Zvezda predstavila novo pojačanje!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 19.12.2019.
18:39
Izvor: Sportske.net

Gotovo.

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS

Povezane vesti

Kao što se i očekivalo, novo pojačanje KK Crvena zvezda mts je krilni centar Marko Jagodić-Kuridža.

Ovaj 32-godišnji srpski košarkaš ima sjajan prvi deo sezone iza sebe, kako je u dresu Primorske bio jedan od najboljih igrača ABA lige.

Prosečno je beležio 14 poena, osam skokova i tri asistencije po utakmici i bio je jedan od najkorisnijih igrača u regionalnom šampionatu.

Ekipa iz Kopera je upala u finansijske probleme, pa je pre Kuridže ostala i bez drugog strelca lige Lensa Herisa.

Što se tiče novog pojačanja Crvene zvezde, ovaj 205cm visoki košarkaš je karijeru počeo u Spartaku iz Subotice, igrao je potom za Novi Sad, Borac iz Banja Luke, Cibonu, češki Nimbruk, belgijski Ostende i pomenutu ekipu Primorske.

Nacionalne šampionate osvajao je u Hrvatskoj, Češkoj, Belgiji i minule sezone u Sloveniji, dok je sa Cibosima osvojio i ABA ligu 2014. godine.

Sa Crvenom zvezdom mts je parafirao saradnju do kraja sezone, nosiće broj 21, sa treninzima sa ekipom će početi već večeras, kada ekipa bude stigla iz Rusije, a interesantno je da će debi u crveno-belom dresu upisati upravo protiv Primorske.

"Velika čast za mene, kada je stigao poziv Crvene zvezde nije bilo razmišljanja. Veliki klub i veliki izazov. Nemam puno vremena za uklapanje i uigravanje, zato moram da iskoristim svaki trening  kako bi se što pre uključio u rad tima. Moje je da radim naporno , da treniram i da opravdam poverenje Crvene zvezde", izjavio je Jagodić-Kuridža.

Redove Crvene zvezde mts je danas napustio jedan košarkaš, više OVDE.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brajkoo
Friday, 20.12.2019
00:27

Cz se ponasa bahato jer ima drzavu iza sebe. Potrosili 9 mil eur a ni plej of Aba lige ne mogu da izbore

avatar
Friday, 20.12.2019
00:54

9 što se zna i još koliko što se ne zna ? Jadni penzioneri i ostali od kojih se otima da bi se uložilo u ovo zlo .
Što se ne ugledaju na Partizan kako posluju pametno i sve transparetno

avatar
⭐♦ povratka kralja
Friday, 20.12.2019
04:01

Da, da. Od onolikih dugova, limar ostoja preko noci obrisao 3 miliona, pametno i transparentno. :D

avatar
Petar Petar
Thursday, 19.12.2019
20:29

Ha, Zvezda dovodi samo centre, a Mornar svakog ko ume da poveze dve trojke. Zvezda ima ako se ne varam 8 igraca na pozicijama 4 i 5, a mornar ima pet na poziciji pleja. Legendarno. S tim sto ce Zvezda sigurno da dovede nesto i na nizim pozicijama. Mada su po meni imali sezonu i jace da ubace malog Nenadica na tu poziciju drugog pleja, koju bi on mogao solidno da igra. Umesto toga oni su razigravali Covica i jedina njihova sreca je sto realno mogu da dovedu sta hoce, pa ih ovakvi propusti i ne doticu. Svaka ekipa u ligi bi se klela u Radanova, a oni ne mogu da ga osposobe da igra za prvi tim tri sezone. Isto tako i sa Dobricem prica, a Guduric je imao srecu da ga je neko na vreme primetio i odveo inace bi i on bio u fmP-U ponovo. Trenutno gledano, oni kada imaju Borisu u timu, ne bi trebali ni da pogledaju u nekog drugog krilnog centra, ali... Sve u svemu, imaju vise srece (sa parama, naravno), nego pameti...

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 19.12.2019
22:35

Za Gudurica nisu imali gde.
Bio je najbolji igrac EP 2015 za mlade, pa je bilo totalno besmisleno da ga ne ubace u prvi tim.
Zamisli da je Srbija "kiksnula" na tom EP, dal mislis da bi Guduric igrao u Zvezdi te sezone

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 19.12.2019
20:26

Zvezda je sebe dovela u veoma nezgodnu situaciju.
Prenatrpala se velikim brojem igraca, koji nisu mladi (najmladji je '98 godiste), gde svako zeli odredjenu minutazu, pogotovo Simanic, Davidovac i Dobric koji posle solidne proslogodisnje sezone zele korak napred u ovoj, a trenutno ga nema.

Jos jedan problem se stvara dolaskom Kuridze i najavljenim odlaskom Derika. Ko garantuje da ce Derik Braun pristati na sporazumi raskid ugovora? Prosla sezona je dokaz da Derik Braun nema nista protiv toga da cele sezone bude van stroja tima, ali da dobije do zadnjeg centa novac koji mu sleduje.

avatar
Mani2
Thursday, 19.12.2019
19:54

Koliko je ovo bahato i usiljeno.Ali dzaba vam novci...