Zvezda će ipak igrati sa Asvelom?!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 14.10.2020.
18:18
Izvor: Sportske.net

Evroliga menja ploču.

Epa/Juan Carlos Hidalgo
Epa/Juan Carlos Hidalgo

Povezane vesti

Pisali smo, utakmica između Asvela i Crvene zvezde, koja je bila planirana za četvrtak, 15. oktobar, neće biti održana, jer francuska ekipa ima veliki broj igrača zaraženih koronavirusom.

Prema pravilima koja je Evroliga postavila uoči ove sezone, svaka ekipa koja nema osam raspoloživih igrača pred meč u ovom takmičenju izgubiće meč službenim rezultatom.

Tako je bilo u slučaju Zenita, koji je izgubio oba meča duplog kola od Baskonije i Valensije službenim rezultaom 0:20.

Tako je pretpostavljeno i za duel između Zvezde i Asvela, ali sada pouzdani Emilijano Karkija prenosi nove informacije.

Italijanski novinar prenosi da Evroliga razmatra promenu pravila, da utakmice ne budu rešavane za zelenim stolom, već da budu otkazane i pomerene za neki drugi datum.

Nije ni to sve, ukoliko ovo pravilo bude usvojeno, ono će retroaktivno biti primenjeno i na utakmice koje su već otkazane, izvršni direktor Evrolige će imati zadatak da pronađe nove termine za odigravanje ovih mečeva..

Dakle, Zenit će ipak dobiti priliku da igra protiv Baskonije i Valensije, dok će Asvel u nekom novom terminu najverovatnije ipak dočekati košarkaše Crvene zvezde.

Baner 5

Svakako mnogo bolje pravilo od onog koje je do sada bilo na snazi, timovi jednostavno ne mogu da kontrolišu situaciju sa pandemijom koronavirusa, koji je paralisao čitavu planetu.

Ipak, ovo je i pokazatelj da plan B, koji iz Evrolige tvrde da imaju pripremljen, nije još uvek ostvariv, u pitanju je igranje turnira zatvorenog tipa, u takozvanom "mehuru" ili "balonu", po uzoru na NBA ligu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ddr16
Wednesday, 14.10.2020
19:06

svakako bolje igrati bilo kad nego resavati 20:0 svaki cas,nepravedno je skroz