Zvezda bez kalkulisanja, ratnički na Real

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 29.03.2018.
12:48
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli menjaju pristup u oproštaju od Evrolige na domaćem terenu.

Epa/Valda Kalnina
Epa/Valda Kalnina

Povezane vesti

Crvena zvezda će protiv Real Madrida igrati bez ikakvog kalkulisanja, a trener Dušan Alimpijević rekao je da je ekipi potrebno da odigra na višem nivou.

"Pretpostavljam da Real dolazi sa dodatnim motivom, pored motiva što boljeg plasmana pred početak plej-ofa. Taj motiv je poraz od nas u Madridu. Mi sa druge strane ulazimo u utakmicu protiv Reala sa potpuno drugačijim motivima nego poslednjih par utakmica, moraćemo da odigramo na boljem energetskom, ratničkom, višem nivou, jer je ovoj ekipi očigledmo potrebno dodatno samopozdanje kroz borbu", rekao je Alimpijević.

Zvezda sutra dočekuje Real u poslednjoj ovosezonskoj evroligaškoj utakmici kod kuće. Šampion Srbije i Jadrana nema šanse za plasman u četvrtfinale, a u ponedeljak ga očekuje ključna utakmica u plej-ofu ABA lige protiv Mornara. Rezultat u toj seriji trenutno je 1:1. Zvezda je povela u prvom meču nakon dve utakmice u Evroligi. Koliko će sada biti drugačije?

"U odnosu na prethodne dve utakmice, odnosno međukolo, četvrto ili peto vanredno kolo. Ljudi slabo znaju, a to i ne treba isticati kao nešto previše važno, nama je to bila peta utakmica u 10 dana i naravno da je morala da se desi raspodela potrošnje. Ona nije bila dovoljna, to se videlo već u prvoj četvrtini utakmice u Baru.

Sa druge strane, imali smo ekipu koja ulazi potpuno rasterećno. Ipak ćemo ući drugačije u utakmicu sa Madridom, jer imamo više dana boravka u Beogradu i jedno je kolo pred ponedeljak. Ove dve utakmice energetskog praćnjenja ispadanja iz takmičarskog ritma jer nisu imale rezultatski značaj. Bez obzira na to, ovu utakmicu ćemo moramo drugačije da pristupimo. Igraćemo kao i sve što smo igrali do sada, bez ikakvog kalkulisanja, uzimajući u obzir da je pred nama Rael Madrid, koji se bori za plej-of
", rekao je trener.

Postoji još jedna obaveza za crveno-bele.

"Ovo je poslednja utakmica u Pioniru u Evroligi ove sezone. Sa njom zatvaramo sezonu pred našim navijačima. Imamo obavezu da se na častan i dostojanstven način oprostimo od ove sezone, koja je bila izuzetna dobra. Ovih 11 pobeda u našoj prvoj sezoni je jako dobar rezultat i želećemo da taj skor popravimo već sutra. Real nije protivnik kome se preti, ali mi imamo svoje motive za ovu utakmicu", kazao je trener.

Dodatno opterećenje je što će tim igrati bez Pera Antića, koji se priključio od ranije povređenom Nemanji Dangubiću. Makedonski centar ima distorziju zgloba. Kako je Alimpijević rekao, ne zna se kada će se vratiti na teren, pošto je terapija za tu povredu drugačija kod svakog igrača, ali će sigurno propustiti Real, dok će se videti za Mornar.

Trener je pozvao i navijače da podrže tim. Novinari su ga pitali o informacijama iz Izraela da bi Ročesti mogao da napusti klub na kraju ABA lige, što je Alimpijević nazvao "potpunom neistinom".

"Pogrešna informacija u vrlo pogrešnom trenutku, jer svaka od tih malih stvari ume da utiče na tim, ali se mi trudimo da ne utiče. To je priča za klub i rukovodstvo i za predsednika, da vam kaže na kraju sezone. Mislim da klub zaista radi pametnu i sportsku i finansijsku politiku. Vodi klub račuina o svemu, ali to je neistina", rekao je trener.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DekiStankovic5
Thursday, 29.03.2018
17:39

Ratnicki kazete,kad vidim Alimpijevicevu blentavu facu sve mogu da zamislim,al da igramo ratnicki to nikako.

avatar
MOE28
Thursday, 29.03.2018
13:50

Do sad je bilo rastereceno a sada kada je sve izgubljeno igraju ratnicki... i to pred najbitniji mec do sada.. Kakva izjava