Zvezda bez municije, drugi poraz u EL!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 13.10.2020.
20:51
Izvor: Sportske.net

Drugi poraz Crvene zvezde mts u Evroligi ove sezone.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Drugi poraz Crvene zvezde mts u Evroligi, a prvi na svom terenu u okviru trećeg kola ovog takmičenja. Bolji od tima Saše Obradovića bio je Žalgiris rezultatom 69:75.

Poenima Džordana Lojda i Ognjena Kuzmića Crvena zvezda mts je povela sa 5:0, a gledali smo granitnu odbranu ekipe Saše Obradobića do sredine prve deonice.

Na nešo više od pet minuta do kraja prve četvrtine Zvezda je imala 9:2, ali su Lovernj, Jokubaitis, Lekavičius i Grigonis izjednačili rezultat na 11:11 veoma brzo.

Do kraja prve četvrtine bez većih serija, na mini-odmor se otišlo uz rezultat 19:19.

Ponovo je Lojd krenuo trojkom četvrtinu, a nakon nove trojke za Crvenu zvezdu koju je postigao Torijan Volden bilo je 29:25. Ipak, predvođeni Žofrijem Lovernjom gosti uspevaju da preokrenu rezultat i da povedu sa 31:36.

Dosta grešaka košarkaša crveno-belih smo videli u samoj završnici poluvremena, pa nije čudila prednost gostiju.

Početkom drugog poluvremena trojkom Hejsa Žalgiris je imao maksimalnih +9, ali je Zvezdu u igru vratio Dejan Davidovac. On je vezao osam poena, pa se par minuta igralo koš za koš.

Rezultatska klackalica se razvukla do poslednje četvrtine kada su gosti preko Jankunasa stigli do 60:64, a bolna je bila trojka Jokubaitisa za 62:69.

Veliki broj grešaka i promašaja, ali i dobrih odbrana na obe strane sredinom poslednje deonice, pa četiri i po minuta nismo videli poene na obe strane, sve dok Džordan Lojd nije uspeo da postigne poene.

Hol je uspeo poenima da donese totalnu neizvesnost na minut i po pre kraja (67:69), ali nisu imali snage košarkaši Saše Obradovića da dođu do totalnog preokreta u finišu gde su gosti bili sigurni sa linije za slobodna bacanja.

U Zvezdinim redovima Džordan Lojd 19 poena, ali je i on imao veliki broj promašenih šuteva (3/9 za tri). Davidovac 11, kao i Volden, a Lengston Hol 9.

Kod pobednika Lekavičius 16, Lovernj 12.


Baner 5

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G00L iz korner
Wednesday, 14.10.2020
20:02

Pobedili smo sami sebe jer u prelomnim momentima pravili smo kardinalne greske.

avatar
Kunilingus
Wednesday, 14.10.2020
09:04

Zna li ko kada vraćamo Šakotu?

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 13.10.2020
23:53

Mozemo mi sad da sprdamo komsinicu i sve, ali da pricamo o nekom takmicenju gde vec posle drugog kola tabelu nece krojiti samo teren, vec i vanterenski faktori (u ovom slucaju korona) je glupo.
Ako se utakmica u Francuskoj ipak igra, mene cisto zanima kako ti motivisati tim da ide i igra protiv ekipe u kojoj je registrovana korona?

Na stranu sto smo mi ovde maja lagani od strane Nebojsa Covica i Djordjija Bartomeua da ce na jesen biti mnogo lakse organizovati novo prvenstvo, nego nastaviti predhodno.
Gospodo, jer ce neko krivicno odgovarati zbog iznesenih lazi?

avatar
mlk
Tuesday, 13.10.2020
21:23

To be contuineted ... svaka sezona u Evropi ista puno para malo muzike tj. uzalud protracene narodne pare!!!

avatar
babaroga
Tuesday, 13.10.2020
23:41

Sta tek reci za zene u crnom? Za cetvrtinu vise para, upola slabije takmicenje a rezultati nula. Stvarno zali Boze narodne pare.

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 14.10.2020
00:17

Sreca pa vi trosite pare sa 'Marsa i Jupitera'!Kad neko pozeli da bude glup kao ti ,pa ko smo mi da ti smetamo u tome.

avatar
Realni Arthur
Tuesday, 13.10.2020
21:02

Realno, ovo je ZVezda u pravom smislu, znaci prvi ozbiljniji ispit je ovo! Dobiti Zalgiris mora da budes ozbiljan i kvalitetan tim, jer su igrali Final Four ako se dobro secam. To je to, znaci, kako vidim isto kao prosclih godina i ove, bitno je da ucestvujemo ali nista vise. Nadao sam se Obbradovicu kao treneru da moze da menja nesto korenito ako uporedimo prosle sezone u Evroligu ali za sada to ne vidim, e Zalgiris je ozbiljan tim, tri utakmice za redom kao gosti dobiju, i to Olimpijakos, Asvel i nas. Nista, veceras sam se ubedio da ne moram vise da se nerviram, nemamo ozbiljan tim i to se vidi, a verujte mi ne taj Terry ni Rocesti ne bi pomogli veceras jer trener Zalgirisa je perfektno pripremao utakmicu, mi izgledali toliko nemocno i jadno da se par puta po 6 minuta nismo ni upisali niti jedan poen. Ali idemo dalje, bar nismo popili neku katastrofu a mogli smo verujte mi! imati u tim Simonovica, Simanica, Radanova, Uskokovica a da troje njih niti igraju, sta mozes da ocekujes, treba biti zaista mnogo optimisticki orijentisan pa da se nadas necemu! Cestitam Zalgirisu na zaista zasluzenoj pobedi. (Da ne zaboravim samo jedan detalj koji me iritirao, to jest ono Lojdu kad svira korake dva ili tri puta redom, a svaki Americki igrac to uporno radi).