Zvezda se oglasila: "Nismo informisani da Janković nije naš igrač"

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 12.09.2018.
17:19
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda MTS je reagovala na otvoreno pismo Stefana Jankovića.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Dosta polemike oko Stefana Jankovića, igrača koji je prethodne sezone nastupao za Crvenu zvezdu MTS.

Ovaj krilni centar je izrazio želju da napusti klub jer nema dovoljno prostora za igru, posebno je to bio slučaj kada je klub angažovao nekoliko košarkaša koji mogu da odgovore zahtevima na njegovoj poziciji.

Janković se povezivao sa Partizanom, a u tom klubu niko nije želeo da komentariše te navode.

Danas se ovaj košarkaš izjasnio otvorenim pismom, naveo je da je postao slobodan igrač. O tome ste mogli da čitate OVDE, a sada se Crvena zvezda MTS oglasila, istakli su da je Janković i dalje njihov igrač i da nikakvo obaveštenje od nadležnih organa nisu dobili.

"KK Crvena zvezda mts iznenađen je činjenicom da je igrač Stefan Janković objavio otvoreno pismo javnosti, u kome smo i mi kao klub informisani da on „više nije igrač KK Crvena zvezda mts"?

Zato se pitamo, pošto mi kao klub nismo dobili nikakvu informaciju, niti pisanu dokumentaciju ili odgovor iz registracione komisije KSS-a, da je spor po tom pitanju rešen, odakle igraču Stefanu Jankoviću informacija, kada je mi, kao strana u sporu, niti naše advokatske kancelarije, nemamo?

O čestitosti pisma koje je u formi otvorenog prezentovao javnosti, „nevini" Stefan Janković, dovoljno govori i tvrdnja da će „od današnjeg dana igrač u saradnji sa svojim menadžerima: Rade Filipović, Vlada Dragutinović (član uprave jednog drugog kluba) i Marko Gujaničić (direktor i saradnici u menadžerskoj agenciji BDA) razmotriti interesovanje klubova, i doneti odluku gde će nastaviti karijeru"?

Da ne bude zabune, KK Crvena zvezda mts kao ozbiljna organizacija, ne može da se osloni na paušalne informacije poput onih: da je Stefan Janković protivno svim pravilima, potpisao papir (predugovor ili ugovor) vredan 80 hiljada evra za narednu sezonu sa jedim drugim klubom, da je igrač Stefan Janković pomno pratio pored terena utakmicu jednog domaćeg i rumunskog tima pre nekoliko dana, da je kao pravnog zastupnika u ovom sporu Stefan Janković angažovao advokata koji je bio član UO jednog drugog kluba, a takođe je  bio i branilac pojedinih pripadnika jedne navijačke grupe u sporu sa jednom novinarkom.

Međutim, ono što u ovom trenutku KK Crvena zvezda NE ZNA, niti je dobila bilo kakvu potvrdu iz registracione komisije KSS, je da je ovaj proces okončan. Posebno smo iznenađeni da igrač Stefan Janković (možda) ZNA da je dobio spor, koji je da informišemo javnost tek počeo u utorak 11.09.2018.godine, u prostorijama Košarkaškog Saveza Srbije – i to usmenom raspravom koja predviđa još nekoliko koraka u tom procesu, do donošenja konačne odluke?

Ako je tako, svaka čast na ekspeditivnosti predsedniku registracione komisije KSS i advokatu Nebojši Mihailoviću, ujedno članu arbitraže OKS, i članu komisije za žalbe arbitraže FIBA?

Ne treba zaboraviti da je KK Crvena zvezda o svakom svom koraku i preduzetoj meri, uredno obaveštavala registracionu komisiju KSS, o čemu imamo validnu dokumentaciju, overenu od strane KSS-a, kao i da je KK Crvena zvezda sve svoje finansijske i ostale obaveze prema igraču Stefanu Jankoviću, i njegovoj menadžerskoj agenciji BDA sports, u potpunosti izmirila.

Međutim, onda će KK Crvena zvezda mts svoje pravo kontratužbom potražiti u Olimpijskom komitetu Srbije i mnogim drugim sudovima u Srbiji, prema svima koji su učestvovali ili učestvuju u ovom skandalu, a zbog narušavanja, kako ugleda i brenda KK Crvena zvezda, tako i zbog nanošenja finansijske štete klubu.

KK Crvena zvezda mts
", piše na sajtu ovog košarkaškog kluba.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dača
Thursday, 13.09.2018
09:59

Klub nije informisan da je igrač raskinuo ugovor sa njima a navijači nisu informisani da im se klub ugasio i da više ne postoji.

avatar
Volem Vosu
Thursday, 13.09.2018
08:57

Boli mozak od Covicevih saopstenja. Podsecaju na Dulova od pre. Psiho.

avatar
Grb partizana 1997?
Wednesday, 12.09.2018
23:47

Decko se uvalio u problem do guse jer je slusao menadzera a ne svoj razum. Treba da sedne sa NC za sto i da se pokusa da se dogovori sa njim inace ce ovaj da ga voza dokle god bude hteo. Ako je isplacen do kraja a znam da jeste, ne znam onda po kom osnovu moze da dobije raskid ugovora. Da se ja licno pitam, cerao bi ovo do kraja a onda bi ga poslao na klupu do kraja ugovora.

avatar
Partibrejker
Wednesday, 12.09.2018
22:26

80 K nije mnogo.Ovi plaćali nekog Todorovića 30K mesecno.U stvari nisu,al sad će da plate sa kamatom.Privatan klub potpiše ugovor,a dug placa državni klub?Ili ovaj državni ustvari više nije državni vec isti taj privatni klub?Pa da gazda je isti.A šta je onda sa ovim državnim?Kanda se ugasio,a ovaj privatni što je dužan sad se samo zove isto kao što se zvao onaj državni.Pa da,zato je sud i presudio da ovaj,nekada državni klub,placa dugove privatnog,jer je to u stvari taj isti privatni klub.Jasno svima,samo nekima malo ne .Oni nesretni i dalje misle da onaj državni klub postoji,pa se cude što taj klub da placa dugove ovog drugog.

avatar
Grb partizana 1997?
Wednesday, 12.09.2018
23:49

Evo kako funkcionise internet horda navijaca partizana. Neko tresne glupost na vasem forumu jednom jedinom, (inace sta se tamo moze procitati i psihijatri da se krste) i onda svi krenete da ponavljate kao papagaji nesto a nemate pojma ni da li je to istina niti o cemu se tu radi. :)

avatar
indosrbija
Wednesday, 12.09.2018
18:41

Nek ide i ovako nije nista posebno.

avatar
Brajkoo
Wednesday, 12.09.2018
18:41

A sta je sa Ivanom Todorovićem i njegovim ogromnim primanjima u FMP-u koja sada mora Crvena da placa?! Jel znate za to i da li znate uopšte ko ste ?!

avatar
Nemanja VidiiiiicNo1
Wednesday, 12.09.2018
18:30

Pocela da radi njihova sluzba kao nekada da neosnovano prekida ugovore i da kradu igrace :)

avatar
nemam pojma
Wednesday, 12.09.2018
18:26

Očito da poštar ne može da ih nađe. Kad im odnese u Stjepana Supanca, selo Železnik kraj Beograda, kažu da je adresa na Kalemegdanu, a kad poštar ode tamo, vraćaju ga u Železnik.

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Wednesday, 12.09.2018
17:53

A da li ste informisani da vas je i Ivan Todorović dobio na sudu, igrač iz perioda dok se ovaj vaš klub zvao FMP? Osim što je imao veliku platu koju ćete morati da mu isplatite sa sve sudskim troškovima dokaz je i da je Crvena zvezda mts FMP.

avatar
Silent
Wednesday, 12.09.2018
18:25

Jedino se partizan zvanicno zvao Igokea,Dinamik pa sad i Mladost

avatar
S.P.Q.R. / Caligula
Wednesday, 12.09.2018
17:35

Lud zbunjenog ili u ovom slučaju, zbunjen ludog.

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Wednesday, 12.09.2018
17:29

Kakvog bre ugleda i brenda, kakve finansijske stete...

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 12.09.2018
17:25

Jel ste informisani da treba vratite dug od 270 000e Ivanu Todorovicu, bivsem igracu FMP-a?

avatar
indosrbija
Thursday, 13.09.2018
08:11

grobarski dusebriznici platite dug legendi vaseg kluba dr dulu pa onda prozivajte ako bas morate.

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Friday, 14.09.2018
17:35

Ja ti opet kazem, pozadina je jedinstvena. Ako mi nadjes jos neki primer u svetu da se ovako nesto desava u sportu, svaka ti cast.

avatar
indosrbija
Friday, 14.09.2018
08:39

treba da mu vratimo dug to stoji..ali vi ste duzni legendi vaseg kluba toliko godina i niste pravi primer koji kao takav moze da druge proziva.

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Thursday, 13.09.2018
22:56

Nije valjda ovo jedna od onih oko koje se ne slazemo? :-D Ponavljam, znas i sam i sigurno si odlicno svestan da su cak i sad u stanju da ceo taj dug odmah isplate u svako doba dana i noci samo kad bi postojala volja...

avatar
indosrbija
Thursday, 13.09.2018
21:42

ima stvari oko kojih se nikada necemo sloziti..ostalo postujem.

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Thursday, 13.09.2018
17:52

Znas i sam da je pozadina te price mnogo dublja i slozenija, pusti to, mozes ti i bolje...