Zvezda - Prvo, pa MVP!

Autor: Darko Mitrović
utorak 03.10.2017.
10:36
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion od samog starta stavio do znanja da je i ove godine prvi favorit za novu titulu u ABA ligi.

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS

Povezane vesti

U prvom kolu ABA lige, Crvena zvezda mts je pred svojim navjačima savladala barski Mornar sa 88-77, a ulogu MVP-a ne samo na toj utakmici, već i u kompletnom prvom kolu zaslužio je francuski internacionalac Matijas Lesor.

On je protiv Barana ostvario učnak od 22 poena, 4 skoka, 2 asistencije, uz indeks uspešnosti 30, za ukupno 26 minuta u igri.

Jedino je Luka Žorić iz Cibone imao u ovom kolu bolji indeks (34), ali je njegov tim poražen u Sremskoj Mitrovici od Mega Bemaksa.

Damjan Stojanovski je imao isti indeks kao Lesor, ali je on proveo više minuta u igri protiv Partizana u odnosu na Zvezdinog košarkaša.

Što se tiče ostalih kategorija, Dezmond Vošington iz Igokee bio je najefikasniji u prvom kolu sa 35 poena, Bojan Trajkovski iz MZT-a imao je najviše skokova (14), najbolji asistent je Najdžel Vilijams-Gos iz Partizana (10 asistencija), a Džordan Morgan i Jan Špan iz Petrol Olimpije su imali po 4 ukradene lopte.

U prilogu su Lesorovi potezi protiv Mornara.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man.United99
Tuesday, 03.10.2017
15:48

Tek nakon 4-5 kola ce se vidjeti prave snage i kakvu ko ima ekipu

avatar
Tuesday, 03.10.2017
16:34

Upravo tako. Još uvek nisu sve ekipe kompletne, neki igrači su se kasno priključili, nisu uigrani međusobno, tako da se prava slika ko je ko i koliki su čiji dometi očekuje tek do kraja oktobra.