Zvezda - Odluke donesene tendeciozno!

 • Autor: Vladimir Danilović

 • 30. april 2013.

 • 00:02

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Povodom nemilih događaja u Čačku na finalnom meču juniorske lige Srbije u košarci između Crvene Zvezde i Partizana, KK Crvena Zvezda se oglasila saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti.

Zvezda - Odluke donesene tendeciozno!
Foto: kkcrvenazvezda.rs
"Trebalo je da bude spektakl. Sudar večitih rivala u finalu juniorskog šampionata Srbije, duel igrača koji bi trebalo da predstavljaju svetlu budućnost srpske košarke. Ali, sve se pretvorilo u skandal. Meč je prekinut u 13. minutu pri vođstvu Partizana 23:22.

Crveno-beli su vodili tokom većeg dela meča, a najveće vođstvo iznosilo je šest poena. Međutim, Skoknić je u jednom prodoru veoma grubo zaustavljen faulom od strane Pušice. Sudije su dosudile nesportsku ličnu grešku posle koje je trebalo da se izvedu dva slobodna bacanja, a lopta bi ponovo pripala crveno-belima. Marko Tejić je potrčao da pridigne saigrača, ali u tom trenutku došlo je do koškanja igrača dva tima, potom i do tuče u kojoj su učestvovali Marko Tejić iz Zvezde i Pušica, Milutinov i Andrić iz Partizana.

Epilog svega toga je da je u Partizanu isključen samo Nikola Milutinov, a u Crvenoj zvezdi Marko Tejić i još sedmorica igrača bez razloga, tako da je trener Klipa do kraja meča, odnosno u preostalih 27 minuta, mogao da računa samo na četvoricu košarkaša. U takvim uslovima strateg crveno-belih je tražio je da se pogleda snimak i jasno utvrdi ko je sve učestvovao u incidentu pre nego što se donese konačna odluka o tome ko će biti isključen. Međutim, taj predlog je delegat utakmice odbio, a odluke su po starom dobrom običaju donete tendeciozno u korist Partizana.

Da to ne bude kraj skandalu pobrinuo se delegat Prodanović koji je Crvenoj zvezdi ponudio da vrati još jednog igrača na parket, kako bi crveno-beli oformili petorku. Kada je trener Klipa predložio ta do bude Marko Gudurić, delegat Prodanović je to odbio i ponudio da to bude Petar Vorkapić. I, kada je trener Slobodan Klipa to prihvatio i odlučio da se igra nastavi, na scenu je ponovo stupio delegat Prodanović rekavši da je dozvoljeno vreme za prekid meča isteklo, da utakmica ne može biti nastavljena i da je Partizan pobednik. To je naišlo na opšte oduševljenje svih pa i potpredsednika KSS Dejana Tomaševića koji je utakmicu gledao u društvu Predraga Danilovića, predsednika Partizana.

Veliki problem predstavljala je činjenica da su finale juniorskog šampionata Srbije sudila samo dvojica arbitara Dimovski i Manojlović, koji nisu u grupi najkvalitetnijih sudija i koji očigledno nisu bili dorasli zadatku. Tokom incidenta promaklo im je mnogo stvari pa su zato doneli sramne odluke kojima je isključeno čak osam igrača Zvezde i samo jedan košarkaš Partizana. A, incident su izuzetno grubim nasrtajem na Skoknića započeli košarkaši crno-belih, u tuči je učestvovalo mnogo više košarkaša Partizana, ali je isključen samo Milutinov. Zašto?"
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari