofu regionalnog takmičenja, ulazimo bez pritiska, ali svakako želimo da se prikažemo u dobrom svetlu", rekao je bek crveno-belih.

Utakmica u Barseloni igra se sutra od 21.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Old_school
Thursday, 08.03.2018
15:13

Kad god smo isli opusteno, gubili smo sa 30+

avatar
Radovan Filipovic
Thursday, 08.03.2018
18:02

A vala i jesmo, moram da budem iskren.

avatar
Realni Arthur
Friday, 09.03.2018
00:39

Potpuno opusteno, naravno, Zvezdi tek slede vazne tekme, prvo Mornar pa Cedevita verovatno, zato sto imam utisak da skoro pa zadnjih 3 ili 4 godine se sastaju u polufinalu i uvek Cedevita pobedjuje, tu ima i do psihe malo. A sto se tice meca u Barseloni, pa nadam se dobrom izdanju, jer realno za top 8 sanse su u promilima, ali, ajmo iskreno, skoro pa 10 novih igraca ( Antic, Lesor, Jankovic, Jovanovic, Radicevic, Omic, Denis, Davidovac, Feldin, Rocesti, Lazarevic pa Apic), i jos novi trener, pa ovo je top bre, 10 pobeda u Evroligi, prvi u Aba, bravo Zvezdo.