Zvezda - Cirbes parafirao na dve godine!

Autor: Beta Beta
utorak 05.08.2014.
16:22
Izvor: Beta

Nemački reprezentativni centar Majk Cirbes potpisao je u utorak dvogodišnji ugovor sa vicešampionom Srbije, ekipom Crvene zvezde Telekom koja je tako angažovala svoje treće pojačanje.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Nemački košarkaš Majk Cirbes potpisao je danas dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom Telekom, saopštio je danas taj beogradski klub.

"Crvena zvezda je klub sa verovatno najbogatijom tradicijom u Srbiji, veoma mi je drago što ću biti deo svega toga. Ono što navijačima mogu da obećam je da ću uvek davati 100 odsto svojih mogućnosti. Uvek na terenu dajem sve od sebe za tim, uvek želim da pobedim i zato se trudim da radim sve najbolje za moju ekipu", rekao je Cirbes.

Cirbes koji je prošle sezone igrao za nemački Bamberg, kazao je da mu nije bilo teško da odluči da karijeru nastavi u Beogradu.

"Kada vam stigne ponuda takvog kluba kao što je Crvena zvezda, sa tako bogatom istorijom i tradicijom i koji ima fantastične navijače, najbolja stvar koju možete da uradite je da ponudu prihvatite", kazao je reprezentativac Nemačke.

"Mislim da je za mene bila najbolja odluka da dođem ovde. Očekujem da ćemo imati vrlo dobar tim, da ćemo uspeti da za kratko vreme stvorimo dobar timski duh i da će svi moji saigrači imati ogromnu želju da pobede svaki put kada izađu na teren", dodao je Cirbes.

Majk Cirbes (24, 208) je profesionalnu karijeru počeo u nemačkom Triru sa 17 godina. U toj ekipi je proveo pet sezona, nakon čega je prešao u Bamberg.

On je u ekipi Bamberga prosečno davao nešto više od osam poena uz četiri skoka po meču te je dve godine za redom bio ucesnik Ol-stara nemačkog prvenstva.

Sa Bambergom je Cibres učestvovao u Evroligi, a za dve sezone u najelitnijem takmičenju novi centar crveno-belih je imao učinak od 8,2 poena i 4,9 uhvaćenih lopti po utakmici.

Bio je član juniorske, mlade i univerzitetske reprezentacije Nemačke, a za "A" selekciju debitovao je prošlog leta na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke