Zvezda je sama na čelu, Alimpijević upozorava: "Da budemo pametni i smireni, stabilni"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 05.02.2018.
20:25
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde priznaje i dobar raspored i kvalitet, ali kaže da zaista ima još mnogo da se igra. Otkrio kada se vraća Antić i zašto je Lesor malo igrao danas.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Crvena zvezda je sada sama na vrhu tabele ABA lige, ali zna se šta Dušan Alimpijević kaže o tome: nije gotovo, zaista ima još mnogo da se igra. Šampion Srbije i Jadrana sigurno je danas pobedio FMP 100:77 i sada ima pobedu više od Budućnosti na vrhu tabele.

"Rekao sam posle utakmice u Podgorici da je realno da Budućnost ima najveće šanse, ali je bilo realno da kažem da ima još mnogo da se igra. Tako je i sada, sada je realno da se kaže da ima još mnogo da se igra i nije gotovo. Treba da budemo pametni i smireni, stabilni i da iskoristimo to. Gledajući samo u svoje dvorište, kao i do sada. Mislim da sve što se događa, događa se zasluženo.

Imamo tri kola u kojima želimo da završimo u našu korist. Definitivno, ekipa je to zaslužila. Bogu hvala, taj umor koji nas je koštao u nekim utakmicama sada nema preveliku cenu. Moram da ponovim, tri kola su do kraja i treba biti smiren i pametan. Zaista mislim, bez ikakve demagogije, imamo dobar raspored, ali nemojte zaboraviti da svaka ekipa protiv nas igra vrlo motivisano, jer želi da se uporedi protiv jedine ekipe koja igra Evroligu u regionu
", rekao je Alimpijević.

Trener Zvezde nije propustio priliku da pohvali svoj bivši klub.

"Čestsitam FMP-u na dobroj sezoni do sada, želim im da u nastavku igraju takođe dobro. Želim im svu sreću, to su zaslužili. Učinili su utakmicu zanimljivijom u prvom poluvremenu, dok su mogli fizički da se nose, po mom mišljenju. Posle toga se napravila razlika zahvaljujući toj fizičkoj razlici. Ono što je dobra stvar za nas je da što smo protiv dobre ekipe, koja je pre ovoga imala potpuno iste šanse kao Partizan da se plasira u plej-of, uspeli da raspodelimo minutažu", rekao je Alimpijević.

Feldin je danas odigrao prvi put posle povrede i pružio sjajnu partiju, a kakva je situacija sa Antićem?

"Pero je na poštedi do petka, od tada se priključuje ekipi na treninzima. Naravno da će mu posle ovako duge pauze trebati ne malo vremena da se vrati u takmičarski ritam, ali naši planovi su da bude spreman za polufinale, a u ime Boga, i finale kupa", rekao je Alimpijević.

Matijas Lesor je danas odigrao nešto manje od sedam minuta, samo u trećoj četvrtini. Da li je to vaša odluka ili ima neki zdravstveni problem.

"Matijas do sada nije propustio nijednu utakmicu i procenili smo da bi ovo bila dobra utakmica da se propusti. Sem toga, trener je pre utakmice odradio ozbiljan trening sa njim ovde u hali. Zato je odigrao samo treću četvrtinu, onda kada smo napravili bitnu razliku", rekao je Alimpijević.

Trener Vladimir Jovanović ocenio je da je Zvezda potpuno zasluženo slavila, ali da njegov tim ima šta da nauči iz ovog meča.

"Oni su danas pokazali kako se ozbiljno pristupa utakmici. Imali su neki alibi da su umorni, ali to se nije videlo. Odigrali su profesionalno, kako treba, kako dolikuje Crvenoj zvezdi. Ono što je za analizu je zašto neki naši mladi igrači nisu shvatili utakmicu sa evroligaškom ekipom kao priliku da pokažu mnogo više. To je za našu internu analizu i korekcije. Mi ćemo da probamo to da ispravljamo", rekao je Jovanović.

FMP sada ima tri pobede manje od Mornara i samo teorijsku šansu da se plasira u plej-of, pošto treba da pobedi sve tri do kraja, a crnogorska ekipa da izgubi sve tri.

"Želim Zvezdi svu sreću i da osvoji ABA ligu, onako navijački, jer mi ovim porazom teško možemo da dođemo do plej-ofa. Čekaju nas utakmice sa Megom i kup. Ova utakmica je bila da pokažemo karakter, a mi smo ga pokazali na pogrešan način", rekao je Jovanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke