Zvezda dva od dva - Ročesti blistao, Lesor leteo, Pero oduševio publiku!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 04.10.2017.
22:59
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde mt:s upisali su drugi vezani trijumf na startu nove sezone, pošto su u okviru drugog kola ABA lige savladali ekipu Mega Bemaksa u hali "Aleksandar Nikolić".

Beta/ABA liga/Crvena zvezda mts/Ds
Beta/ABA liga/Crvena zvezda mts/Ds

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije i regionalne ABA lige savladao je Mega Bemks 90:80 (26:19, 18:17, 22:25, 24:19) u poslednjoj utakmici subotnjeg dela programa drugog kola regionalnog šampionata.

Gostujući sastav odlično je otvorio večerašnju utakmicu, a najzaslužniji za to bili su Dilan Enis i Goga Bitadze. Sedam minuta Mega je uspevala da održi rezultatski egal ali je u završnici Zvezda uspela da napravi sedam poena razlike.

Svega tri minuta bilo je potrebno crveno-belima da nanižu 11 poena i da na odmor između prva dva kvartala odu sa sedam poena prednosti.

Verovatno najvažniji momenat u prvoj četvrtini dogodio se 24 sekunde pre kraja kada je povratnik Pero Antić ušao u igru i dobio ovacije Zvezdine publike, da bi samo dvadesetak sekundi kasnije postigao trojku kojom je preduhitrio sirenu.

Mini serijom 4:0 Mega je smanjila prednost Crvene zvezde mt:s na startu druge četvrtine ali su domaći odmah uzvratili sa šest vezanih poena.

Najveću prednost u drugom kvartalu Zvezda je stekla u samoj završnici tog perioda (43:33), a najviše zasluga za to što je Zvezda zadržala vođstvo imao je Pero Antić koji je za manje od pet minuta na parketu uspeo da sakupi 10 poena (3/4 za tri) i upiše asistenciju.

Tokom treće četvrtine crveno-beli su u dva navrata imali 11 poena prednosti ali nikako nisu uspevali da prelome utakmicu što je Mega koristila da hvata priključak.

Jako bitnu ulogu u trećem kvartalu odigrao je Tejlor Ročesti koji je uzeo i pogodio nekoliko šuteva sa distance, ali je priznanje za najbolji potez otišlo Matijasu Lesoru koji je "resetovao" satove u "Pioniru" brutalnim zakucavanjem naskokom sa linije za slobodna bacanja.

Zvezda je u poslednju četvrtinu ušla sa šest poena prednosti ali je vrlo brzo napravila seriju i otišla na +10 posle čega Mega više nije dobila šansu da se vrati u meč. Uspeli su izabranici Dejana Milojevića da smanje na četiri poena zaostatka pet minuta pre kraja ali je to bio poslednji trzaj mladog i neiskusnog tima iz Sremske Mitrovice.

Amerikanac sa crnogorskim pasošem Tejlor Ročesti upisao je 26 poena i 6 asistencija, dok je Džejms Feldin postigao 21 poen uz 5 skokova. Matijas Lesor je obeležio utakmicu brutalnim zakucavanjem, dok je Pero Antić za deset minuta oduševio publiku lakoćom kojom je stigao do brojke od deset poena.

Ekipa Dejana Milojevića koja je i večeras nastupila bez nekoliko jako bitnih pojedinaca prikazala se u dobrom svetlu. Ponovo je najefikasniji bio Dilan Enis sa 21 poenom i 7 asistencija, a dvocifreni su bili još Nikola Rebić i Goga Bitadze sa po 19 poena.

Sledeću utakmicu u ABA ligi Crvena zvezda mt:s igra 8. oktobra od 17 časova u Ljubljani, protiv Union Olimpije, dok ekipa Mega Bemaksa dočekuje Mornar dan ranije u istom tereminu.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wilt 100+
Friday, 06.10.2017
07:36

Radičević vrlo skroman za sada (nadam se da će biti bolji) Janković takođe neprimetan, niša bolji od Simanića...videćemo kako bude odmicala sezona na ove dve utakmice skoro ništa nisu pokazali .

avatar
Čeki
Thursday, 05.10.2017
19:58

Bas da je sa linije za slobodna bacanja i nije :)

avatar
Markо Đorđević
Thursday, 05.10.2017
14:47

Jos jedna lepa vest. Kvinsi Miler ce verovatno potpisati ponovo za nas !

avatar
Sad il\' nikad!
Thursday, 05.10.2017
15:41

Odakle ti to bre... Covek je pod ugovorom sa Broseom.

avatar
Sad il\' nikad!
Thursday, 05.10.2017
22:09

Naravno da citam po forumima, odatle je i krenuo trac. Da bi on dosao kod nas prvo treba da raskine ugovor sa Broseom, pa da onda zaboravi na ono kasnjenje plata iz sezone kad je bio kod nas, onda treba da snizi svoje uslove za 50-60% pa tek onda moze kod nas. Bio bi veliko pojacanje svakako ali nema potrebe da siris hype kada nema niti jedne potvrde da smo u pregovorima sa njim. Ono sto imamo jeste tvit Pika koji je 100 puta omasio do sad i traceve sa foruma.

avatar
Markо Đorđević
Thursday, 05.10.2017
19:56

Videces vec. Citaj po forumima malo, bre.

avatar
ViniciusJR
Wednesday, 04.10.2017
23:58

Mozete pricati sta hocete, ali Zvezdi je ove sezone slaba tacka trener...to ce se pokazati kad dodje EL. ABA ligu bi uzeli i bez trenera, najkvalitetniji su ove sezone, ali EL ce biti pravi pokazatelj. Lupajte minusa koliko hocete, pokazace se jesam li u pravu...sa ovim trenerom, F4 EL ni blizu.

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 05.10.2017
10:04

Fil Dzekson,Obradovic i Ivkovic da zajedno vode Zvezdu ne bi imali 10% sansi za f4,jer su ostale ekipe prejake,neke cak i jace od nekih NBA ekipa. Zvezda ima neke mizerne sanse za f4,ali im niko ne moze zameriti ako se ne plasiraju.

avatar
Markо Đorđević
Thursday, 05.10.2017
11:35

Ni da je ostao Radonjic,F4 bi bio isto toliko daleko. Jedan Zalgiris je juce objavio da ima 9 miliona budzet. Skori duplo visecod Zvezde koja ima oko 5, 5,5. Zamisli koliko imaju ostali onda.

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 04.10.2017
23:15

Strasna utakmica, cesto se to vidja u ovim duelima, ali ova je bas posebna...Cestitke Megi, ovo je bas junacki bilo, imaju opak potencijal kao ekipa, dobili smo ih 22 meca zaredom ako se ne varam, ali uvek skupo prodaju kozu...Nasa odbrana i dalje prilicno slabija nego proslogodisnja, barem tako bice do povratka Laze, sto se tice spoljnog presinga. Dosta smo neuigrani jos uvek, iskakanje nas zbog toga ubija...Skorerskih doduse nemamo problema, previse kvaliteta je tu. Kao sto sam govorio, na cistu silu tucemo sve na Jadranu, na poen vise, kvalitet iznad, ali to u EL ne prolazi bas tako lako, i ocekuje se presek nakon last kata u NBA, da se ugrabi jos jedan visoki koji ocigledno fali ovoj ekipi....Antic ocekivano, uvek na isti fazon igra, i tako vec godinama, sa slicnom minutazom i ulogom u ekipi.... Feldin nema konstantu, ali je odlican igrac. Lesort je jako mlad i samim tim dosta sklon oscilacijama, padovima u toku same igre, ima mnogo da raste...Jovanovic takodje, bice to dobar igrac vremenom...Danga kao i uvek, Radicevic dobar kao bekap plej....Rocesti ukratko -klasa je vecna....

avatar
Dolina cupova
Thursday, 05.10.2017
09:02

Rocesti je ovu utakmicu odigrao na iskustvo. Zvezda je dobila samo zbog toga. Za razliku od komentara dole, koji pricaju o sistemu timska odbrana, timski napad ( kao da to nije nesto sto sve ekipe pokusavaju da igraju) i time pokazuju da pojma nemaju, tvoj komentar je ok. Povratkom Lazića, smanjicete broj primljenih poena u ABA, mislim da tu necete imati lak posao, ali takodje mislim i da ce vas tesko, gotovo nemoguce neko pobediti 3/5. U evroligi, teško. Lesor vam je najbolji posao ovog leta, fantastičan igrač!

avatar
Čerek Republika Srps
Wednesday, 04.10.2017
23:10

Znam da cu pokupiti gomilu minusa ali ne mari. Meni se igra ove Zvezde ne dopada,ne postoji nikakav sistem,samo suvi individualni kvalitet. Proteklih sezona smo se povremeno mucili u napadu ali je sistem bio jaka odbrana iz koje je sve polazilo,i to je funkcionisalo perfektno (uzimajuci u obzir pojedinacni kvalitet igraca). Dakle,prosle sezone,sistem je bio timska odbrana i timska igra u napadu gde je skoro svaku utakmicu drugi igrac bio najefikasniji a sada to nije slucaj. Doduse,Antic igra malo a Lazic nikako pa se utisak moze promeniti. U reketu smo prilicno bezopasni iako je francuz prilicno dobar igrac, u odbrani sve skripi ali je i to mozda normalno obzirom da je skroz nova ekipa. Mene brine igra u napadu kad zakaze vanjski sut te igra u odbrani Rocestija,Feldina,

avatar
Markо Đorđević
Wednesday, 04.10.2017
23:42

Prosla sezona, bas kao sto si rekao, je prosla. Nema Radinjica vise, krecemo u novom sistemu.

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 05.10.2017
00:05

Problem je neuigranosti, skupili se juce, sve je novo, svi su ovde novi....Ideja sa iskakanjen na centralnom nije losa, ali bas treba vremena za to, a to bas i nemamo...Dominantnu opciju u reketu nemamo, takodje znacajnu zamenu za Milkmena na cetvorci, samim tim skok pati dosta, treba neko ko kljuca reket i drugacijeg je kalibra. Jedan igrac fali na visokim pozicijama, razmislja se ovih dana o tome... Lesort je jako mlad, prilicno sirov jos uvek, ima dosta da se brusi, preveliki teret je na njemu...Isuvise smo navikli na stari model igre i defanzive, ima da nedostaje to jako, ali za sada je tako, pocetak je uvek tezak...

avatar
Zlato
Wednesday, 04.10.2017
23:00

Jeli gos i dalje bolji od Rocestija?

avatar
Markо Đorđević
Wednesday, 04.10.2017
23:00

Kad se setim samo da su ljudi pricali da je Vilijsms Gos bolji od Rocestija :D Da je bolii, ne bi otisao tamo gde jeste.nRocesti je KLASA. Igracina. Covek je pre dve sezone bio najbolji strelac evrolige. Pravi vodja ove ekipe. Feldin mnogo bolje nego u prvoj utakmici, Antic digao publiku. U svakom slucaju, Lesor izveo verovatno potez sezone onim kucanjem. Pogodili smo sa strancima, to je sigurno. Mega solidna, Enis iskace, Bitadze je vec sad bolji od sunarodnika Paculije. Sa pravom je Mega treci tim po kvalitetu u Srbiji, iza Zvezde I FMP-a.

avatar
Nogometni strucnjak
Thursday, 05.10.2017
00:12

Iza Zvezdee i Fmp-a hahahhahahaa, pozdrav brate. Realan komentar.

avatar
Dolina cupova
Thursday, 05.10.2017
09:04

Koliko se ja secam ti si jedan od retkih koji je hvalio Gosa i njegovu igru ledjima...:)