Zvezda kompletna, koji su dometi ove ekipe?

Autor: Nikola Miloradović
subota 03.08.2019.
11:46
Izvor: Sportske.net

Aktuelni prvak Srbije i Jadrana angažovao je i novog organizatora igre i, čini se, time zaključio sastavljanje tima za nastupajuću sezonu.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Stigao je danas u redove KK Crvena zvezda američki plejmejker Lorenco Braun.

Dugo se spekulisalo ko će organzovati igru "crveno-belih" naredne sezone, Reglend je otišao, pojavile su se priče o povratku Jovića i mogućim dolascima Teodosića i Stefana Markovića, ali je brzo postalo jasno da angažovanje jednog od pomenute trojice ovog leta nije realno.

Zato su se u upravi okrenuli ka stranim rešenjima, na kraju je angažovan Braun, za kojeg tvrde da je bio prvi izbor.



U svakom slučaju, veliko pojačanje za ekipu trenera Milana Tomića, a njegovim dolaskom je i kompletiran roster za narednu sezonu, on izgleda ovako.

PG: Lorenco Braun, Filip Čović
SG: Bili Beron, Čarls Dženkins, Branko Lazić, Nemanja Nenadić
SF: Stratos Perperoglu, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Aleksa Radanov
PF: Derik Braun, Boriša Simanić, Mo Faje
C: Majkl Odžo, Džejms Gist, Ognjen Kuzmić, Nikola Jovanović


Dakle, čini se da će "crveno-beli" ovako izgledati naredne sezone i možemo slobodno da zaključimo da ovaj tim izgleda jako dobro.

Lorenco Braun je igrač sa poenima, ali i asistencijama u rukama, Čović se minule sezone dokazao kao odličan organizator igre, a na "kecu" mogu da pomognu i Čarls Dženkins, Bili Beron i pre svega Dejan Davidovac, koji će najverovatnije i biti treća opcija na mestu organizatora igre i pored drugih uloga koje će imati u timu.

Američki tandem Beron-Dženkins predstavlja odličnu kombinaciju na poziciji beka šutera, Beron je pre svega sjajan ofanzivac, dok je glavna Đenkina karakteristika postala paklena odbrana.

Tu je i kapiten i specijalista za defanzivne zadatke Branko Lazić, koji može i na tri, Nenadića ćemo najviše gledati u ABA ligi, Kupu Koraća i na kraju sezone u Superligi Srbije.

Perperoglu je ostao, figuriraće kao prva opcija na krilu, ali nakon sjajne završnice minule sezone, minute bi mogli da mu "ukradu" Dobrić i Davidovac. Videćemo koliko će tu biti prostora za Radanova.

Derik Braun je definitivno vrhunsko pojačanje, iako je maltene pauzirao godinu dana, o njegovim kvalitetima i iskustvu je suvišno pričati, sjajan košarkaš sa brdom poena u rukama, koje može da postiže na najrazličitije načine, često je to i Zvezda znala da oseti na svojoj koži u Evroligi.

Tu su i Boriša Simanić, koji iza sebe ima sjajnu sezonu, skrenuo je pažnju i Željka Obradovića, kao i veliki borac Mo Faje, koji će uvek biti tu da razmrda i probudi ekipu.

Na "petici" je tu i dalje stameni Majkl Odžo, videćemo kako će se snaći u Evroligi, minule sezone je napravio veliki pomak u odnosu na doba kada je nosio dres FMP, treba očekivati dodatan napredak i naredne sezone, a teško da i u Evroligi postoji neko ko se fizički može nositi sa njim.

Tu je sada i Džejms Gist, omiljeni centar plejmejkera, igrač sa ogromnim iskustvom u Evroligi, jasno, još jedno sjajno pojačanje.

Ognjen Kuzmić je nažalost doživeo saobraćajnu nesreću, od koje se sjajno oporavlja, ali je jasno da neće skorije uzimati loptu u ruke, pa će ga u rosteru najverovatnije odmeniti Nikola Jovanović, koji ima još godinu dana ugovora sa Zvezdom i vraća se sa pozajmice u Trentu.

Dakle, Zvezda je napravila jako dobar tim, ali mora se priznati da će u sezoni pred nama i konkurencija biti daleko jača, kako u ABA, tako i u Evroligi.

Na Jadranu smo dobili novi klub Cedevita Olimpiju, sa najvećim ambicijama, Igokea i Mornar su se fantastično pojačali, a i Partizan pravi sjajnu ekipu, "crno-beli" još uvek nisu završili, tu je i podgorička Budućnost, koja će pokušati sve da se vrati u Evroligu.

