Zvezda ga je letos želela, sada je slobodan igrač, mogu li da se dogovore?

Autor: Nikola Miloradović
petak 28.12.2018.
11:01
Izvor: Sportske.net

Prosto je neverovatno da je ostao bez ugovora, može li srpski šampion da ugrabi priliku?

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

"Crveno-beli" su se letos povezivali sa brojnim košarkašima, na kraju su oformili i više nego dobar tim sa šest stranaca i čini se da su sa svakim pojačanjem pogodili.

Od ove sezone za organizaciju igre zadužen je Džo Regland, koji za sada obavlja sjajan posao, ali se stiče utisak da mu nedostaje prava konkurencija.

Filip Čović je počeo sezonu kao drugi plej Crvene zvezde, u međuvremenu je odstranjen iz tima, pa Reglanda na "jedinici" menjaju Nenadić, Beron i Davidovac, nijedan od njih nije po prirodi plejmejker.

Rivali u ABA ligi su se izuzetno pojačali, Budućnost je dovela Bitadzea, Bela i Norisa Kola, Partizan je odnedavno jači za iskusnog Aleksa Renfroa, pa se čini da bi Zvezdi dobro došlo još jedno pojačanje na poziciji organziatora igre.

Letos, pre nego što je i Regland stigao u klub, u vezu sa prelaskom u redove srpskog šampiona dovodio se bivši plej Banvita Džordan Tiodor.

Imao je ovaj 29-godišnji košarkaš jako dobru sezonu u dresu Olimpije Milano, bio je jedan od najboljih igrača italijanskog šampiona, ali je dolaskom Majka Džejmsa i Nemanje Nedovića izgubio poziciju u ekipi.

Iako je imao bogat ugovor sa "Manekenima", nije dobijao šansu ove sezone, a sada je i zvanično postao slobodan igrač.

On je to i sam potvrdio na "Tviteru", pa zainteresovane strane mogu da krenu u poteru.




Pominjao se Olimpijakos kao potencijalna destinacija, kao i Darušafaka, videćemo da li Zvezda može da umeša prste, Tiodor bi bio pakleno pojačanje za "crveno-bele" u to nema nikakve sumnje.

Navodno ga je tražila i Budućnost, na kraju su se, kao što smo napisali, odlučili za Norisa Kola, a čak je i Cedevita pokazivala interesovanje za njegove usluge.

Tiodor je minule sezone na 23 nastupa u Evroligi prosečno beležio 11,6 poena uz 4,3 asistencije po nastupu, imao je prosečan indeks uspešnosti 11, a sezonu pre toga je kao igrač Banvta bio MVP FIBA Lige šampiona.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mića86
Friday, 28.12.2018
15:19

Valja dovesti kvalitetnog pleja, koji bi menjao Reglenda na pravi način. Ja sam, iskreno, da to bude srpski košarkaš, ali ako drugačije ne može, onda neka bude kako mora biti. Ali plej nam je potreban da privedemo sezonu kraju i uđemo u Evroligu, tj vratimo se tamo!