Zvezda - Ko umesto Stratosa?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.04.2019.
16:44
Izvor: Sportske.net

Ostalo je novo upražnjeno mesto u Zvezdinom rosteru pred treću utakmicu finala plej-ofa, protiv Budućnosti u Podgorici.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Nova povreda dodatno je desetkovala redove Crvene zvezde u sred finalne serije plej-ofa protiv podgoričke Budućnosti.

Podsetimo, još od prve utakmice polufinala protiv Partizana, trener crveno-belih Milan Tomić ne može da računa na startnog plejmejkera Džoa Reglenda, čiju je ulogu maestralno preuzeo Filip Čović, uz pomoć Dejana Davidovca, pa se odsustvo Amerikanca uopšte ne oseća u igri Crvene zvezde.

Međutim, sinoć se na kraju treće četvrtine druge finalne utakmice protiv Budućnosti povredio i odlični Grk Stratos Perperoglu, koji, kako sada stoje stvari, neće moći da pomogne ekipi u narednoj utakmici u Podgorici, koja je na programu u sredu, 17. aprila.

Ukoliko se to i potvrdi, ostaće još jedno upražnjeno mesto među Zvezdinih 12 u rosteru.

Trener Tomić još na raspolaganju ima i centra Dušana Ristića, zatim Marka Kešelja i Aleksu Radanova koji su do sada bili prekobrojni od početka plej-ofa, uz povređenog Reglenda.

S obzirom na poziciju u ekipi, za očekivati je da Perperogluovo mesto u Podgorici zauzme Marko Kešelj, koji nije ove sezone mnogo igrao, ali nije ostavljao loš utisak u mečevima u kojima je dobijao priliku.

Kešelj je od početka sezone u ABA ligi upisao devet nastupa i ostvario učinak od 5.9 poena (53.8% u šutu za tri), dva skoka, 0.3 asistencije po utakmici, za 11.4 minuta u proseku na terenu.

Najbolju partiju u sezoni odigrao je na gostovanju u Novom Mestu protiv Krke (96-66 za Zvezdu), kada je upisao 20 poena, uz indeks 22.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Monday, 15.04.2019
20:47

Кешељ је најприроднији избор, а могао би Ристић да ускочи уместо Ненадића,јер очекујем да ће судије да нам сецкају центре личним грешкама, пошто их на тој позицији разбијамо...