Zvezda ima najboljeg defanzivca Evrolige u svojim redovima?!

Autor: Nikola Miloradović
petak 14.02.2020.
18:10
Izvor: Sportske.net

Još jedan pokazatelj da ima odličnu sezonu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Napravila je Crvena zvezda nekoliko promašaja minulog leta sa pojačanjima, ali je zato napravila i nekoliko jako dobrih poteza.

Najbolji je bez sumnje angažovanje Lorenca Brauna, čoveka koji je povukao "crveno-bele" u Evroligi i zbog kojeg srpski šampion još uvek ima realne šanse da se domogne Top 8 faze.

Na 23 upisana nastupa u elitnom takmičenju u proseku postiže 12,8 poena uz 4,7 asistgencije i 3,5 skoka po meču, ali i uz 1,2 ukradene lopte po nastupu.

Evroliga je prepoznala i njegov kvalitet u defanzivi, pa ga je uvrstila na listu kandidata za prestižnu nagradu najboljeg defanzivca godine.

Kako navode, Braun predvodi Zvezdinu odbranu, koja je treća najbolja u Evroligi, po broju ukradenih lopti i blokadama.

Ukrao je 27 lopti protivnicima, lupio je 10 rampi.

Pored njega, među kandidatima su i Adam Hanga iz Barselone, Pjerija Henri iz Baskonije, osvajač ove nagrade iz prošle godine Valter Tavareš iz Reala, višestruki osvajač ove nagrade Kajl Kajns iz CSKA, Kris Singlton iz Efesa i Juvel Zusman iz Makabija.



Videćemo da li bek Crvene zvezde može do titule najboljeg defanzivca Evrolige već u svojoj debitantskoj sezoni, konkurencija je zaista jaka, recimo da su u ovom trenutku favoriti Hajns i Tavareš, ali ništa još uvek nije isključeno.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke