Zvezda lako sa ''Panterima'', problem sa Simonovićem

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 22.05.2017.
19:36
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde vratili se na pobednički kolosek posle poraza od Partizana u prošlom kolu.

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Večeras su na programu utakmice 10. kola Mozzart Superlige Srbije, a Crvena zvezda mts je pred oko 700 gledalaca u hali ''Aleksandar Nikolić'' savladala ekipu FMP-a sa 77:69.

Ovo je deveti trijumf crveno-belih u 10 odigranih mečeva, pa će i dalje biti na liderskoj poziciji na tabeli.

Zvezda je od samog početka meča stavila do znanja gostima da večeras nemaju šta da traže u bivšem ''Pioniru''. Ognjen Dobrić je meč otvorio sa osam vezanih poena, za vođstvo Zvezde od 8:0, a seriju je nastavio Kuzmić za 10:0 u korist domaćeg tima.

Posle odličnog starta, aktuelni šampion je praktično do kraja meča rutinski održavao razliku. Na poluvremenu je ona iznosila ''plus devet'' - 41:32, a tokom trećeg kvartala uvećala se na maksimalnih 19 poena razlike (54:35).

Ono što je pokvarilo utisak navijačima Zvezde jeste povreda Marka Simonovića, koji je tokom prvog poluvremena nezgodno doskočio na nogu Alekse Radanova, iskrenuo je skočni zglob i do kraja meča se nije vraćao na teren.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Kuzmić sa 16 i Marko Gudurić sa 15 poena, dok su 'Pantere'' predvodili Bursać sa 19 i Ljubičić sa 13 poena.

FMP-u je ovo četvrti poraz u prvih deset kola domaćeg šampionata.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke