Zvezda i Partizan nisu uspeli, ko se plasirao u četvrtfinale Evrokupa i kako će izgledati parovi?

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.02.2019.
10:09
Izvor: Sportske.net

Našim klubovima ostaje još po jedan meč na kraju Top 16 faze takmičenja.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras stavljaju tačku na svoje ovosezonsko učešće u Evrokupu.

U poslednjem, šestom kolu Top 16 faze, Zvezda u ''Pioniru'' od 18:45h dočekuje ekipu španske Unikahe iz Malage, a Partizan dva sata kasnije počinje svoj meč protiv Albe u Berlinu.

Ni jedan, ni drugi meč neće imati takmičarskog značaja. Zvezda je izgubila šanse za plasman u četvrtfinale, Unikaha se plasirala, i to kao drugoplasirana u Grupi G. Partizan je u prošlom kolu u poslednjoj sekundi šokiran u ''Pioniru'' od litvanskog Ritasa, ostao je takođe bez šansi za plasman u četvrtfinale, a Alba je već obezbedila prvo mesto u Grupi E.

Četvrtfinale Evrokupa trajaće u periodu od 5. do 13. marta, a jedan par je već poznat - to su upravo večerašnji rivali Zvezde i Partizana. Dakle, u četvrtfinalu će Alba kao prvoplasirana iz Grupe E igrati protiv Unikahe koja je drugoplasirana u Grupi G.

Kako bi mogli da izgledaju ostali parovi?

Francuski ASVEL, kao prvoplasirali u Grupi F čeka drugoplasiranu ekipu iz Grupe H, a to će biti ili Andora, ili Uniks iz Kazanja  koji će sutra u međusobnom duelu odlučivati o pobedniku grupe. Poraženi iz njihovog duela, uz uslov da Uniksu treba pobeda od sedam poena razlike, ići će na megdan ASVEL-u.

Ko bude bolji od Andore i Uniksa, sastaće se sa Lokomotivom Kubanj, koja je druga u Grupi F.

Poslednji par biće Valensija, kao prvoplasirana iz Grupe G, i drugoplasirani iz Grupe E, a to će biti Monako ili Ritas koji se sastaju u poslednjem kolu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke