Zvezda priziva mobilizaciju: "Svi hoće da nas svrgnu"

Autor: Pavle Knežević
subota 17.03.2018.
12:11
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde pozvao je navijače da podrže tim u najvažnijem delu sezone.

Epa/Valda Kalnina
Epa/Valda Kalnina

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević pozvao je navijače da podrže tim u plej-ofu protiv Mornara i tako pomognu ekipi u borbi za najvažniji cilj – osvajanje ABA lige.

"Od početka sezone govorimo šta je naš primarni cilj, sada smo došli do finiša tog dela zadatka. Prvi deo je bio da obezbedimo domaći teren. Baš zato što smo se borii za domaći teren, moram da pozovem sve navijače da dođu na utakmicu da nas podrže, jer mnogo puta smo ove sezone videli koliko nam znači taj vetar u leđa i publika na našem terenu", rekao je Alimpijević novinarima u Beogradu.

Zvezda sutra igra protiv Mornara prvi meč polufinala plej-ofa Jadranske lige, a trener je podsetio i na stvari oko terena.

"Vidite kakvih sve stvari ima oko kluba i šta se sve dešava u ovoj novoj sezoni prvog ciklusa, stvari koje su svima jasne, koliko ljudi žele da Zvezdu sklone sa prvog mesta. Siguran sam da je to deo za klub da se bavi, a sportski deo je na nama. Ovo je momenat u kome svi definitivno moramo u opštu mobilizaciju, kako sportsku tako i svih oko kluba. Svima je jasno, svi vide stvari.

Nova situacija Nemanja Dangubić najverovatnije završio seznu. To je još jedan razlog da dobijemo podršku i krenemo u nastavak ovog takmičenja i da zajedničim snagama izguramo primarni cilj. Svi znamo višestruk značaj toga, počev od Evrolige sledeće sezone
", rekao je Alimpijević.

On je istakao da timu mnogo znači što je u poslednje dve utakmice, protiv Cibone i Valenije, u kojima je tim pokazao mnogo energije i prebacio 100 poena.

"Mnogo nam znači, rekao sam to posle Valensije. Mislim da nam više od pobede znači način na koji smo pobedili i izgledali na terenu kao tim i kao ekipa. Vratili smo se na ona vremena kada smo ove sezone igrali našu najbolju košarku. Prosto je bilo nemoguće da tim bude ravna uzlazna linija koja nema oscilacija na tom putu. Normalno je za nov tim za ovoliki broj novih ljudi, ali najvažnije za nas je da nam te dve utakmice u nizu daju za pravo da se osećamo najbolje u ovom trenutku", rekao je trener Zvezde.

O Mornaru…

"Vrlo ih poštujem, kao i trenera, naravno. Imaju sjajnu sezonu iza sebe, vrlo dobre partije na svim frontovima. Apsolutno zasluženo su na tom mestu, jako dobro igraju. Izuzetno cenim rad trenera Pavićevića i siguran sam da sve to što pričaju i što su puni samopouzdanja nije za džabe. Mada, vidim u 10 intervjua 10 puta kažu da se ne plaše, a kad vidim to 10 puta ipak je utisak nešto drugo tu.

Igramo kod kuće, a protiv ne samo Mornara, nego protiv bilo koga, želimo da pokažemo da smo u svojoj kući i da igramo pred svojim navijačima. Činjenica je da smo ove sezone kod kuće izgubili samo dve utakmice, protiv Panatinaikosa i Himkija. Još jednom, veliki respekt za Mornar, ali naši ciljevi su takvi bez obzira ko je protivnik
", rekao je Alimpijević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dolina cupova
Saturday, 17.03.2018
16:08

Nova sezona prvog ciklusa...Kao uvod u slagalicu!

avatar
Silent
Saturday, 17.03.2018
17:56

Trajace ovo bas kao slagalica

avatar
Dolina cupova
Sunday, 18.03.2018
11:18

Hoce, samo ce se brzo promeniti pobednik. Ne moze svako kao onaj ludak iz humske 13 sezona...bez novog ciklusa...