Zvezda se pojačava u Italiji?!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 13.05.2020.
10:30
Izvor: Sportske.net

Najnovije informacije sa Apenina.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Kako prenosi italijanski novinar Luka D'Alesandro, Crvena zvezda je zainteresovana za krilnog centra Dinamo Sasarija Dvejna Evansa.

Ovaj 28-godišnji košarkaš je nakon četiri provedene godine na Sent Luis koledžu profesionalnu karijeru počeo 2015. godine u Nemačkoj, u redovima Gladijatora iz Trira.

Igrao je potom za Gisen 46erse, da bi 2017. godine potpisao za Ludvisburg. Menja ekipu i naredne sezone, ali ostaje u Nemačkoj, potpisao je za Ulm.

Od minulog leta je u redovima Dinamo Sasarija, ali kako stoje stvari neće produžavati saradnju sa italijanskim timom.

Zvezda je navodno pokazala interesovanje, sa Evansom su se "crveno-beli" dobro i upoznali u sezoni 2018/19, kada je Amerikanac branio boje Ulma.

Dve ekipe su se sastale u Evrokupu u dva navrata, a krilni centar je napravio veliki problem srpskom šampionu u Nemačkoj, bio je najefikasniji u trijumfu Ulma sa 23 postignuta poena i 11 skokova (indeks 31).

Bundesliga

Evans je visok 201cm, nastupa na pozicijama krilnog centra i krila, a u dresu Sasarija je do prekida sezone upisao 21 nastup u Seriji A, u proseku je beležio 14,1 poena uz 7,1 skokova po meču, prosečno je beležio indeks korisnosti od 18,6.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke