Zvezda redom gazi u Superligi, 4 od 4!

Autor: Darko Mitrović
sreda 08.05.2019.
20:46
Izvor: Sportske.net

Gosti samo tokom prve četvrtine pružili jači otpor.

KSS
KSS

Povezane vesti

Četiri utakmice, četiri pobede Crvene zvezde u Grupi A Superlige Srbije. Ekipa Milana Tomića večeras je, bez Bilija Berona u sastavu, savladala OKK Beograd u dvorani ''Aleksandar Nikolić'', rezultatom 82:50 i bez problema zadržala prvo mesto na tabeli ove grupe.

Rezultatski je samo prva četvrtina bila zanimljiva. Zvezda je povela sa 3:0, posle čega je usledila serija gostiju od 11:0 i osokoljen tom serijom OKK Beograd je uspeo da održi vođstvo sve do pred sam kraj prve deonice.

Zvezda je potom okrenula na 19:16, što je rezultat kojim se ušlo u drugih 10 minuta, tokom kojih je prednost domaćina postala i dvocifrena, pa je na poluvremenu na semaforu stajalo 42:29.

Filip Čović je ponovo briljirao svojim asistencijama, Dobrić je bio efikasan tokom prvog, a u drugom poluvremenu se razigrao i Zvezdin centar Dušan Ristić, koji je ubrzo postao i najefikasniji u svom timu.

Do kraja se samo postavljalo pitanje da li će razlika preći 30 poena u korist Zvezde, domaći navijači su mogli da uživaju u igri svojih ljubimaca, a najatraktivniji potez bila je sjajna rampa Ognjena Dobrića nad Kostjom Mušidijem, koji je večeras bio potpuno van ritma (0/6 iz igre).

Na kraju, Dušan Ristić se zaustavio na 15 poena i 7 skokova, Dobrić je upisao 13 (11 u prvom poluvremenu), a Odžo 10 poena, dok je Filip Čović zabeležio 12 asistencija uz šest poena.

Kod gostiju najbolji Luka Cerovina sa 15 i Nikola Tanasković sa 10 postignutih poena i sedam skokova.

Prethodno je FMP savladao Dunav sa 89:47, a Borac je kao gost bio bolji od Zlatibora - 80:74.

Tako sada tabela Grupe A izgleda ovako: Crvena zvezda 4-0, FMP 3-1, Borac 3-1, Zlatibor 1-3,OKK Beograd 1-3, Dunav 0-4.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wilt 100+
Thursday, 09.05.2019
09:34

Ne znam čemu ovakvi naslovi... gazi, itd...generalno je utisak da su timovi iz ksl nedovoljno kvalitetni da bi se suprostavili ABA - ligašima. Većinom su to jako mladi igrači ili pak veterani . Mislim da nije dobro što je razlika u kavalitetu 30-40 razlike. Možda je stvarno vreme da se izađe iz ABA lige I da timovi kao OKK, Tamiš... imaju više kvalitetnih utakmica tokom godine gde će igrači sticati iskustvo I svakako bolje napredovati. Treba vratiti košarkaške gradove kao što su Kraljevo, Kragujevac, Novi Sad pa i Vršac da ne bude Tramvaj liga ...Naravno da se ograniči na 3 stranca u domaćoj ligi.