Zvezda nije u krizi, Delije izazvale ''kontraefekat''?!

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.03.2017.
18:33
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Tako to trenutno izgleda iz ugla nekadašnjeg trenera crveno-belih.

Sportske.net/ALTAIStudio/Nikola Krstić
Sportske.net/ALTAIStudio/Nikola Krstić

Povezane vesti

Uoči večerašnje revanš utakmice polufinala plej-ofa ABA lige između Budućnosti i Crvene zvezde mts, a posle dva uzastopna poraza crveno-belih u Evroligi tokom prošle sedmice, svoj komentar aktuelnog stanja u redovima aktuelnog šampiona dao je i nekadašnji Zvezdin trener Vlade Đurović.

On je u izjavi za ''Alo'' naglasio da je najveći problem za crveno-bele u ovom trenutku povreda Stefana Jovića i da bi sa njim u ekipi Zvezda već obezbedila plasman u Top 8 Evrolige.

''Jedini je kreator tima, uz sve uvažavanje dva Amerikanca, Voltersa i Dženkinsa, koji su strelci. Jedini je pravi organizator igre crveno-belih, ne može svako kao Nikola Jokić da bude i centar i kreator igre u isto vreme'', objašnjava Đurović.

Ipak, kada je u pitanju prethodna utakmica u Barseloni, Đurović je primetio i još jedan detalj, a tiče se Zvezdinih navijača.

''Mislim da su pristalice Crvene zvezde u 'Blaugrani' napravile kontraefekat! Navijanjem su jednostavno probudili inat kod domaćina i naterali ga da igra mnogo bolje nego obično, iako za njih taj meč nije imao takmičarski značaj. Tim Dejana Radonjića nije u krizi, samo im, evidentno, nedostaje Stefan Jović'', ponovio je Đurović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 28.03.2017
19:48

Cinjenica je da Zvezda naprosto nije u punoj snazi i to vec jako dugo. Suterska forma nekih igraca i njihovi procenti jesu opali, ali to je relativno, i moze se lako vratiti na visok nivo u cetvrtfinalu...Sa Jovicem bi tim i dalje pravio nestvarne stvari i protiv velikih timova, akumulirani umor sigurno da predstavlja problem, ali je veca problematika bila protv Barse kada je imalo samo 2 dana za odmor, pripremu, putovanje i spremanje utakmice, gde je citav tim fizicki i psihicki totalno istrosen bio zbog prethodne utakmice sa Oly. Bez glavnog pokretaca u timu, bez koga smo vec mesec i po dana, usled umora pre svega, osetila se mala nemoc i prakticno odustajanje u zadnjoj cetvrtini od preokreta, jer energije naprosto nije bilo, a mi sve crpimo iz te energije, sa kojom odrzavamo jaku odbranu.... Sve je pocelo pre oko 2 meseca pirovom pobedom protiv Panate, gde smo izgubili Jovica i Kuza zbog povreda, tada je i prvotimac Danga bio povredjen, i nakon toga je zavrsen nestvaran niz i period od citavih 5 nedelja nepobedivosti u svim takmicenjima. Jovic i Kuz nekako idu u paketu, bez Stefa smo nekako i mogli dosta dugo, Galata, Bamberg, Armani, svi su dobijeni prilicno ubedljivo i rutinirani su lako, Olimpiakos se jedva izvukao ovde... odbrana je bila i dalje na nivou, igraci su i dalje bilo dobri, i sve je funkcionisalo sasvim pristojno, cak i bez Jovketa, i sa manjom minutazom Kuza, ali sve to je bilo na bazi energije, snage i ulozenog truda u odbrani iz koje je polazilo sve, i to je preokretalo, lomilo i dobijalo utakmicu... U ovom trenutku, kriza i problem je samo vracanje Jovica u tim i odmor citave ekipe. Izgleda da niko nije svestan, da ova ekipa je iskljucivo gubila utakmice u sezoni kada je bila ekstremno umorna i kada su povrede uzele danak, pogotovo sto su te povrede bile kod najvaznijih igraca u timu, i to je smanjilo snagu Zvezde za jedno 30%, ali i dalje se rutinski pobedjivalo i sasvim dobro igralo...ipak, ponavljam, da je to daleko bilo od moci rutiniranja velikana kao sto su Cska, Real, Baskonija, to je bila nestvarna snaga tada i puni zenit tima... Upravo taj limit koju je prikazao nas tim u jednom duzem periodu, i ta suterska forma koja se mora vratiti, glavni ogranizator igre pre svega, koji provodi u proseku po 25min na terenu (a sada ni ne igra vec mesec i po prakticno), uz povecanu minutazu i ucinak odlicnog Kuzmica, i odmorniju citavu ekipu koja ce takva lakse igrati celicnu odbranu, verujem, i zaista je tako, da ova ekipa moze mnogo, i da ima jednu veliku moc, koju su svi zaboravili ocigledno. Svakako ovaj tim zasluzuje cetvrtfinale EL, gde bi svojom snagom i dobrom igrom pokazao zbog cega je ubedljivo najprijatnije iznenadjenje citave ove strasne EL. Samo treba prebroditi ovaj period, izdrzati dok se regenerisemo i kompletiramo, i tada moze krenuti ono pravo....

avatar
Vanja Grubač
Tuesday, 28.03.2017
23:42

A ako ne izdrže?