Zvezda: "Da li smo krivi za klimatske promene!?"

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 26. jun 2013.

 • 16:35

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Košarkaškom klubu Crvena zvezda Telekom nije trebalo mnogo vremena da odgovori na današnje prozivke koje je na račun crveno-belih uputio predsednik KK Partizan mt:s. Sa Malog Kalemegdana su se upitali "da li je moguće da je Partizanu Zvezda kriva za sve?"

Zvezda:
Predsednik KK Partizan mt:s Predrag Danilović govorio je danas o problemima u kojima se klub nalazi i tom prilikom pominjao i "večitog rivala".

U Zvezdi su našli za shodno da je potrebno odgovoriti na optužbe koje je Danilović izrekao pa saopštenje kluba sa Malog Kalemegdana prenosimo u celosti.

"Da li je moguće da je Crvena zvezda opet kriva? Da li je moguće da neko pokušava da za sopstvenu nemoć ponovo optuži i u isti mah osudi Crvenu zvezdu. Da li je moguće da tako uspešan klub kako se predstavlja KK Partizan mts, ima tolike gubitke, i kada se radi o tako uspešnim kadrovima koji ga vode? Sudeći po onom što čelnici Partizana prezentuju javnosti za njih će uskoro KK Crvena zvezda biti kriva i za globalne klimatske promene. Jeftina demagogija u koju će malo ko da poveruje.

Ne radujemo se ničijoj nesreći, pa tako ni nesreći u koju je zapao KK Partizan, ali ne možemo da zaboravimo šta se sve dešavalo pre dve i više godina. Tada nismo primetili da se Partizan oglašavao u smislu razumevanja za probleme u kojima se našao KK Crvena zvezda. Naprotiv, njihovo oglašavanje je počelo onog trenutka kada su spoznali da je napravljen pravi koncept za finansijki oporavak KK Crvena zvezda i da će njihov večiti rival u budućnosti to i biti u pravom smislu te reči.

Ko je i koliko u prethodnom periodu bio državni projekat lako se može utvrditi kada se prezentiraju finansijska sredstva dobijena od strane države što je Zvezda i uradila a Partizan nažalost nije. Da kojim slučajem jeste ta večna tema na kojoj tako silno potenciraju predstavnici KK Partizan bila bi demistifikovana. Ali, oni to nikako ne žele i sigurni smo da to neće uraditi, jer brojke su kao dokazi neumoljive.

Rezultati Partizana su takvi kakvi su, a oni što nas raduje to je priznanje Danilovića da nikada nećemo biti isti. A, nikada nismo ni bili.

Crvena zvezda je jedan od najjačih brendova ove zemlje i nalazi se takođe u specifičnoj situaciji i ne kuka, i ne moli, i ne kleči da joj bilo ko pomogne. Ali, oduvek se zalagala da Zvezda ali i Partizan u ovoj državi imaju ravnopravan tretman. To je samo jedna u nizu naših razlika.

Čak i površnom analizom može se utvrditi ko je dao najviše reprezentativaca u svim selekcijama u ovoj zemlji u poslednjih petnaestak godina. A, mnogi od njih su istina završili ili su i sada u Partizanu.

Uopšte ne želimo na bilo koji način da odvlačimo pažnju javnosti od informacija vezanih za problem niti daljim polemikama da čelnicima KK Partizan mt:s oduzimamo dodtanu energiju, jer sada treba da se koncentrišu i pronađu rešenje za, kako sami kažu, katastrofalnu siutuaciju koju im sasvim sigurno nije napravila KK Crvena zvezda.

Predsednik Partizana mt:s umeo je da neosnovano napadne Crvenu zvezdu, ali u svom izlaganju nije želeo da kaže kako je do finansijskih problema došlo. Kao da je u poslednjih desetak godina neki drugi Predrag Danilović vodio klub, a ne on lično. Ali, njihovi problemi, njihova briga.

Od države, grada i svih ostalih državnih institucija očekujemo ravnopravan tretman, a što se tiče priče oko toga ko je koja Crvena zvezda, to nam uz sva uvažavanja neće objašnjavati Danilović. Dokaz da smo u pravu je brojna publika koja dolazi na naše utakmice i naši verni navijači kojima se zahvaljujemo na podršci i razumevanju u ovom teškom periodu kroz koji zajedno prolazimo. Posebno im se zahvaljujemo što su u proteklih 12 godina stoički izdržali sve nepravde
" stoji u saopštenju KK Crvena zvezda Telekom.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari