Zvezda - Neizvesno ko će igrati u Zagrebu

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 20.12.2018.
18:53
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Trener Tomić će o tome odlučiti neposredno pred utakmicu.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Povezane vesti

Posle odlično obavljenog posla u Istanbulu protiv Galatasaraja (100-83) u 10. kolu Evrokupa, košarkaše Crvene zvezde za vikend očekuje još jedno gostovanje, ovog puta u ABA ligi.

Crveno-beli će u subotu od 17 sati odigrati meč 12. kola ABA lige, a rival će im biti ekipa Cibone u Zagrebu.

Trener Zvezde Milan Tomić otkriva da nekolicina igrača ima problema sa lakšim povredama, zbog čega još nije izvesno kojih 12 igrača će biti u rosteru za tu utakmicu.

''Očekuje nas meč protiv ekipe Cibone, koja je u dobroj formi, pobedili su Budućnost prošle nedelje i ovoj utakmici moramo da priđemo sa maksimalnim oprezom prema kvalitetnom rivalu.

U pitanju je čvrsta, homogena ekipa, u kojoj se nalazi nekoliko vrlo iskusnih igrača, koji znaju da preuzimaju odgovornost kada je potrebno.

Zato kao što uvek kažem, moramo da odigramo agresivno, da primenimo plan koji smo napravili u svlačionici i u pripremi utakmice, jer želimo da dođemo do još jedne pobede.

Imamo i problema sa sitnim povredama nekolicine igrača, pa ću o konačnom sastavu koji će igrati u Zagrebu odlučiti neposredno pred utakmicu'', izjavio je Tomić.

Kapiten Branko Lazić upozorava na Cibonin uspon forme u prethodnih par mečeva.

''Meč sa Cibonom nam dolazi posle gostovanja u Turskoj, gde smo završili još jedan cilj koji smo imali za ovaj deo sezone, a to je plasman u TOP 16 fazu Evrokupa. Cibona je u dobrom trenutku, posebno nakon dve vezane pobede nad Krkom u Novom Mestu i ekipom Budućnosti u Zagrebu.

Imaju iskusnog trenera, nekoliko mladih igrača, ali posebno onih iskusnijih koji su nosili ekipu protiv Budućnosti prošlog vikenda. Ljubičić, Markota, Rozić, sve su to igrači koji odlično poznaju ABA ligu.  Imaju dakle i puno iskustva, a ove godine predvode ekipu koja ima svoje ambicije.

Imamo i mi naše ambicije, prvi deo sezone u regionanom takmičenju smo odradili bez greške, i želimo tako i da nastavimo", zaključio je Lazić.

Podsetimo, posle  odigranih 11 kola, Zvezda ima skor 11-0 u ABA ligi i ubedljivo je prva na tabeli.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke