Zvezda se ne osvrće na prošlost, spremno dočekuje finale ABA

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 11.04.2019.
15:29
Izvor: Sportske.net

Tomić od svojih igrača traži disciplinu. Bez Reglenda sutra.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Crvena zvezda spremno dočekuje finalnu seriju ABA protiv Budućnosti, a Milan Tomić ističe da ekipa ne živi od prošlosti i da dve ubedljive pobede u ligaškom delu ne znače ništa. Istakao je da će posao biti završen kada ekipa podigne trofej.

"Igramo protiv iskusne ekipe, sigurno da imaju i iskustva i kvaliteta. Po imenima, možete i sami da vidite kakva je to ekipa. Mi smo spremni za finalnu seriju i, što je najbitnije, ušli smo u finale, ali posao nije završen. Posao će biti završen kad uzmemo ABA ligu. Zvezdino mesto je u Evroligi.

Veoma sam radostan i srećan što će biti puna hala, za to smo se borili cele sezone, tako da sad igramo pred našim fenomenalnim navijačima, često sam govorio da su oni naš šesti igrač i da dođemo do prve pobede sutra
", rekao je Tomić.

On nije želeo da ulazi u detalje i da istakne koje su to prednosti njegove ekipe.

"Ulazimo u košarkaške i trenerske detalje, a nije sad vreme, to ćete videti sutra. Moramo da imamo, što je najbitnije, energiju na terenu, moramo da imamo koncentraciju na terenu i disciplinu. To će biti nam najveća prednost, ako ta tri cilja ispunimo", rekao je Tomić.

Zvezda je u Podgorici dobila 16 razlike, ovde 14 razlike, a trener je posle beogrdaske utakmice rekao da je Budućnost i dalje favorit, po imenima koje ima. Kakvo mišljenje ima tri i po meseca kasnije.

"Takva su pitanja bila postavljana i ranijim utakmicama. Ja ne živim u prošlosti, ja mislim da je to zamka za nas i ne treba da imamo takav pristup. Sigurno da je budućnost drugi tim, sa novim trenerom, drugačije igraju.

Ko je favorit? Mi igramo pred našim navijačima, imamo domaći teren i treba da se borimo da sačuvamo naš domaći teren i da se plasiramo u Evroligu i da osvojimo ABA ligu", rekao je Tomić.

Novinari su primetili da je Filip Čović iskočio nakon povrede Reglenda, pošto ga je pohvalio i trener Budućnosti Jasmin Repeša, ali Tomić je imao nešto drugačije mišljenje.

"Ne mislim da je neočekivano iskočio. Igrao je dosta utakmica tokom cele sezone i pomogao je Crvenoj zvezdi. Ja Zvezdu gledam kao tim i samo kao tim možemo da dobijemo utakmicu i osvojimo ABA ligu", kaže Tomić.

Prošlo je sedam dana od poslednje informacije o zdravstvenom stanju Džoa Reglenda...

"Oporavak ide na bolje, neće igrati protiv Budućnosti sutra. Probaćemo sve da uradimo ako možemo bude spreman za sledeću utakmicu. Ne znam da li će igrati u seriji, pokušavamo sve. Svi ostali su zdravi, nemamo nikakvih problema", rekao je Tomić.

Dejan Davidovac zna šta može da očekuje.

"Znamo protiv koga igramo, protiv jedne evroligaške ekipe. Oni su tokom ove sezone imali mnogo oscilacija, uspona i padova, ali su došli do finala ABA, što mislim da je njihov cilj. Dočekujemo ih spremno, borili smo se tokom cele sezone za domaći teren. Imamo šansu, potrudićemo se", rekao je Davidovac.

Igrali ste i prošle sezone finalnu seriju protiv istog protivnika, koliko vam to iskustvo znači?

"Čeka nas dosta teška serija, ali neće biti ista. Samo treba da držimo koncentraciju tokom cele utakmice. Želje, volje i borbenosti neće nedostajati, imaćemo podršku navijača, ali koncentracija pre svega. I disciplina", kaže Davidovac.

Koliko vam mentalno znači što ste posle četiri utakmice na jednu loptu sa Partizanom u "majstorici" polufinala odigrali najbolje i lako i ubedljivo pobedili?

"Istina je samo dosta utakmica sa njima odigrali na loptu, a poslednju smo odigrali sjajno. Imali smo odličnu utakmicu, a imali smo i greške, što i nije loše jer možemo da se popravimo. Ali, pred utakmicu će nam dosta značiti, ne samo kod pojedinaca, nego i celog tima", rekao je Davidovac.

Sve karte za dvoranu "Aleksandar Nikolić" su rasprodate i više ih nema u prodaji. Zvezda je apelovala ne sve navijače da dođu mnogo ranije zbog detaljnih i rigoroznih kontrola, da se ne bi stvarale gužve.

Utakmica Crvena zvezda - Budućnost igra se sutra od 19 sati.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke