Zvezda digla glas: "Komesar za suđenje pokušava da se dodvori Budućnosti"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 04.04.2018.
19:27
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Crvena zvezda mt:s povukao je konkretan potez kojim je izrazio nezadovoljstvo zbog načinom na koji se delegiraju sudije u završnici ABA lige.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Aktuelni šampion regionalne ABA lige plasirao se u finale plej-ofa pošto je u tri meča uspeo da eliminiše Mornar iz Bara, ali se posle treće utakmice u hali "Aleksandar Nikolić" podigla velika prašina zbog načina na koji su arbitri delili pravdu.

Crvena zvezda mt:s reagovala je danas i uputila pismo direktoru ABA lige Žarku Čabarkapi u kojem je ukazala na to da Budućnost vrši pritisak na komesara za suđenje koji je u završnici takmičenja odstupio od odluka donesenih na sednicama Skupštine lige.

"KK Crvena zvezda mt:s izuzeto je nezadovoljan suđenjem na drugoj i trećoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige jtd u Baru (Juras) i Beogradu (Majkić, Petek i Dragojević), i brojnim odlukama koje su donete na štetu našeg kluba, a u šta se uverio i milonski TV auditorijum, kao i hiljade navijača na tribinama, koji izuzetno dobro razmeju i poznaju košarku, a koji su burno reagovali na brojne greške koje su viđene na račun našeg tima u utamici broj tri.

Komesar za suđenje Iztok Rems delegira sudije koje ne mogu da iznesu pritisak važnosti utakmica. Takođe, pokušava da se 'dodvori' KK Budućnost time što primenjuje delegiranje sudija po 'nacionalnom ključu' samo kada je u pitanju klub iz Podgorice? KK Crvena zvezda mt:s se pita, kako je moguće da su sve najbolje rangirane sudije na listi ABA lige, na raspolaganju za celokupnu polufinalnu seriju KK Budućnost – KK Cedevita, ali nisu i za seriju između Crvene zvezde mt:s i KK Mornar iz Bara??? Odnosno manje kvalitetne, i slabije rangirane sudije isključivo su sudile utakmice KK Crvena zvezda mt:s? U prethodnih 14 dana, videli smo i kako!
", navodi se u pismu crveno-belih koje je preneo "b92".

Crveno-beli su se potom osvrnuli na nekoliko spornih situacija sa treće utakmice polufinalne serije sa Mornarom.

"Ove primere smo naveli i zbog činjenice da, i čak i kada su sudije bile svesne da su pogrešile, kažnjavali su isključivo KK Crvena zvezda mt:s i njene igrače. Od tog trenutka, sudije su izgubile kontrolu, a svojim konfuznim odlukama su uvele utakmicu u haos i na terenu. Sve to zajedno daje lošu konačnu sliku, suđenje na štetu domaćeg kluba viđeno je celu utakmicu. Mnogo je ovakvih slučajeva koji se ponavljaju kada je KK Crvena zvezda mt:s u pitanju. I to više nije slučajnost. Zato se pitamo zašto je kriterijum delegiranja sudija promenjen od trenutka kada je upućeno pismo iz Podgorice, i da li je tim pismom osim očigledno na Iztoka Remsa, napravljen pritisak i na ostale sudije, pa i one najbolje ocenjene u ligi, poput Ilije Beloševića?

Ovakvo loše i nakaradno delegiranje po kome postoji 'nacionalni ključ' ali samo za KK Budućnost VOLI, urušava osnovne prinicipe ABA lige, i što je još važnije, u suprotnosti je sa voljom klubova koji su glasali protiv predloga KK Budućnost, na jedinom nadležnom mestu za to - Skupštini ABA lige jtd!
", zaključeno je u pismu šampiona ABA lige.

Finalna serija plej-ofa ABA lige startuje narednog ponedeljka, a prve dve utakmice biće odigrane u Beogradu. Za trofej će se boriti Crvena zvezda mt:s i Budućnost Voli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NemanjaViidiic No1
Thursday, 05.04.2018
11:42

Nikad u zivotu jedna ekipa nije bila ovako osakacena na utakmici faul i plus namerna u istom napadu itd nezabeleno

avatar
nemam pojma
Friday, 06.04.2018
13:06

Govorim stalno da vi niste košarkaški navijači. Ne poznajete pravila. Prvo je jednom sviran faul nad igračem na prodoru prema košu, koji je pokušao da iznese loptu do koša i dobije 2+1 slobodno bacanje, na šta ga je drugi igrač pod samim košem faulirao namerno da spreči poentiranje. Sve odluke sudije su bile ispravne.

avatar
NemanjaViidiic No1
Friday, 06.04.2018
15:57

hahahaha ne ti ces da nas naucis,ni jedna odluka nije bila ispravna,ali ni jedna

avatar
nemam pojma
Wednesday, 04.04.2018
23:56

Napred Džile, napred Budućnost do brejka već na jednoj od prve dve utakmice! Starija ekipa će iz utakmice u utakmicu biti sve sporija i umornija. Sa pet mečeva, Budućnpost je sigurno pobednik, a i Džile je daleko bolji trener od Melentija.

avatar
poljskikupanjac
Wednesday, 04.04.2018
22:55

ne verujem da jos uvek grobari nisu oduceni od kosarke i to se javljaju na vestima koje nemaju veze sa lipim vasem klubom

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 04.04.2018
21:22

Onda ispada da predsednik Zvezde radi protiv svog kluba, jer svi znamo koje glavni u ABA ligi?

avatar
zg partizan igokea
Wednesday, 04.04.2018
22:37

Ko je glavni u ABA ligi? Informisi se pre nego sto odgovoris...

avatar
zg partizan igokea
Friday, 06.04.2018
15:15
avatar
nenadnenad1234
Thursday, 05.04.2018
00:30

Isti onaj koji je davao saopstenja u vezi predsednistva ABA lige. Svi znamo ko je glavni.

avatar
svojnasvome
Wednesday, 04.04.2018
21:02

Ako ne buducnost ove, ono do godine vas nema vise na prvom mestu.....Al ajmo buducnost vec ove sezone, izbaci tu nakardnu posast satkanu od pregrst prevara i lazi nezabelezenih u istoriji srpske kosarke!

avatar
zg partizan igokea
Wednesday, 04.04.2018
22:38

Ne sekiraj se, partizan je vec izbacen...

avatar
zg partizan igokea
Friday, 06.04.2018
15:17

Da si gledao utakmice, video bi da smo osteceni. Ali nisi, nego samo trolujes. Toliko ste veliki klub da ste do '90 imali tek nekoliko titula...

avatar
Skank hunt
Thursday, 05.04.2018
07:35

Zivis za dan da nema zvezde nema veze sto partizan gubi od sutjestke bitno je da nema zvezde

avatar
svojnasvome
Wednesday, 04.04.2018
23:43

Ne sekiram se ja, jer imamo ono sto imaju samo veliki, a tebi da pisem ne vredi......tolko muke oko FF I ne vredi, prosto ste mali klub koji i pored velikog budzeta ne zna, ne ume i ne moze i zato nazad tamo gde vam je i mesto tercijalni evro klube......inace dobar pokusaj halabuke pred finale, cus vi osteceni xaxaxax....lakrdija politicka...morate pazljivo jer i voli vam sponzor....I idea...vi veliki srbiiii...ipak vam je jedino srpstvo satkano u dolarima i eurima, ko vam da njegovi ste

avatar
petar000
Wednesday, 04.04.2018
20:21

Ha, vidis kako je to kada se jedna greska sudija proglasi namerom da se krade. Po saopstenju ispada da sudije Zvezdi nisu dozvolile centar da predje. Sad ce Belosevic sve to da dovede u red. Ne pusta se Lazic da u svakoj odbrani igra bodicekom odbranu, i odmah je tu nesto sumnjivo. Ne razumem samo, cemu strah kad je realno Zvezda duplo jaca od Buducnosti plus prednost domaceg terena, sve i da jeste tako pokopani od sudija (a niste) opet ste IZRAZITI FAVORITI.

avatar
zg partizan igokea
Wednesday, 04.04.2018
22:39

Jedna greska?? Nije u redu da komentarises ako nisi gledao utakmice.

avatar
NemanjaViidiic No1
Thursday, 05.04.2018
11:44

Molim?jedna greska?sramn bez imalo obraza komentar ali ima Boga sve se vidi ne brini

avatar
bagra
Wednesday, 04.04.2018
19:34

Krenulo je,idemo sada jos par saopstenja. Ovo je samo znak da se plase da ce da izgube. Bas nema potreba za time. Nek razvale buducnost lepo, i onako su bolji.

avatar
Silent
Wednesday, 04.04.2018
20:35

Treba biti bolji za 20 razlike da bi dobio 2 razlike na ovakvom nakaradnom sudjenju

avatar
MALI PLAVI
Wednesday, 04.04.2018
22:33

On je predsednik lige još 10ak dana, do kraja plej ofa, zato su sad ovi miševi isplivali.

avatar
bagra
Wednesday, 04.04.2018
21:35

Ma kakvo nakaradno sudjenje, par faulova su duvali za mornar, ali i feldinu nije sviran faulu napadu, svakako mornar ni u snu ne bi pobedio kakvo god sudjenje da je bilo, a protiv buducnosti nije ni pocelo znaci niko nije sudio, a vec se prica o tome, klasicno stvaranje pritiska, a bolja zvezda i sto je jos veci apsurd predsednik zvezde je predaednik lige.