Kada smo kod elitnog takmičenja, pregršt igrača iz NBA je pojačalo najbolje evropske klubove, konkurencija je paklena i čeka nas veoma uzbudljiva sezona.

Koji su dometi Zvezde? Teško je reći u Evroligi, ali je jasno da nijednoj ekipi neće biti prijatno da gostuje u Beogradu.

Cilj je, pretpostavljamo, kao i prethodnih godina, osvajanje ABA lige i kontinuitet u EL, iako je regionalno takmičenje ostalo bez mesta u elitnom takmičenju, ali su čelnici Evrolige obećali da će osvajač dobiti pozivnicu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Friday, 16.08.2019
15:04

Djeluje kao 'upgrade-ovan' tim od prosle sezone, nadam se i uigraniji, sto na prvu djeluje odlicno, odavno nismo imali takvu situaciju, zadrzali glavninu igraca i (dobra) pojacanja doveli na vrijeme. Ono sto ne valja je to sto se i konkurencija pojacala. U ABA ligi jos nekako, bilo je slicnih situacija i proslih godina ali niko nije uspio bez problema da izgura sezonu, ali u EL se dosta timova ozbiljno pojacalo. Iako je na pocetku izgledalo da bi sa Kuzmicem i dolaskom Teodosica bili konkurent za play-off, sad je jasno da cak ni to ne bi bilo dovoljno cak ni da stidljivo istaknemo takve ambicije.

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 03.08.2019
19:47

Jedan mali dokaz, kolko je srpska kosarka u problemu.
Predstavnik Jadrana (Srbije) u Evroligi, nema kog domaceg igraca da dovede, za koje se odmah moze reci da ce biti pojacanje.
Ono sto se spekulisalo (Teodosic, Jovic, Markovic) je bilo nerealno i znalo se da se ti momci moraju odreci ozbiljne svote novca koje im nude drugi klubovi da bi dosli ovde.
A posle se nadju neki pametni da popuju kako nema mladjih igraca u reprezetnaciji. Pa de su ta "deca" da pokazu kvalitet u Zvezdi.

Sto je najgore isto vazi i za Partizan, koji igra EK.

avatar
REVØLT
Saturday, 03.08.2019
15:29

Državni projekat je da osvoji €L. There is no silencing us!

avatar
⭐♦ povratka kralja
Saturday, 03.08.2019
13:46

Radanov je vec presao u FMP. Videcemo sta ce biti. Nadam se dobrom izadnju i evroligi, koja je stvarno nikad jaca. Uopste ne sumnjam u to da cemo na Kalemegdanu da slavimo titule u ABI i KLS, to je pod moranje.

avatar
REVØLT
Saturday, 03.08.2019
11:52

''Peti avgust'' kaze da ce Odzo u Partizan Hahaha

avatar
⭐♦ povratka kralja
Saturday, 03.08.2019
13:46

Je l' to isto kao i ono sto si ti rekao da ce Zvezdu izbaciti iz Evrope, a evo, Zvezda vec igra trece koliko kvalifikacija za LS ? :)

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Saturday, 03.08.2019
17:37

Али зато ће они пребринути брзо своје европске бриге. Малатија им је последња станица, сви напоље😁

avatar
⭐♦ povratka kralja
Saturday, 03.08.2019
15:22

A kako cemo to da budemo izbaceni ? :) Tvrdio si i da cemo biti izbaceni, 15. jun, jul, ne znam , ne secam se tvojih izmisljotina vise. I to. I da ce Radnicki da bude izbacen, da ce partizai igrati kvalifikacije za LS ? Nesto ne vidim to. :) Radanov presao u FMP, Zvezdin razvojni tim. Ne vidim nista sramotno u tome, Zvezda na jedinici ima Brauna, Davidovca, Covica, na dvojci Berona i Dzenkinsa, ne bi Radanov tu imao prostora. Uz par pojacanja, verujem da ce FMP opet ove sezone biti drugi najbolji srpski tim i pored nenormalnog novca koji je partizan igokea potrosila.

avatar
REVØLT
Saturday, 03.08.2019
14:11

Vi cete biti izbaceni ovako ili onako, a mozda je i bolje da se to jos nesto malo oduzi, necu da napisem i zasto, ali, dobro znam sto to tvrdim. Radanov presao u fmp Hahaha Kako te nije sramota da to napises?