Zvezda drastično smanjila budžet?!

Autor: Darko Mitrović
utorak 04.08.2020.
09:19
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Ipak, čini se da je, bez obzira na to, veliki deo plana u prelaznom roku ispunjen.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je juče održala redovne sednice predsedništva i Skupštine kluba, a već smo preneli da su se u klub, na novim funkcijama, vratili Marko Kešelj i Milan Dozet.

Crveno-beli su potom objavili i zvanično saopštenje, a možda najzanimljiviji deo je onaj vezan za iznos budžeta za narednu sezonu. Zbog krize izazvane pandemijom, smanjen je za čak 30 posto u odnosu na prošlu sezonu.

U nastavku pogledajte kompletno Zvezdino saopštenje posle održanih sednica.

''KK Crvena zvezda održao je u ponedeljak 03.08.2020. godine redovne sednice predsedništva i Skupštine kluba.

Na obe sednice koje su održane na terenima KK Crvena zvezda mts na Malom Kalemegdanu postojao je pun kvorum, a sednicom Skupštine kluba predsedavao je novi predsednik najmnogobrojnijeg tela kluba, ugledni advokat Ljubomir Milić.

Dosadašnji predsednik Skupštine Branimir Baćović koji je sa velikim uspehom obavljao tu funkciju u prethodnom periodu, novi je član predsedništva kluba.

Novi član predsedništva KK Crvena zvezda koji će biti zadužen za sportska pitanja je i nekadašnji igrač crveno-belih Marko Kešelj.

Saziv Skupštine KK Crvena zvezda takođe je doživeo promene. Novi članovi Skupštine su i još jedan bivši igrač našeg kluba Milan Dozet, Zoran Kovačević „Koča“, Milan Ninković i Zoran Jović.

O svim osnovnim informacijama vezano za svakodnevni rad i život kluba, takmičarsku sezonu koja je otkazana, prelaznom roku i pripremama seniorskog tima za novu sezonu, radu mlađih selekcija, budžetu kluba koji će u narednoj sezoni biti čak za 30 posto manji, zdravstvenim protokolima u vreme globalne pandemije, članove Skupštine vrlo detaljno informisao je predsednik kluba Nebojša Čović i to kroz 15 tačaka dnevnog reda Skupštine.

Takođe, direktor kluba Filip Sunturlić izneo je detaljno izveštaj o sezoni 2019-2020, kao i o planovima kluba i učinjenom pred početak takmičarske sezone 2020-2021.

Skupština KK Crvena zvezda mts u potpunosti je informisana i podržala je izveštaj o tužbi i vansudskom poravnanju između KK Crvena zvezda i ABA lige jtd koje je u toku, takođe i vrlo jasan stav kluba vezan za dezinformisanje javnosti i pokušaje pojedinaca da javnosti nametnu nekakav „sukob interesa“ između KK Crvena zvezda mts i KK FMP.

Članovi Skupštine podržali su i inicijativu, da KK Crvena zvezda pred telima regionalnog takmičenja, kao važan deo regionalnog takmičenja i aktuelni šampion ABA lige, zastupa vrlo čvrst stav da ovu vrstu opstrukcije neće dozvoliti u narednom periodu!
-
baner
-
Članovi Skupštine obavešteni su i o okupljanju i početku priprema prvog tima koje će se ove sezone obaviti u vrlo specifičnim uslovima.

KK Crvena zvezda mts i u novonastaloj situaciji spreman je za početak vrlo zahtevne sezone 2020-2021.

Sednica Skupštine KK Crvena zvezda mts održana je na terenu kluba na Malom Kalemegdanu, u skladu sa aktuelnom zdravstvenom situacijom i uz poštovanje svih propisanih zdravstvenih mera.

KK Crvena zvezda mts''
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
cupavci
Tuesday, 04.08.2020
20:38

Jbt koliki im je onda budžet, kada suovoliko igrača doveli sada?

avatar
Vanja Grubač
Tuesday, 04.08.2020
17:09

Ma ovaj se folira.Oni uopšte nemaju budžet i to neto jer svi dolaze da igraju iz ljubavi prema vodi,oduševljeni istorijom kluba iz predgradja i navijačima koji bacaju svinjske papke na teren.Samo kad Španac pita koliko je para spremno kažu da je dovoljno.

avatar
enky
Tuesday, 04.08.2020
16:19

Normalno da je manji kad je neograničen, uzimaju koliko im treba i opet ih korona ubaci u EL. Država im daje kolko im zatreba a ništa u prošloj sezoni nisu osvojili osim što čvrsto drže dno EL. Koji spin i oni misle da im neko veruje. Kanite se EL niste vi za to, svi dobro znaju kome je mesto u EL, a to je veliki i neponovljivi KKP.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 04.08.2020
15:22

Pa gospodo bez obraza onda pazite sta pricate.
Nemojte na nacionalnim televizijama da govorite da je FMP vasa filijala.

avatar
Piksi G00L iz korner
Tuesday, 04.08.2020
13:33

Zvezda drasticno smanjuje budzet dok za neke budzet nema limit.

avatar
barbaroga
Tuesday, 04.08.2020
11:36

Realno je da jeste manji budzet ove godine. Otisli su prakticno svi stranci od prosle godine a doslo je njih par sa jacim ugovorima. Ostale rupe, koliko vidim, popunice se iz FMP-a.

avatar
soru
Tuesday, 04.08.2020
10:03

Ma da...a 5 crnaca igraju iz ljubavi i placaju clanarinu...

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 04.08.2020
09:59

Narodnu:-D zvezda vec devet godina (minus sedam dana) ima budzet od citavih nula evra.

avatar
Vanja Grubač
Tuesday, 04.08.2020
17:11

Ne razumeju oni to jer veruju da je UPPRD normalna stvar i da je Elvis živ.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 07.08.2020
17:01

I da je krcun bio Srbenda.

avatar
Momcilo Stojanovic
Tuesday, 04.08.2020
09:46

Kada bi to bila istina,opet nije loše,prošle godine 13,5 mil. eura ,a sada 9 mil. Jedino što na sve to treba dodati i budžet FMP-a,jer tamo igraju skupi igrači Kuzmić,Čović i ostali preletači sa ozbiljnim ugovorima.

avatar
Old_school
Tuesday, 04.08.2020
13:43

E sad Momcilo, kad krenes da lupetas, sto je ovde dozvoljeno i bez sankcija, onda lepo proveris cinjenice. A one su lako dostupne na sajtu EL gde pise koliki je budzet Zvezde bio prethodne sezone. Pa ces videti da i klub, ciji si verovatno navijac a koji nije ni igrao EL, vec EK, je imao za 200k veci budzet. A za ovu...sad ce se vlada formirati, bice za vas kao i uvek.

avatar
Man united
Tuesday, 04.08.2020
16:05

Прошле године је био 9М исто као и вама. Играли сте ципирипи куп а имали буџет ко ми.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 04.08.2020
16:04

Jbt, kako tebe stalno boli glava...

avatar
Čeki
Tuesday, 04.08.2020
09:31

Aman ljudi, argument nam je "pokusavaju da nam nametnu nekakav sukob interesa". Pa ovo je sramota za nas, jer se dozvoljava da filijala jednog kluba igra u istoj ligi sa njim. Kako onda ne postoji sukob interesa, pogotovo sto se vrsi dovodjenje igraca iz FMP-a u Zvezdu, a igraci koji su nepotrebni ili treba da se razvijaju se salju iz Zvezde u FMP? Mislim, cak i da je formalnopravno sve ispeglano (a sto posto nije), po faktickim radnjama se vidi da je FMP nasa filijala i da ne sme biti u istoj ligi sa nama. Da ne pominjem na kraju to sto su rekli da ce ici po principu "kupujmo domace", a onda nam dovedu 5 stranaca.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 04.08.2020
10:00

Zar ti nisi jedan od onih koji je upormo tvrdio da je tu, pravno posmatrano, sve cisto i u redu? E, kolega... 😃

avatar
Čeki
Tuesday, 04.08.2020
19:52

Zaboravljas kolega, ja sam tvrdio uporno da Zvezda nikad nije ugasena i da je FMP pripojen Zvezdi, jer zasto bi se onda Radnicki basket ugasio da bi se ponovo pojavio FMP? Uostalom imas podatke na APR-u. No, da ne otvaramo tu polemiku po stoti put. Hocu da kazem da ovo za filijalu nikad nisam podrzavao, niti cu, jer je to cisti sukob interesa koji samo lud covek ne moze da vidi. To nikad nisam pokusao da opravdam da je pravno sve cisto, jer nije. Nikad od kad znam za sebe mi nije bilo logicno, niti sam ikad pravdao, da filijala igra u istoj ligi sa maticnim klubom.

avatar
babaroga
Tuesday, 04.08.2020
19:13

Pa ako nije pravno sve u redu što ih ne tužite? Nego ona stara: lajte kere Jakobsv(f)elda

avatar
Old_school
Tuesday, 04.08.2020
13:44

A ti si Zvezdas, jel da?