Zvezda - Hoće li Real ponovo dobiti "ćušku" u Beogradu?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 07.11.2019.
11:46
Izvor: Sportske.net

Zvezdini navijači uglavnom imaju lepa sećanja u Evroligi, kada su u pitanju gostovanja Reala. Crveno-beli definitivno imaju šansu večeras...

Screenshot
Screenshot

Povezane vesti

Real Madrid peti put stiže u Beograd u poslednje četiri godine, Zvezda je dva puta uspela da savlada "kraljevski klub" pred svojim navijačima, a osvojila je i Madridu u decembru 2017. godine.

Ova dva tima sastajala su se i u drugim evropskim takmičenjima, ULEB kupu na primer, u prošloj deceniji, jednom su igrali i četvrtfinale koje su dobili Španci.

Ukupno, računajući sva takmičenja, Real ima 8 pobeda, Beograđani duplo manje. Naravno to se odnosi na ovaj vek, klubovi su svojevremeno igrali i u "Kupu Radivoja Koraća", a Realu se Beograd posrećio, osvojili su evropsku krunu u Areni 2018. godine.

U Kupu Koraća 1988. Real je dobio oba meča polufinala, a onda porazio i Cibonu u finalu. To je jedini trofej Madriđana u pomenutom takmičenju, ali 10 puta su bili prvaci Evrope, osvojili i Evrokup, a četiri puta su trijumfovali u "Saporta Kupu".

Real nije u nekoj formi 3-3 u Evroligi ove sezone, izgubili su u Kaunasu, Minhenu i u Turskoj protiv Efesa, ni sa jednog gostovanja nisu doneli pobedu. U ligi međutim vode sa svih sedam pobeda, dve više od Barselone.

Roster nije mnogo promenjen, tu su Tavareš, Rendolf, Rudi Fernandez, Kampaco, Mki, Džek-Si Kerol, Ljulj, nema Tomkinsa, povređeni su Rejes i Mejri, ali putuje momak iz košarkaške škole kluba Usman Garuba, dečko koji obećava.

"Moramo da igramo dobro u Evroligi kako bismo pobeđivali, to je komplikovano u Beogradu. Moramo mnogo bolje da igramo van svog terena, Zvezda kod kuće može da dobije svakoga. Drago mi je što ću videti Kuzmića, posle saobraćajne nesreće, kod nas je imao problem sa povredama, ali smo svesni koliko je dobar igrač", kaže Pablo Laso.

Kod Zvezde nema Derika Brauna, Davidovac je rovit, ali će igrati.

"Znamo šta znači Real u košarkaškom svetu, nadam se da ćemo uspeti da im pariramo, zna se da igraju brzu košarku. Moramo da kontrolišemo tempo igre, uzdamo se u podršku sa tribina", kaže Andrija Gavrilović trener Zvezde.

Meč u "Štark Areni" počinje u 19 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke