Zvezda putuje na megdan Pešiću bez PETORICE!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 22.01.2020.
14:18
Izvor: Sportske.net

Desetkovana Zvezda mts.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Crvena zvezda mts igra utakmicu u četvrtak protiv Barselone, a danas su košarkaši predvođeni trenerom Šakotom otputovali put Katalonije.

"Normalno vidite da program ide i tu nema stajanja. Mi smo odigrali utakmicu protiv Cibone odgovorno, koliko je bilo potrebno da se pobedi i da se zadrži koncentracija. Barselona je veliki izazov, ekipa iz gornjeg dela Evrolige. Mi nažalost, ne možemo da računamo na petoricu igrača, tako da nas to malo obeshrabruje, ali nadam se da ćemo rasterećeno odigrati jednu jednu dobru utakmicu”, rekao je Dragan Šakota.

Ipak, trener Zvezde nema previše razloga za optimizam.

“Uvek sam govorio da imam jedan izuzetan respekt za sve španske ekipe, a Barselona i Real su dve najkvalitetnije koje su pokrivene na svim pozicijama sa izuzetno visokim igračima i na spoljnim pozicijama, od pleja Hange  koji je preko dva metra do trojki koji su do visine centra, gde oni mogu jako često da preuzimaju i da pokrivaju skokove sa tim spoljnim pozicijama. To je jedan kvalitet kojem mi u ovom trenutku ne možemo da pariramo, ali sa velikim entuzijazmom i rasterešćenošću možemo da odigramo kvalitetnu utakmicu što je vrlo bitno. Nikad se ne zna. Tako treba razmišljati. Da u svakoj utakmici gledamo šansu koja nam se ukaže”, kaže Šakota.


Svoje mišljenje pred ovaj meč dao je i Nikola Jovanović.

“I sami znamo da je raspored jako težak, ali definitivno kao što znate, Barselona je jedan od favorita u Evroligi. Igraju fenomenalno, ali opet ne treba ići tamo sa belom zastavom nego mislim da možemo da napravimo iznenađenje, da ih usporimo u tranziciji, da svedemo igru i igramo u nekom našem sporijem ritmu i da tražimo tu neku šansu. Siguran sam da neka želja i dodatna motivacija kada se igra protiv kluba kao što je Barselona neće nama nedostajati, bez obzira na dosta problema i da ćemo napraviti dobar rezultat”, rekao je Jovanović.

Inače, Crvena zvezda mts neće računati na Lazića, Davidovca, Kuridžu, Čovića i Perperoglua.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Momcilo Stojanovic
Thursday, 23.01.2020
10:50

Sa koliko igrača će igrati,ako putuju bez petorice? Izvinjavam se,imaju oni 17 igrača u rosteru.

avatar
soru
Wednesday, 22.01.2020
16:48

ekipa ima 18 igraca u rosteru...tako da i bez 5 povredjenih imaju jednog viska..

avatar
Steph22
Wednesday, 22.01.2020
16:21

Apel za Jovanovića da manje daje mišljenje a više daje zicere koji mu se serviraju.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 22.01.2020
15:30

Ostavite se Evrolige i skoncentrisite se na osvajanje ABA lige jer vi ste svoje sanse za plasman u TP8 prokockali na utakmicama protiv najslabijaih protivnika Zalgirisa i Albe.

avatar
elixx.me
Thursday, 23.01.2020
01:34

ABA ligu tesko ce osvojiti , bolje je da se skoncentrise da igra finale Aba lige , u slucaju da Partizan Igra finale Evrokupa i finale ABA lige jer bi kao finalista Aba lige isla u Evroligu

avatar
elixx.me
Thursday, 30.01.2020
22:42

Ako nastavi kao do sada , lepi moj , bice sampion sigurno

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 24.01.2020
14:52

Ja ljepi ocekujem da ce Zvezda do Evrolige stici preko ABA lige, naravno kao sampion.