Zvezda pala u formi, Tomić nervozan: ''Pokušavate da me isprovocirate?''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 27.01.2019.
10:43
Izvor: Sportske.net

Novinari sinoć u Zagrebu ušli u polemiku sa Zvezdinim strategom.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Crvena zvezda je sinoć pretrpela prvi poraz u 17 odigranih kola ABA lige, izgubila je od Cedevite u Zagrebu sa 84:68, i to samo po sebi ne bi bilo ništa zabrinjavajuće, da nije bilo i ona tri poraza u Top 16 fazi Evrokupa.

Evidentno je da crveno-beli ne igraju kao u većem delu dosadašnjeg toka sezone, pa je bilo zanimljivo čuti mišljenje trenera Milana Tomića posle meča.

''Čestitam Cedeviti, bili su bolji od nas. Samo smo u poslednjoj četvrtini odigrali nešto, ali oni su u tri perioda bili bolji i to se videlo na kraju. Mi smo gledali na ovu utakmicu kao na utakmicu u kojoj treba da se izdignemo posle poraza od Valensije, ali mislim da nas je taj poraz i psihološki i fizički ugušio malo, tako da nismo odreagovali nikako na terenu'', istakao je Tomić na početku.

Novinare je zanimao razlog izostanka centra Maika Cirbesa iz tima za ovu utakmicu, uz odranije povređenog kapitena Lazića.

''Lazić je povređen tri nedelje već. A ja sam doneo odluku da Cirbes ne bude u 12'', konstatovao je Tomić.

Polemika je počela posle pitanja da li je za njega sinoćnji ishod bio iznenađenje.

''Ja ne znam da li je za vas generalno iznenađujuće kada imamo 16 pobeda zaredom, onda je iznenađujuće kako Zvezda igra. Ako izgubimo jednu utakmicu, onda je to isto iznenađujuće za vas da smo izgubili od Cedevite. Ja poštujem sve novinare i u Srbiji i u Hrvatskoj i svuda, a neki put je iznenađujuće kako vi pričate o mojim igračima na televiziji. Tako da je i to iznenađenje malo'', uzvratio je Tomić.

Novinari su mu potom prebacili da ima pravo da bude nezadovoljan posle poraza, ali ne i da ljutito i bezvoljno odgovara na njihova pitanja.

''Ja sam rekao da čestitam Cedeviti. Znate šta, koliko god da pokušavate da me isprovocirate, u tome nećete uspeti. Verovatno je da vas je dirnulo ovo što sam rekao? Pokušavate da me isprovocirate? Pa nema šanse to da uradite'', poručio je Tomić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 27.01.2019
14:41

Tomicu ne dozvoli sebi da te neki Pantici i Sojici isprovociraju.

avatar
poljskikupanjac
Sunday, 27.01.2019
13:04

kad bi svoju nervozu ispoljio na igrace kojima realno nije mesto u zvezdi bilo bi bolje ovako molim te cuti jer nije bruka izgubiti od ovih vec kako

avatar
nemam pojma
Sunday, 27.01.2019
12:53

Tomić ima od početka neki narogušen stav prema novinarima, deluje nadmeno i arogantno. Svakako da naši "novinari" nisu cvećke, često je u pitanju i elementarno nepoznavanje košarke, a upravo takvi uvek imaju neko pitanje. Ali to nije razlog da se tako postavlja. Mislim da se najviše radi o neiskustvu kako se komunicira na toj funkciji, više nije pomoćni trener.

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Sunday, 27.01.2019
15:24

Upravo, mora da nauči da se kontroliše i da bude diplomata.. Ne može se svaka utakmica pobediti ali to nije opravdanje da se odmah prepireš i zamera sa ljudima.. Biti dostojantveno u pobedi je vrlina..

avatar
UGASICE SE partizai
Monday, 28.01.2019
00:31

Nema negativan stav,nego je covek radio u vrhunskom sistemu,a u istom je i igrao i sada dodjes i novinar te pita 3x zasto je trazio tajm aut na 28 sekundi pre kraja utakmice,ovaj izneverovao sta ga je pitao i opet mu odgovori i ovaj ga opet pita,zasto dok je vrsio izmene nije dobacivao igracima sta da urade i Tomic ga pita,pa jel znate da je to automatska tehnicka i tek tada je novinar zacutao. Sta,sad kao treba biti ok prema njima,licno ne bih ni na jednu konferenciju izasao.

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Sunday, 27.01.2019
11:52

Ako liče, izgubio si jednu nebitnu utakmicu i već si prso, šta bi bilo da osam izgubiš.. Da si neki trofejni trener pa da ti čovek oprosti što si nadmen i bezobrazan, ovako su niko i ništa

avatar
UGASICE SE partizai
Monday, 28.01.2019
00:29

Niko i nista,covek kao igrac osvojio Evroligu,nekoliko puta grcko prvenstvo,a kao pomocni trener 3x Evroligu,plus na kratko bio i trener Olimpijakosa,pa sa vama stvarno uvek komedija :D

avatar
svojnasvome
Monday, 28.01.2019
00:56

Ajde nadji nesto originalnije od reci komedija.......ovako delujes prilicno otuzan kad nemas u vokabularu drugi izbor do onog koji ti drugi napisu