Zvezda iskalila bes na Baranima pred derbi!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 17.11.2018.
20:42
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda je slavila osmi put u ABA ligi.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Pobeda Crvene zvezde mts u ABA ligi u dvorani "Aleksandar Nikolić", osma po redu, danas je pao Mornar rezultatom 104:91.

Gosti su bolje počeli meč, poveli sa 5:0, potom i 7:2, ali su domaći uspeli vrlo brzo da reše ovu situaciju.

Pred kraj prve četvrtine Faje je odigrao ključnu ulogu, pogodio je trojku za 20:16, a Zvezda je do kraja četvrtine postigla još tri poena.

Prednost je rasla, Regland, Odžo i Simanić su doneli +10, Nenadić i Ristić +14, Zvezda je polako stvarala prednost koja joj je bila potrebna.

Mornar je potpuno stao u napadu, malo su se probudili sredinom druge deonice kada je Vukota Pavić uspeo da veže šest poena za -9, ali je to bio jedini bljesak gostiju u toj deonici jer je Zvezda stigla do +17 u roku od jednog minuta.

Najlepši potez na meču izveo je Dobrić koji je zakucao uz faul Pavića, podigao je publiku na noge na 3 minuta do kraja poluvremena.

Mornar je bio bolji u trećoj četvrtini, a trojke su sevale i na jednoj i na drugoj strani. Voler je bio nezaustavljiv, pogađao je iz svih pozicija za razliku od svog klupskog druga Brauna koji je imao užasan šut iz igre u tim trenucima, samo 1/12.


Barani su stigli i do -10, a onda se probudila Crvena zvezda. Ristić je bio odličan, pogodio je i trojku na 5 minuta do kraja za 20 poena prednosti, već je tada rešeno pitanje pobednika na ovom meču.

Trojke su se ređale kao na traci, Kešelj i Nenadić su postigli nove za 94:69, novu je postigao Džo Regland kao šlag na tortu.

Kod domaćina Bili Beron je postigao 18 poena uz 4 trojke, Odžo je imao 16 poena i 10 skokova, Ristić 14 poena, Regland 9 poena i 9 asistencija. Odličan je bio Simanić sa 11 poena.

Mornar je predvodio Voler sa 19 poena, Braun je imao isto toliko ali je bio očajan, šut iz igre mu je bio 2/18.

Narednog vikenda Crvena zvezda igra protiv Partizana u velikom derbiju.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Saturday, 17.11.2018
23:49

Свака част лепо је то али треба имати неки континуитет а не стално топло хладно.

avatar
Čeki
Saturday, 17.11.2018
22:06

I opet smo primili dosta poena. Mora jace u odbrani jer bismo izgubili da nas nije hteo sut (a nama se to u poslednje vreme desavalo).

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 17.11.2018
21:54

Demonstracija sile, nije sve u parama.