Zvezda u 2016. - Pobediti Partizan više nije primarni cilj...

Autor: Darko Mitrović
subota 26.12.2015.
23:07
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Godinu na izmaku navijači Crvene zvezde pamtiće kao najuspešniju u istoriji njihovog kluba. Može li u 2016. da se napravi i korak napred?

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Čak tri osvojena trofeja (ABA liga, domaća Superliga i Kup Radivoja Koraća), uz plasman u Top 16 Evrolige, uspeh je koji doskora nije mogao ni da se zamisli kad su crveno-beli u pitanju.

Međutim, Zvezda iz godine u godinu napreduje, a 2015. ostaće upamćena i kao godina prekida 13-godišnje dominacije Partizana na domaćoj sceni.

S obzirom na razvoj događaja u tekućoj sezoni, nikoga ne bi trebalo da iznenadi ako Zvezda ponovi sve ove rezultate i odbrani trofeje, pa možda i da u Evroligi napravi korak (ili dva) više u odnosu na proteklu godinu.

O ambicijama kluba u 2016. govorio je trener Dejan Radonjić u novogodišnjem intervjuu za ''Mondo'', gde je napomenuo i da crveno-beli sada imaju važnije ciljeve od pobeda nad Partizanom, koji je ove sezone daleko od borbe za plej-of.

''Za razliku od prošle godine, kada je glavni cilj bio da osvajamo titule, da savladamo Partizan i kada se svaka utakmica gledala kroz tu prizmu, ove sezone hoćemo da podjednako konkretno igramo i Top 16. Sada nema te vrste opterećenja.

Želimo da prođemo ovih 14 mečeva na najbolji mogući način. To je cilj. Uradićemo sve što je moguće da budemo konkretni na oba fronta", rekao je, između ostalog, Dejan Radonjić.

Crveno-beli su tokom jeseni imali dosta promena u igračkom kadru, ali Radonjić sada veruje da je tim formiran na duže staze.

''Ako se pogleda aktuelni sastav, uz dolazak Micića, mi maltene imamo spreman tim za sledeću sezonu. Naravno, moguće su varijacije, ali toliko mladih igrača u timu, sa svojim određenim ulogama, daju razlog za zadovoljstvo i mir za sledeću godinu'', ističe Radonjić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Siniša Milja Maksimović
Sunday, 27.12.2015
10:44

polako radonja nece vase trajati dugo a mislim da se u kosarci zna ko je partizan a ko je zvezda trebas i u penziju da odes sa zvezdom a mozda neces stici partizan po broju pobeda i trofeja lako vam je sad kad drzava unistava nas a daje vama