Zvezda se opet mučila sa Tamišom

Autor: Darko Mitrović
utorak 15.05.2018.
15:22
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli teže nego što se očekivalo ostvarili novu pobedu i izborili prvo mesto u Grupi A Superlige pred plej-of.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Ekipa Tamiša ove sezone u Superligi uspela je dva puta da ozbiljno namuči aktuelnog šampiona, ali je oba puta ostala praznih šaka.

U desetom kolu Grupe A Superlige, Zvezda je danas u hali u Železniku savladala tim iz Pančeva sa 94:87, a zanimljivo je da je Tamiš do samog finiša uspeo da održi rezultatsku neizvesnost.

Zvezda je dobro ušla u utakmicu, prvu četvrtinu je dobila sa dvanaest poena razlike (29:17), ali je potom usledio pad u njenoj igri, što je ekipa Tamiša koristila i postepeno topila rezultatski zaostatak.

Na kraju treće deonice ga je i potpuno istopila, a početkom četvrte, Tamiš je trojkom Hristova uspeo da povede sa 72:69.

Zvezda je uspela da uzvrati, da ponovo povede, ali dugo joj je trebalo da se značajnije rezultatski odlepi. Tek posle trojke Tejlora Ročestija na oko dva minuta pre kraja, crveno-beli su uspeli da prelome ovaj meč u svoju korist.

Alen Omić je bio najbolji Zvezdin igrač u današnjem meču, postigao je 19 poena, uz 17 skokova i pet asistencija, a pratili su ga Džejms Feldin sa 17 i Branko Lazić sa 14 poena.

Ekipu Tamiša predvodio je Aleksandar Ilkić sa 18 poena, po 14 su ubacili Mladen Vitković, Stefan Savić i Dušan Knežević.

Tamiš je ovim porazom ostao bez šansi da se plasira u plej-of Superlige Srbije.

Danas se igraju još dve utakmice poslednjeg kola Grupe A. Mladost od 16 časova dočekuje ekipu Borca, a od 19 se sastaju Mega Bemaks i Zlatibor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke