Zvezda strepela, Feldin trojkom doneo pobedu za vođstvo u seriji!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 07.06.2018.
22:03
Izvor: Sportske.net

Džejms Feldin je heroj!

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Rezultatom 84:83 Crvena zvezda je slavila u prvom duelu finala plej-ofa domaće Super lige protiv FMP-a iz Železnika. Odlučila trojka Feldina.

Velika borba se vodila u prvom poluvremenu, FMP je bio u vođstvu sve do kraja druge četvrtine kada je Crvena zvezda preuzela kontrolu nad mečom i tada se mislilo da će taj tim uspeti da je i sačuva.

Rezultatska klackalica je viđena od samog početka, a na 2 minuta do kraja prve deonice Zvezda dolazi do 5 poena prednosti košem Jankovića. Ipak, Radovanović i Apić preokreću rezultat do kraja prve deonice, a u drugoj poenima Odža FMP stiže do 4 poena prednosti.

Antić i Davidovac su nosili igru Zvezde sredinom druge deonice kada je ponovo Zvezda povela i tu prednost je održala do kraja druge deonice.

Ročesti je ponovo bio u centru pažnje u trećoj deonici, svojim poenima je doveo Crvenu zvezdu do 45:40 na polovini ove četvrtine, ali gosti preko Jeremića, Apića i sjajnog Nenadića danas stižu do novog izjednačenja vrlo brzo.

Jeremićeva trojka u trećoj deonici je bila jako bitna, baš kao i trojka Radovanovića kojom je FMP stigao do +5. Nenadić je kasnije pogodio za +7, bila je to najveća prednost koju je jedan tim imao na ovom meču.

Stranci su održali Zvezdu u igri početkom poslednjeg kvartala, Feldin i Ročesti (koji je danas stigao do 1000. poena u sezoni za Crvenu zvezdu) su pogodili nove trojke, a nakon novih poena Feldina na semaforu je pisalo 64:66, Crvena zvezda je držala priključak.

Tačno na polovini poslednje deonice Crvena zvezda vraća prednost, nakon promašaja Feldina i ofanzivnog skoka Dejana Davidovca, Alen Omić je uspeo da stigne do poena (2+1) i do prednosti za Crvenu zvezdu. Bio je to šesti uzastopni poen Alena Omića u tim trenucima. Nije stao ni nakon toga, pogodio je ponovo u narednom napadu za 72:69.

Tada je usledila dalekometna paljba gostiju koji preko Radovanovića i Jeremića stižu do dve trojke i prednosti od tri poena, Topić je morao tajm-autom da reaguje i da prekine goste koji su bili u seriji.

Trebao je još neko Crvenoj zvezdi pored Alena Omića, a to je bio Tejlor Ročesti koji je trojkom ponovo održao Zvezdu u životu na ulasku u poslednja dva minuta.

Njegovom drugom trojkom u poslednja dva minuta Zvezda stiže do prednosti od 80:79, bio je to njegov 21. poen na meču i pored Omića je bio daleko najbolji košarkaš Crvene zvezde danas.

Rezultatska neizvesnost se nastavila u poslednjem minutu, ključnu trojku pogađa Pot na 25 sekundi do kraja i prednost 81:83, ali nije bilo gotovo!

Trojkom Džejmsa Feldina Crvena zvezda na 13 sekundi do kraja stiže do prednosti, ispostaviće se i do pobede pošto gosti nisu uspeli da preokrenu ponovo rezultat, Stefan Pot je promašio pobedu.

Omić je bio najefikasniji sa 22 poena, Ročesti je imao 21 uz neverovatnih 12 asistencija. Junak Feldin je imao 12 poena.

Na drugoj strani Nenadić je stao u drugom poluvremenu, zaustavio se na 19 poena, dok je Jeremić pogodio 18 poena.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Friday, 08.06.2018
07:50

Kakva drama:-D:-D:-D

avatar
nemam pojma
Thursday, 07.06.2018
22:32

Cirkus od utakmice. Najbolje mi kad Lazić govori Jeremiću da promaši bacanja posle tehničke Antiću, koji bi u normalnim okolnostima bio kažnjen zabranom igranja na nekoliko utakmica zbog krajnje nepristojnog i drskog ponašanja. Ali on je tim ponašanjem promenio kriterijum i na kraju najviše doprineo nezasluženoj pobedi. Drugi detalj kad Odžo u drugoj četvrtini nabacuje Omiću tri faula, Antiću dva, a Jovanović ga izvodi iz igre, mesto da nastavi dominaciju. Treće, Pot pravi grešku za greškom i vraća prvi tim fmp-a u igru, a trener ga uporno drži, a Jeremić, ODžo i Nenadić na klupi. A ulazak Šešlije, koji na ranijim utakmicama skoro da nije ni igrao. Džile bi sa ovom drugom ekipom fmp-a zgazio prvu sa najmanje 15-ak razlike. Fizički su dominantniji i pripremljeniji. Oduvao bi ih u drugom poluvremenu i pored sudija. I Simanić se potrudio da ipak dobije svoje pare po ugovoru.

avatar
Markic85
Thursday, 07.06.2018
22:15

Dzaba, domaca titula nema bas nikakav znacaj sem prestiza, junak bi bio protiv Buducnosti, ovako gorak je ukus a ujedno I nekakvo zadovoljstvo, volim kad pobedjujemo... .

avatar
Thursday, 07.06.2018
23:18

Реалан коментар, свака част !