Zvezda dobila sportskog direktora - proslavljeni reprezentativac i NBA as!

Autor: Beta Beta
sreda 02.10.2019.
16:12
Izvor: Beta

Sportski sektor kluba dobio pojačanje.

BETAPHOTO/ABA liga/Cedevita/Marin Susic/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Cedevita/Marin Susic/DS

Povezane vesti

Nekadašnji košarkaški reprezentativac Jugoslavije i sportski direktor ABA lige Žarko Čabarkapa novi je sportski direktor Crvene zvezde, saopštio je danas taj klub.

Kako se navodi na sajtu "crveno-belih", Čabarkapa će biti spona između predsednika, celokupnog sportskog dela Crvene zvezde, uključujući i mlađe selekcije i menadžmenta kluba. Generalni direktor Filip Sunturlić i tim menadžer prvog tima Nebojša Ilić dobili su saradnika zaduženog za kompletna sportska pitanja. Sva trojica će usko saradjivati sa trenerom Milanom Tomićem u svakodnevnom radu kluba.

"Očekuje nas mnogo posla, velike stvari i sezona sa mnogo važnih utakmica i dogadjaja. Očekujem da se Žarko kao čovek iz košarke i sjajan poznavalac prilika u evropskoj i regionalnoj košarci, brzo uključi u rad KK Crvena zvezda i donese nove stvari u naš menadžment, a samim tim da svi zajedno lakše ispunimo sve ciljeve", rekao je Sunturlić.

Čabarkapa će biti zadužen i za komunikaciju sa nacionalnim ligama, ABA ligom, ECA, FIBA i NBA ligom.

Sa reprezentacijom je osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu, igrao je za Budućnost, a u NBA ligi za Finiks i Golden Stejt. Nakon igračke karijere, koju je morao da prekine zbog povrede leđa, izgradio se kao sportski radnik i bio je jedan od najzaslužnijih za razvoj nove ABA lige, u ulozi sportskog direktora regionalnog takmičenja.

Iz Zvezde je najavljeno da će nastaviti da se ojačava u organizacionom delu kluba, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Thursday, 03.10.2019
12:31

Neke stvari postaju ogoljenije i jasnije, barem meni. Sve vreme je bio ćokijev čovek na čelu ABA lige. Zato nije bilo sankcija za klub i čovića. Sad mu se usluga vraća. I opet ima dvojicu svojih kao kandidate za čelo ABA lige.

avatar
kanadjanin
Thursday, 03.10.2019
01:55

Je li ovo nagrada za posao dobro obavljen u ABA ligi?

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 02.10.2019
18:39

Ovo je isto kao kada bivše fudbalske sudije koje su članovi Sudijske komisije komentarišu (ne)sporne sudijske odluke sve u korist zvezde, a tako i donose odluke, a kako donose sada odluke i šta nam sve "objašnjavaju" tako su i sudili zvezdi u prošlisti, e tako je i Čabarkapa kao funkcioner ABA zastupao jednako interese svih klubova.

avatar
petar000
Wednesday, 02.10.2019
16:18

Covek nije ni jedno ni drugo. Mislim jeste bio reprezentativac i jeste bio u NBA, ali niti je bio proslavljeni, niti je bio as. Aj, pa neka vam je sa srecom, jos malog Dodika da dovedete i to ce biti to...

avatar
Wilt 100+
Thursday, 03.10.2019
10:20

Dodik dolazi kod Ostoje , samo je ostalo da objave zvanično !!! Svetlo na kraju tunela