Zvezda se oporavila od šoka iz Strazbura - Pobeda u Nikšiću!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.11.2015.
22:47
Izvor: Sportske.net

Posle šokantnog poraza u Strazburu, a uoči duela sa Real Madridom u Beogradu u Evroligi, košarkaši Crvene zvezde Telekom su u ponedeljak gostovali u Nikšiću u poslednjoj utakmici 11. kola ABA lige.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Zvezdu je pred prepunim tribinama dvorane SC Nikšić dočekala ekipa Sutjeske, novajlije u ABA ligi. Domaći tim je pružio odličan otpor favorizovanom rivalu, ali iznenađenja nije bilo - Zvezda je slavila sa 70-62 i pridružila se Cedeviti i Mega Leksu na deobi drugog mesta na tabeli, sa osam pobeda i tri poraza.

Zvezda je bolje započela meč, povela je sa 12-5 u sedmom minutu, trojkom Kvinsija Milera i činilo se da bi mogla rutinski da obavi posao večeras, ali ubrzo sledi žestok odgovor Nikšićana, koji predvođeni Popovićem i Vranešom donose preokret ekipi Sutjeske do kraja prve četvrtine - 17:16.

U drugoj je vladala rezultatska neizvesnost, iako je početkom ovog dela igre domaćin poveo i sa pet poena razlike - 21:16.

Seriju Sutjeske od 11:0 prekinuo je Tejić, a do poluvremena crveno-beli uspevaju da se rezultatski odlepe zakucavanjem Cirbesa i trojkom Simonovića za 32:36 posle prvih 20 minuta igre.

U nastavku, Zvezda održava dva do četiri poena prednosti sve do 27. minuta, kada je Spasojević poentirao za izjednačenje na 42-42.

Uzvratio je Marko Simonović svojom novom trojkom, da bi Branko Lazić zatim doneo Zvezdi ''plus pet'' - 47:42.

Međutim, ono što je crveno-belima večeras pravilo dosta problema jeste veliki broj izgubljenih lopti, pogotovo plejmejkera Stefana Jovića, koji ih je imao čak osam, a ''pratio'' ga je Cirbes sa šest.

Zahvaljujući tome, Nikšićani su dugo održavali rezultatski prikljulak, a početkom poslednje četvrtine Popović je trojkom smanjio na 51:50.

Ipak, tada Zvezda ''dodaje gas'', Marko Gudurić preuzima glavnu ulogu u seriji 7:0, za vođstvo gostiju od 58:50.

Ni tada se Nikšićani nisu predali i na minut i po pre kraja su smanjili na 64:61. Imali su i naredni napad da možda i izjednače, ali Branko Lazić ''krade'' loptu u odbrani, uz iznuđeni prekršaj i posle poena sa linije slobodnih bacanja, Zvezda je stigla na prag pobede - 66:61.

Sve dileme rešio je nešto kasnije Stefan Jović, za vođstvo od 68:62, posle čega gosti nisu imali vremena za adekvatan odgovor.

I pored velikog broja izgubljenih lopti, Stefan Jović je sa 19 poena bio najefikasniji u svom timu, uz pet skokova i tri asistencije. Simonović i Tejić su takođe bili ''dvocifreni'' sa po 11 poena.

Sutjesku su predvodili Vranješ sa 14 i Pavličević sa 11 poena.

Podsetimo, u ponedeljak su odigrane još dve utakmice, a pobede su ostvarili Cedevita i Zadar. Rezultate i izveštaj sa tih mečeva možete da vidite OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Tuesday, 24.11.2015
09:22
avatar
gurovićpn
Tuesday, 24.11.2015
00:51

A sad cela ekipa zajedno sa trenerom i rukovodstvom kod neke babe da im prebaje od uroka pa da se čeka petak i Real.U protivnom,biće belaja!

avatar
3x3
Tuesday, 24.11.2015
00:09

Ko je gledao utakmicu, a da se malo razume u kosarku, video je da Radonjic ne zna da vodi ekipu cak ni protiv jako lose Sutjeske.

avatar
treci klub kroacije
Monday, 23.11.2015
23:51

opet je moglo da se desi poraz izazvan glupiranjem radonjica jos jednom je dokazano da je rebic bez neke perspektive centri uzasni tompson je svoje zavrsio

avatar
Tuesday, 24.11.2015
10:38

Ja konstantno govorim da neće od Rebića biti ništa.. Odigrao je protiv Bajerna dobro, mlad je, ali ne može on onako brz hrabrosti da igra.. Potencijal za Aba ligu..