Zvezda traži hitnu reakciju: "Poraz srpske košarke, bruka i sramota!"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 20.02.2018.
20:59
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Crvena zvezda mt:s reagovao je tokom večeri zvaničnim saopštenjem za javnost povodom snimka koji se danas pojavio na društvenim mrežama.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Snimak koji se tokom dana pojavio na društvenim mrežama očekivano je uzburkao strasti, pošto se na njemu vidi kako nepoznata osoba uklanja pločice sa grbom Crvene zvezde mt:s sa postolja trofeja Kupa Radivoja Koraća.

Tim povodom tokom večeri je sa Malog Kalemegdana stiglo zvanično saopštenje u kojem je Crvena zvezda mt:s izrazila svoj stav i zatražila hitnu reakciju predstavnika Košarkaškog saveza Srbije.

Saopštenje košarkaškog kluba Crvena zvezda mt:s prenosimo u celosti.

"KK Crvena zvezda mt:s šokiran je snimkom koji se u utorak pojavio na društvenim mrežama, na kome se jasno vidi da neko (igrač ili 'navijač' KK Partizan NIS) uz neprimerene i prostačke komentare, skida pločice sa trofeja kupa 'Radivoja Koraća' na kojima su ime i grb našeg kluba, višestrukog osvajača tog takmičenja.

Ovo skrnavljenje trofeja je definitivan poraz srpske košarke i Košarkaškog Saveza Srbije. Zato od predsednika i potpredsednika Saveza, bivših igrača Partizana tražimo hitnu reakciju i objašnjenje srpskoj javnosti, kako je moguće da se dogodila ovakva bruka i sramota! Mada je sve ovo možda i logičan nastavak svega što se dešavalo tokom finalne utakmice kupa 'Radivoja Koraća', na kojoj isti ti čelnici nisu preduzeli ništa da se čelnici Zvezde zaštite od salvi uvreda, čak su i sa podsmehom posmatrali sve te scene, iako su po propozicijama morali (i mogli) da upozore zvaničnog spikera da se prekine sa vređanjem, i ta utakmica zaista bude praznik srpske košarke.

KK Crvena zvezda mt:s je kao višestruki osvajač nacionalnog kupa, sa ponosom u svojim prostorijama na Malom Kalemegdanu čuvao ovaj trofej. Hiljade i hiljade naših navijača slikali su se tokom prethodnih godina, sa trofejom koji nosi ime po legendi svetske i na prvom mestu, jugoslovenske i srpske košarke – Radivoju Koraću. I nikada nikome nije padalo na pamet da skida pločice sa imenima drugih klubova osvajača trofeja, jer je bez obzira na sve rivalitete, razlike ili nesporazume – to istorija košarke ove zemlje!

Nakon ove sramote, koju će morati da objasni neko drugi, jedna stvar je jasna: Neki su, čim su se malo izdigli, pokazali svoje pravo lice, a to je da svi drugi pored njih treba da glume takmičarski dekor i trpe raznorazna poniženja, poput ovog. O odsustvu sportskog rivaliteta i fer pleju, da i ne govorimo!

Takođe se pitamo i da li je ovo prvi korak doslednosti rečima novog predsednika KK Partizan NIS Ostoje Mijailovića 'da je Crvena zvezda neprijatelj'?

I odmah da pojasnimo: Pošto znamo da će 'gospoda' iz suprotnog tabora da relativizuju ovaj sramni čin i izjednačavaju ga sa događajima iz 2014. godine, podsetićemo na činjenicu da su te godine navijači upali na teren i prisvojili trofej, a ovde je jasno da je klub dao u ruke NN licu (igraču ili navijaču) trofej da ga svesno oskrnavi!

Zato od čelnika Košarkaškog Saveza Srbije Predraga Danilovića, i potpredsednika Dejana Tomaševića zahtevamo hitnu reakciju i istragu: ko je ovo uradio, zašto je oskrnavio trofej i kakve će biti konsekvence za ovu nezapamćenu bruku i sramotu i još jedan šamar našoj košarci!

Zato pre odgovora koje nestrpljivo čekamo zajedno sa kompletnom srpskom javnosti, istovremeno obaveštavamo čelnike Košarkaškog Saveza Srbije da ćemo prelazni pehar namenjen osvajaču Košarkaške Superlige Srbije zadržati u prostorijama KK Crvena zvezda mt:s bez obzira na ishod šampionata u junu mesecu, kako ga takođe neko ne bi oskrnavio,samo zato što se, gle čuda, u ovoj zemlji još neko 'drznuo' da osvoja trofeje?

Zadržaćemo ga, jer je to istorija srpske košarke koju su pisali i KK Crvena zvezda mt:s i taj isti KK Partizan, Borac, OKK Beograd, Radnički sa Crvenog Krsta, FMP, Mega, Metalac, pa nekadašnji učesnici finala i međunarodnih takmičenja Hemofarm, Radnički iz Kragujevca, Vojvodina, Mašinac, Sloga, Tamiš, i mnogi drugi. I u dobrom ili u nešto lošijem stanju, sa ili bez rezultata, svi oni i hiljade drugih klubova su ISTORIJA SRPSKE KOŠARKE! koju neko neće izbrisati i menjati skidanjem pločica sa trofeja koji pripada na prvom mestu srpskoj košarci.

Zato svi u KK Partizan NIS treba da se stide ovoga što se dogodilo – jer kako se odnose prema ovom trofeju - nisu ga ni zaslužili!!!
", navodi se u saopštenju crveno-belih.

Košarkaši Partizana osvojili su trofej Kupa Radivoja Koraća u nedelju uveče trijumfom nad Crvenom zvezdom mt:s u finalu turnira održanog u Nišu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

59 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svojnasvome
Wednesday, 21.02.2018
17:35

Xxxaxx coki ti li si.....prvo moras da kazes imenom i prezimenom a ne neko......zaci vasa otimacina naseg trofeja je nebitna a ovo bez dokaza je druga prica? I jos nesto kk partizan, nevezano za ovo, je dao uberljivo najveci doprinos srpskoj kosarci (kad je u pitanju ono sta on znaci sbetskoj kosarci uz uvazavanje avih koji su mnoge igrace stvorili) a ti sa svojim polugama vlasti se trudis da unistis i taj klub bas kao i hemorfarm radnicki.....nisi nizak ti si mali čovek ljudski coveculjak

avatar
Budimo.ljudi
Wednesday, 21.02.2018
13:23

I onda odeš lepo na YT i ukucaš - Simonović krade pehar HD FULL 4K VIDEO

avatar
ariton
Wednesday, 21.02.2018
10:49

Odmah naći krivci ,zatvoriti ga i baciti ključ.Ovo može samo bolesna osoba.

avatar
Goran_Ilic
Wednesday, 21.02.2018
08:33

Ovo nam dobro doslo da se skloni cilj yrme sa ocajnih partija na zavrsnici kupa pa ce sad plocice da nam budu prva tema.ja cu kao covek da cestitam Partizanu,a ti nasa upravo razmisli malo o letosnjim potezima i sta je dovelo do ovakvog raspada u ekipi.Pozdrav svim iskrenim navijacima.

avatar
Pixi G0L iz kornera
Wednesday, 21.02.2018
05:38

Hvala ti Boze sto samZvezdas.

avatar
Nemanja Vidiiic NO.1
Wednesday, 21.02.2018
03:18

KAZITE JAVNO,VELICKOVIC,ARANITOVIC I GAGIC,ne brini gagicu uskoro ce derbi

avatar
Danilo.R.
Wednesday, 21.02.2018
02:38

Ne brinite nista, sve ce ostati na peharu netaknuto... Samo ce doci do male korekcije a to je tamo gde pise osvajac CZ stajace fabrika metalnih proizvoda ili poznatije kao FMP Zeleznik! Pozdrav klubu iz predgradja Beograda!

avatar
SvetskiSampion
Wednesday, 21.02.2018
15:46

A umesto partizana Zepter igokea?

avatar
Alister Krouli
Wednesday, 21.02.2018
00:33

Sta radi zaboravljeni as Simonovic?

avatar
Wednesday, 21.02.2018
00:23
avatar
Čerek Republika Srps
Wednesday, 21.02.2018
11:42

Moram ovde da ti odgovorim na tvoj odgovor jer dole niže u komentarima ne mogu. Pročitao sam da piše RSFORUM, samo sam se šalio. Malo je i degutantno razmišljati o tome da je sve montaža. Jer da jeste,KK Partizan bi se odmah oglasio i rekao da je sa Peharom sve ok ili da su takav pehar i primili (bez pločica). Da remiziram, budala i idiota ima na obe strane i to je činjenica,bez obzira što neki od vas (ali i nas) kažu kako ste avangarda ili nismo isti.

avatar
Vanja Grubač
Wednesday, 21.02.2018
00:19

Kako će da dokažu da su pločice bile na peharu pre dodele?Uostalom o možda su odnete pločice da se dopiše Beograd ili Diva jer to nije ona zvezde Moke i Kaponje.

avatar
Nemanja Vidiiic NO.1
Wednesday, 21.02.2018
03:17

jedna jedina zvezda sa malog kalemegdana,to ste vi,ovime se ponosite

avatar
Nemanja Vidiiic NO.1
Sunday, 25.02.2018
18:26

zavrsilo se dugovi vraceni,gazimo aba i domacu ligu,i igramo evroligu,kako u top 600?

avatar
Vanja Grubač
Sunday, 25.02.2018
13:44

Kako ide ono sa UPPRD-om?

avatar
Bagzi
Tuesday, 20.02.2018
23:32

Tipicna njihova sramota, jos se ponose time. Ovde treba hitna reakcija zakona i kosarkaske javnosti, da se lepo otkrije ko je dozvolio i ko uradio ovo.

avatar
Vanja Grubač
Sunday, 25.02.2018
13:45

Koji je zakon prekršen?

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 20.02.2018
23:31

Ako je ovaj snimak od pocetka incidenta do kraja istog, mene samo interesuje kako se skidaju tri plocice sa grbom Crvene Zvezde, a nijedna plocica sa grbom Mege, a svi znamo da je Mega osvojila kup pre dve godine.

avatar
boba89czv
Wednesday, 21.02.2018
00:21

Ne igra se kup par godina...

avatar
Wednesday, 21.02.2018
08:51

Megina plocica nije dirana, cuje se na snimku da pricaju o tome. Trebali su da skinu samo za 2013. i 2017. i da stave nas grb za '13, a da ostane prazno za '17.

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 21.02.2018
00:34

Ja mislim da ni sam nisi svestan sta si teo napises.

avatar
RG VILI
Tuesday, 20.02.2018
23:29

Najveca bruka kosarke u Srbiji je vas vodja :) Pred sudom je godinama! Ali ,polako,dolazi dan i za njega, dan „Z“ ! „Zabela“

avatar
Nemanja Vidiiic NO.1
Wednesday, 21.02.2018
03:18

tako je taj vodja vam daje milione od sponzorstva

avatar
Vanja Grubač
Sunday, 25.02.2018
13:46

Mislio je na vašu legendu i vlasnika kluba

avatar
majki
Tuesday, 20.02.2018
23:12

Zasto nisu trazili hitnu reakciju kad je Simonovic ukrao pehar a Delije ga unistile??? Licemerna zvezda!!!

avatar
Tuesday, 20.02.2018
22:55

Igrac Partizana?! Da vas nije sramota, to odavno znam, ali, ovo je vec previse, a ako je ta zena gospodja, onda je i zvezda osvojila sve ove Kupove poslednjih godina Hahaha Sudije prekidaju utakmice zbog vredjanja vasih ljudi, a ne prekidaju zbog jednog Novice Velickovica!

avatar
Raky_b
Tuesday, 20.02.2018
22:47

Cekajte, zar to nije isti onaj pehar koji su igraci/navijaci kluba koji danas nosi ime Crvene zvezde, ukrali i skoro unistili????nnOvi su jucer skidali ime samo kako bi stavili na pehar pravo ime kluba koji je osvojio taj kup prethodne godine, a koji danas nosi ome Crvenw Zvezde.

avatar
zlogi
Tuesday, 20.02.2018
22:36

Ne znam ko je skidao grb Zvezde sa trofeja, ali to je sraman cin, i neko mora biti kaznjen ( treba nas udariti fest po dzepu zbog ovoga)...Medjutim, da li je to jedina sramota koja se desila zahvaljujuci gospodama iz Partizana i Zvezde? Naravno da nije, treba se setiti i onog finala kupa kada su igraci Zvezde pobegli sa terena i trazili od Djilasa da odlozi mec za naredni dan, sto je ovaj i ucinio (i to je bio veliki presedan i sramota za nasu kosarku), umesto da je naredio praznjenje tribina i nastavak meca... umanjivanje sramote finala plej ofa 2014 kroz poredjenje sa ovim sto se sada desilo, je uvreda inteligencije za svakog normalnog coveka. To je isto kao kad bi rekli unistili smo trofej, ali nase unistavanje trofeja je manji zlocin i manja sramota, od ovoga...nije!! Podjednako su kriminalni potezi, potezi koji su udarili jos jedan samar srpskoj kosarci. Da ne pricamo o srozavanju ugleda cele srpske kosarke kroz ovakva saopstenja, nije bitno iz koje kuhinje dolazi... :/

avatar
Tuesday, 20.02.2018
22:56

Ne zaboravi finale plej-ofa 2012. Tri godine zaredom su pravili da ne kazem sta.

avatar
zlogi
Wednesday, 21.02.2018
22:21

Slazem se sa tobom, ali toliko se ruznih stvari desilo da se ne moze vise ispratiti :/

avatar
poljskikupanjac
Tuesday, 20.02.2018
22:32

Ne treba se spustati i kukati za ovim obezvredjenim trofejem pustiti ih neka se raduju kao deca kad im das cokoladicu .Napred zvezdo ti si srpski klub ne bakci se sa ovim malim uvoznim klubovima

avatar
RIP KOBE
Tuesday, 20.02.2018
22:30

a gde je dokaz da su to nasi navijaci i uradili uopste? ne vidi se ko je u pitanju a objavljeno lepo na rsforumu

avatar
Čerek Republika Srps
Tuesday, 20.02.2018
23:38

I meni se cini da je to montaza. Jer da nije,ovaj lik sa videa bi lepo izvadio novcanik iz zadnjeg dzepa,pa iz novcanika licnu kartu i svima bi je pokazao. A kad bolje razmislim,i ti si sumnjiv!! Sta radis na rsforumu a kao navijas za avangarda-nismo isti-ne poznajem nikog ko bi ovako nesto uradio sa peharom-gospodski klub

avatar
AlexPFC
Wednesday, 21.02.2018
01:14

Izvadio bi on novčanik sa sve ličnom kartom nego su ga odžeparili neki muzikanti u GSP-u. Priča se da je stariji svirao harmoniku a mlađi pevao i držao u ruci šešir okrenut naopačke....

avatar
Wednesday, 21.02.2018
00:13

Sta je sa tobom? Pise dole levo da je sa tog foruma, pogledaj malo bolje.

avatar
petar000
Tuesday, 20.02.2018
22:30

hahah, da... To je inace onaj trofej koji ste slupali pre par sezona. Znaci, ne podrzavam ovo skidanje plocica (ne toliko skidanje, koliko objavljivanje videa), ali to se lako vrati nazad, tako da trofej nikako nije oskrnavljen za razliku od onog kojim je Simonovic vitlao. Izgubite vi finale nase lige, pa cemo jos videti da li necete da ga date. A u stvari mozda ste ga ponovo slupali pa vam glupo da ga takvog vracate. Lepo su vam ljudi skinuli trofeje koje ste osvojili kao FMP, nista nenormalno. Da ste osvojili ove sezone i to bilo propraceno nazivom KK Crvena zvezda, niko to ne bi pipnuo. Jednostavno, ne mozete da se kitite tudjim perjem. Najsmesnije je da cim su izasli iz UPPR-a, odmah popusili za trofej.

avatar
Tuesday, 20.02.2018
22:57

Nije to isti trofej. Zar nisu izasli iz toga pre dve i po godine?

avatar
Wednesday, 21.02.2018
08:49

Ma, naravno da je to sve samo fora. Zvanicno je trebao da traje od 2011. do 2016, ali, proglasili su -ozdravljenje- godinu dana pre roka:-D Lepo je Dule objasnio, naduvali su mnoge dugove da bi presli tu -crvenu liniju- i onda su mnogi ostali bez namirenja svojih potrazivanja (sto u celosti sto gro iznosa) jer su sve sveli na mizeriju...

avatar
petar000
Wednesday, 21.02.2018
00:19

Znam da nije isti 9onaj je bio za prvenstvo, ne znam ni sto sam napisao da je isti). Ali, trofej je trofej. Ne znam, ja mislim da su zvanicno prosle sezone. Valjda od 2012 do 2017 je trebalo da bude, mada su oni objavili izlazak malo ranije. Zezam se malo, to nije cinjenica sto sam napisao. Realno, oni su iz UPPR-a izasli cim su ga usvojili, to je fakat. Formalno su ga zadrzali jos par sezona da ne ispadne da su bas sve preko noci vratili, inace da taj sporazum ima bilo kakve veze sa realnoscu oni bi ga produzili jos trideset godina, jer nema nacina da se toliki dug sanira tako brzo. To je cisto forma da se opravda resavanje problema nelegalnim putem.

avatar
Tuesday, 20.02.2018
22:24

Ko im je skinuo pod hitno da im vrati pločice.

avatar
Zlato
Tuesday, 20.02.2018
22:24

Pisu a pehar sto su nasi navijaci uzeli a ovo su direktno uradili igraci ili uprava partizana jer je neko od njih to uradio skinuo ovo ako nije skinuo neko od njih neko je morao da da pehar navijacima e tu je velika razlika.nBoli ih sto je Zvezda tamo dje I treba da bude a od kad smo mi preuzeli primat u kosarci I reprezentaciji bolje ide.

avatar
Zeljko Trisic
Tuesday, 20.02.2018
22:41

A Simon sto je unistio pehar, ne plocice nego ceo pehar, to se ne racuna. Vi ste zlatni po tom pitanju

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 20.02.2018
23:32

Ko kaze da ovo nije uradjeno pre dodele pehara?

avatar
Zlato
Tuesday, 20.02.2018
23:06

Unistili su ga navijaci a ovo je uradjeno u dogovoru sa upravom I igracima.

avatar
Cheyenne
Tuesday, 20.02.2018
22:12

Ako nije simonovic ja neznam ko je ovo mogao da uradi,simonovic je profesionalni unistitelj trofeja,to svi znamo,zvezdina reakcija je smesna!

avatar
vladimir6
Tuesday, 20.02.2018
22:12

Zasto se ne kaze koji je to igrac Partizana u pitanju?

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 20.02.2018
23:17

Ako se dokaze bice veselo, odgovarace i klub i taj igrac, neka mole Boga da se ne otkrije samo...Pokazali su svoje pravo lice sada, U pobedi se uvek pokazu kakvi su....Ovo je ogromna sramota, ali nesto me i ne cudi, vecina nemilih scena upravo potice sa zna se cije strane i tribine, gde se odredjuje kakva majica sa likom koga ce se nositi na utakmici i slicno, ali sve se to gura pod tepih, sakriva. Kao i oni ispadi u kupu kada su pogodili bakljom funkcionera kosarkaskog saveza, i za to niko nije odgovarao, slabo se i pisalo o tome...

avatar
petar000
Wednesday, 21.02.2018
17:08

Jasno, bolje da su potrovali igrace Zvezde nego sto su skinuli plocice. Kako se ekspresno zacuti o stvarima gde je kriva Zvezda, a ova zajebancija sad ima da se provlaci godinu dana po medijima. Da li je sa vase strane ikada stiglo zanicno izvinjenje za ; gadjanje igraca urinom, trovanje istih, prebijanje protivnickih igraca i trenera na fudbalu, gadjanje igraca bakljama da ne mogu da odu u svlacionicu, zatim gadjanja bakljama igraca na kosarci u Zelezniku, pogadjanje u glavu sakupljaca lopti na odbojci metalom (istina vaseg, ali to nije bilo namenjeno njemu), pljuvanje trenera tokom cele utakmice, drmanje koseva, gadjanje svinjskim papcima, razbijanje i kradja pehara, koji pritom niste osvojili. Da jeste, pa ajde i da se razume. Napustanje dodela medalja, aktiviranju pp aparata, gadjanje loptom protivnickog trenera, prebijanja novinara. Eto, da li je zbog i jedne od ovih situacija ikada od vas stiglo izvinjenje, ili objasnjenje zbog tih situacija. Znaci nikada. Da ne pricam o tome sto se nikada u medijima nije pridavala tolika paznja za sve ove incidente, vec je redovno posle dva dana sve to zataskavano. e sad to sto je neko skinuo prilepljene plocice iz fazona je nesto sto ove druge cini najgorima na svetu, a ujedno vas cini najboljima na svetu.

avatar
ariton
Wednesday, 21.02.2018
10:51

Tebe jadniče nema ovih dana.A kad se pojaviš onda seješ gluposti.Ali smo se navikli na tvoje gluposti.

avatar
Nemanja Vidiiic NO.1
Wednesday, 21.02.2018
03:19

aranitovic,velickovic i gagic,ne brini znamo vec

avatar
AlexPFC
Wednesday, 21.02.2018
01:44

Prošle godine u ovo doba otrovan nam je skoro ceo košarkaški tim! Za početak to treba otkriti i organizatora(ili više njih) lišiti slobode.

avatar
Partibrejker
Wednesday, 21.02.2018
01:27

Ajde prvo da otkrijemo ko je trovac.Pa nek svako odgovara za svoja zlodela.Neko u zatvorza masovno trovanje a neko da kupi lepak i zalepi plocice

avatar
Dolina cupova
Wednesday, 21.02.2018
00:26

Da li se pisalo o pp aparatu? Omića bojkotuju zato sto je druge vere. Simonović i unistavanje pehara? Pljuvanje Jovanovića? Svinjski papci? Drmanje koševa? Kese sa urinom? Ko zna ko je i kada ovu glupost uradio, ali ove gore sto sam ti naveo se zna!

avatar
Wednesday, 21.02.2018
00:17

Moli ti Boga ili neko drugu visu silu da se ne otkrije sta ste vi uradili prosle godine u ovo vreme...

avatar
Vanja Grubač
Wednesday, 21.02.2018
00:17

Mislio si na onu tribinu sa koje se gadjaju igrači bakljama,polivaju pljuvačkom i urinom,drmaju koševi,ukrade i uništi pehar,aktiviraju pp aparati...jel to ta bolja tribina?

avatar
Stefan Lazarevic
Tuesday, 20.02.2018
22:11

A gde je vama zvanicno saopstenje za onu kradju i unistavanje trofeja?

avatar
Paris Saint Germain
Tuesday, 20.02.2018
22:08

ahahaha ovo pise coki u suzama, vec ga zamisljam :DDD