Zvezda nije izgubila motiv, pašće Unikaha u ''Pioniru''?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 04.02.2019.
14:48
Izvor: Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je danas da je izuzetno važno da se ekipa od Evrokupa oprosti pobedom zbog atmosfere i samopouzdanja.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Zvezda je ostala bez šanse za plasman dalje u Evrokupu, a u poslednjem kolu Top 16 faze dočekaće špansku Unikahu iz Malage.

"Izgubili smo šansu da prođemo dalje iako smo imali mogućnosti da to promenimo i gubili utakmice u tesnim zavšrnicama. Žao nam je zbog toga. Za klub, navijače i sve nas je izuzetno važno da se oprostimo pobedom jer se kroz pobede gradi atmosfera i samopouzdanje koje će biti potrebno za sve ono što nam sledi u narednom periodu", rekao je Tomić za sajt kluba.

"Još jedan meč na domaćem terenu nakon pobede u ABA ligi koja je usledila posle serije teških gostovanja koje smo imali iza sebe. Bez obzira na to što je Malaga obezbedila plasman, sigurno da će doći sa ozbiljnim pristupom i velikom željom da pobede. Znamo šta možemo da očekujemo od njih, a cilj nam je da odigramo bolju utakmicu nego u Malagi i da damo sve od sebe da ostvarimo pobedu iz razloga koje sam već naveo", kazao je Tomić.

On neće moći da računa na kapitena Branka Lazića, dok će svi ostali biti na raspolaganju.

Košarkaš crveno-belih Dušan Ristić rekao je da je utakmica veoma važna bez obzira na to što nema rezultatski značaj.

"Imamo priliku da se oprostimo od Evrokupa da eventualnom pobedom i daćemo sve od sebe da tako bude. Veoma brzo nas očekuje Kup, borba za drugi trofej i to je odlična šansa za nas da se na najbolji način pripremimo. Odličan su tim, dobili su prethodnog vikenda Real Madrid i to najbolje dokazuje kakav kvalitet imaju",
rekao je Ristić.

Centar Zvezde je kazao da je neprijatan osećaj prisećati se poraza u Evrokupu.
 
"Imali smo nekoliko utakmica gde smo možda donosili lošije odluke u završnici, a da nismo bili bismo u Top 8", kazao je on.

Ristić je, ipak, istakao da je "kasno za žaljenje".

"Kasno je za žaljenje, izvući ćemo pouke jer upravo sada dolaze meseci koji će odlučiti o trofejima. Možemo samo da pretvorimo u pozitivno u narednom periodu i da kroz veliki rad ispravimo greške. Evrokup se za nas završava, ali sledi kao što sam rekao borba za trofeje. Prvo Kup Radivoja Koraća, a nije ni daleko početak plej-ofa ABA lige"
, rekao je Ristić.

Utakmica između Zvezde i Malage igraće se u utorak od 18.15 u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke