Zvezda i Gavrilović pred dobro poznatim izazovom, prijateljstva nema!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 30.10.2019.
15:14
Izvor: Sportske.net

Barem na parketu.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde vratili su se u sredu u Beograd i počeli pripreme za drugi meč duplog programa, utakmicu 6. kola Evrolige sa Himkijem iz Moskve.

Trener "crveno-belih" Andrija Gavrilović odlično poznaje prilike u ruskom timu sa kojim je osvojio nekoliko trofeja, uključujući i dva Evrokupa.

"Radio sam sedam godina u Himkiju i za taj klub me vežu brojne uspomene, osvojili smo i dva trofeja Evrokupa, i radujem se utakmici sa bivšim glavnim trenerom Kurtinaitisom. Ali, na terenu nema prijateljstva, mnogo nam je važna ova utakmica i pobeda u njoj. Svesni smo dobrog momentuma i poslednjih rezultata Himkija, ali pred našim navijačima pobeda je imperativ i to na bilo koji način", rekao je Gavrilović.

Svoja očekivanja pred meč sa ruskom ekipom izneo je i Dejan Davidovac.

"Očekuje nas meč sa ekipom koja je u dobrom ritmu i momentu, koja stiže u Beograd nakon ubedljve pobede nad Panatianikosom u Moskvi. Nećemo imati puno vremena da se spremimo za ovu utakmicu, ali su isti uslovi za obe ekipe. Himki igra dobro ove sezone, zna se da ih predvodi Šved, ali to je tim koji je ispunjen odličnim igračima na svim pozicijama. Doveli su Mozgova, Jerebka, Jovića, što govori o njihovim ambicijama ove sezone. Mi sa druge strane moramo da budemo konstantni, jer nas je to dosta koštalo u nekim prethodnim utakmicama. Uz veliku podršku sa tribina ali i našu energiju na parketu možemo do rezultata", rekao je Davidovac.

Utakmica između Crvene zvezde i Himkija igra se u četvrtak od 19 časova u hali "Aleksandar Nikolić".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke