Zvezda konačno obradovala navijače, pala Valensija!

Autor: Darko Mitrović
petak 18.12.2020.
20:49
Izvor: Sportske.net

Serija poraza konačno je prekinuta!

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

U utakmici 15. kola Evrolige, košarkaši Crvene zvezde večeras su u beogradskoj dvorani ''Aleksandar Nikolić'' savladali ekipu Valensije rezultatom 76:73.

Zvezda je tako prekinula seriju od pet uzastopnih poraza i upisala peti trijumf od početka sezone. Valensija je pretrpela šesti poraz u 15 odigranih mečeva.

Crvena zvezda je i dalje bez pomoći povređenog Lengstona Hola, a na debi najnovijeg pojačanja Kina Koloma će morati još malo da sačeka, pa i dalje u organizaciji igre nije onako kako trener Saša Obradović želi.

Ipak, sa odličnom ekipom Valensije Zvezda se večeras vrlo dobro nosila.

Prva četvrtina protekla je u rezultatski ravnopravnoj borbi, a crveno-beli nisu imali rešenja za šut gostiju za tri poena, pa je Velansija u prvih deset minuta pogodila četiri trojke. I pored toga, gosti nisu uspeli da steknu neku osetniju prednost.

Druga četvrtina je u potpunosti pripala Crvenoj zvezdi, koja je već u njenom uvodnom delu napravila seriju 9:0 i povela sa 33:24. Razigrali su se i Lojd i O'Brajant i Zvezda je do kraja poluvremena konstantno vraćala razliku na ''plus devet'', pa je na poluvremenu bilo 45:36 za crveno-bele.

Najveću prednost Zvezda je stekla na samom početku treće deonice, kada je povela sa 48:36. Nekoliko minuta je delovalo da Zvezda drži stvari pod kontrolom, ali kako se bližio kraj ovog dela igre, Obradovićev tim je upao u krizu, gosti su polako smanjivali razliku i na kraju trećeg kvartala izjednačili na 57:57.

Bila je to najava dramatične borbe u poslednjoj četvrtini, a Valensija je tokom poslednjeg perioda nakratko povela sa 67:65 poenima Puerta sa linije penala.

Zvezda ipak nije dozvolila veći pad u igri, Džordan Lojd je ponovo peuzeo glavnu ulogu i domaći tim je na tri minuta pre kraja poveo sa 72:68.

Nikola Kalinić nešto kasnije tu prednost je učinio minimalnom, pogotkom sa linije slobodnih bacanja za 72:71, a onda ponovo bravura Lojda na ulasku u poslednja dva minuta, iz teške pozicije pogodio je za dva poena - 74:71 za Zvezdu.

Valensija ne koristi naredni napad, na drugoj strani Dejan Davidovac pogađa i Zvezda je u poslednji minut ušla sa pet poena prednosti - 76:71.

Usledio je tajm-aut, a Valensija posle još jednog prekršaja crveno-belih smanjuje na 76:73. Do kraja ni jedni ni drugi ne koriste svoje napade, Valensija je izgubila loptu u posldnjim sekundama i slavlje crveno-belih moglo je da počne.

Bio je to možda i ključni trenutak meča, gosti do kraja nisu uspeli da uzvrate i Zvezda je stigla do svoje pete ovosezonske pobede u Evroligi.

Džordan Lojd sa 20 poena i šest asistencija najefikasniji u Zvezdi, O'Brajant je upisao 15, uz četiri skoka, a u Valensiji Prepelič i Labejri po 15 poena. Nikola Kalinić je upisao pet poena, četiri skoka i tri asistencije protiv svog nekadašnjeg kluba.
-
Baner
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kori Volden
Friday, 18.12.2020
21:54

Meni je Sasa stvarno nejasan. Pa ovo je gore nego da Repesa vodi klub.

Covek opet brani napad na 3 poena razlike, 10 sekundi do kraja. Cemu, zasto ?

Lazic sutira trojku iz dotrcavanja preko ruke ko zna koji put kad se lomi ove sezone.

Lojd odlican, Obrajant konacno podredjen timu, vrhunska partija. Trenutak kad se lomi, on staje, daje loptu Lojdu u ruke. Svaka cast.

Davidovac mec viner. Suvo blago kluba. Kad se setim samo da su ga sa zagorcem uporedjivali, nije mi dobro.

Tu su Kolom i Noko, kada se uklope, bice ovo odlicno na kraju.

avatar
Monte_Kristo
Saturday, 19.12.2020
10:25

Nije branio napad nego se cekalo da sto vise sekundi prodje da se pravi faul,ali jos bolje je ispalo,nije Sasa kriv sto igraci prodaju loptu tri puta kad se lomi utakmica,realno nema kvalitet ova ekipa za top 8,mnogo skripi na nekim pozicijama,ali nek se uigrava ovaj tim,sve dok smo ispred Fenera,Himkija,Paoa,ja zadovoljan

avatar
Kori Volden
Sunday, 20.12.2020
14:56

Da, da , nije branio, samo je cist sut mogao da bude jer je cekano 10 sekundi.

avatar
Realni Arthur
Friday, 18.12.2020
21:54

Obradovicu dobicu srcani udar od tvog neznanja, begaj aman od Zvezde. Cestitke na pobedi, ajde vise da skine ovaj teret, uh!

avatar
babaroga
Saturday, 19.12.2020
11:49

Zašto bi begao od Zvezde? Jer ga košarkaške neznalice i zlonamerne žene u crnom teraju? Svašta bih vama koji ga terate zajedno sa Lazićem napisao ovde, po starom običaju mi neće da objave. Košarka se ne igra bez jedinice, mi je nemamo već dugo. Wolden nije čak ni kombo, čista dvojka koja se loše snalazi tamo gde igra po sili. O Brajen je odlična četvorka. Po sili igra na petici jer so Hol povredio a Kuzmić do ove urakmice ništa. Tek sinoć se malo probudio. Lazić unosi takvu čvrstinu u odbrani da je to neverovatno, čovek strašno poznaje igru, ima brze ruke i oni koji ga teraju su... Već sam rekao šta. I bez pitanja a što nisu doveli to što nedostaje. Kao da odeš na pijacu sa 200rsd i vratiš se kući sa paradajzom a žena pita a gde su čvarci? Tržište i oskudno dobrim jedinicama, skupi su, hejterske priče o velikom budžetu su budalaština jer je isti veoma ograničen. Trenutno ispod partizanki i Budućnosti na primer. Gledajte malo košarku, razmišljajte svojom glavom a ne naručenim tekstovima koje pišu tegi i pantić. I najveći nedostatak ovog tima je publika, navijači. Svima nedostaju, ali nama krunski. Još jedan pozdrav, imaš dovoljno godina da možeš da uporediš i da odlično razumeš o čemu pišem. Ako iko treba da podrži ovaj tim sada to su matorci, ljudi od 30+ i od njih ne očekujem dečačko razbacivanje frazama i teranje iz kluba nekog koga više nikada ne bi mogli da priuštimo