Zvezda dobila Majsku nagradu - ''Crveno-beli su ponosno nosili dres sa državnim grbom u svim kategorijama i po pravilu ređali uspehe''

Autor: Darko Mitrović
subota 25.05.2019.
10:59
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

U ime kluba na velikom priznanjuu se zahvalio trener crveno-belih Milan Tomić.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Tradicionalno, u drugoj polovini maja, dodeljuju se Majske nagrade, a ove godine u kategoriji sportskih organizacija, nagradu je dobio Košarkaški klub Crvena zvezda.

''U obrazloženju Sportskog saveza Srbije upravo je osvajanje regionalnog trofeja ubrojeno kao kriterijum za dodelu ovog velikog priznanja, ali i ne samo to, već brojni uspesi kluba sa Malog Kalemegdana kako na teritoriji regiona, tako i širom Evrope u periodu za nama. Takođe, Sportski savez je spomenuo i ogroman doprinos Crvene zvezde u rezultatima Srbije jer su crveno-beli ponosno nosili dres sa državnim grbom u svim kategorijama i po pravilu ređali uspehe'', navodi se na sajtu Crvene zvezde.

''Velika je čast i zadovoljstvo što je nama dodeljena ova nagrada. Želeo bih da se zahvalim Sportskom savezu Srbije, predsedniku Saveza Davoru Štefaneku i svima koji su glasali za naš klub. Hvala vam svima'', rekao je Tomić.

Pored KK Crvena zvezda koja je dobio priznanje u kategoriji sportske organizacije, dobitnici Majske nagrade za 2019. godinu su još:

Sportski savez Požarevca (teritorijalni sportski savez), Milan Aleksić (sportista u olimpijskom sportu), Jasmina Anđelković (sportista u neolimpijskom sportu), Dejana Bačko (sportista sa invaliditetom), Stoian Dobrev (sportski stručnjak), Nemanja Marijan (sportski funkcioner), Nedeljko Iljukić (sportski novinar), Mirko Butulija (posthumno - životno delo) i Miloš Mitić (posthumno - životno delo).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke