Zvezda sa Feldinom u Železniku

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 04.02.2018.
15:37
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Šampion regionalne lige u ponedeljak gostuje u Železniku, a trener Dušan Alimpijević moći će da računa na Džejmsa Feldina.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mt:s u ponedeljak od 18 časova gostuju u Železniku u okviru 19. kola ABA lige. Utakmica ima ogroman značaj jer FMP želi da ostane u trci za četvrto mesto dok bi Zvezda pobedom ponovo izbila na čelo tabele.

"Igramo protiv ekipe koja ima dobru sezonu u regionalnom takmičenju. FMP je tokom tekuće sezone napravio i ostvario nekoliko velikih pobeda, i zadržali su pravo i nadu da se bore za plej of ABA lige. U ovaj meč ulaze nakon vrednog trijumfa nad Cibonom u Zagrebu.  Mladi su, talentovani, a opet na parketu ih vodi iskusni Filip Čović, koji je i u prvom našem meču, i u celokupoj sezoni sezone pokazao koliko donosi i znači timu", rekao je Dušan Alimpijević.

Strateg crveno-beli ni sutra neće moći da računa na Pera Antića ali se u tim vraća Džejms Feldin koji je zbog povrede propustio nekoliko prethodnih utakmica.

"U tim se vraća Džejms Feldin, uzeće minute u ovoj utakmici, i generalno nam znači da smo sve kompletniji i da možemo da se uigravamo za sve što sledi", dodao je Alimpijević.

Pobeda u duelu sa FMP-om značila bi povratak na lidersku poziciju tri kola pre kraja ligaškog dela. Međutim, trener crveno-belih podseća na svoje reči posle poraza od ekipe Budućnosti "da ima još da se igra".

"Isto mislim i sada! Ima još da se igra do kraja ligaškog dela. Da bi došli do prednosti domaćeg terena, potrebna nam je stabilnost i mirnoća. Radićemo sve što smo radili i do sada – gledaćemo u svoje dvorište, kako bi iskoristili situaciju u kojoj se sada mi pitamo", rekao je Alimpijević.

Nakon duela u Železniku crveno-beli će odmeriti snage još sa Zadrom i Armanijem, a nakon toga sledi učešće na "Kupu Radivoja Koraća" gde Zvezda brani trofej osvojen prošle godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke