Zvezda - ''Bahatost'' ili ''humanost''? Šta će biti sa Alimpijevićem i ko su ''lažljivi krelci''?

 • Autor: Darko Mitrović

 • 25. februar 2018.

 • 10:20

 • Izvor: Sportske.net, novosti.rs

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Prvi čovek Crvene zvezde mts komentarisao najnovije poraze svog tima, najpre u Kupu, a onda i u Evroligi.

Zvezda - ''Bahatost'' ili ''humanost''? Šta će biti sa Alimpijevićem i ko su ''lažljivi krelci''?
Foto: Beta/Branislav Božić/Ev
Da poraz u finalu Kupa Radivoja Koraća nije bio slučajan, pokazala je i utakmica u Bambergu, gde je Crvena zvezda ubedljivo savladana i tako dodatno zabrinula svoje navijače, pred ključni deo sezone.

Naravno, još ima dovoljno vremena da se uočene greške isprave i Zvezda vrati u pravu formu, a na ruku joj ide i aktuelna pauza zbog kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

U iščekivanju novog evroligaškog spektakla u Beogradu, protiv Unikahe u petak od 20:15h, prvi čovek kluba Nebojša Čović govorio je za ''Novosti'' o pomenutim porazima, a komentarisao je i kritike na račun trrenera Dušana Alimpijevića.

Kada je u pitanju poraz od Partizana u Kupu Radivoja Koraća, Čović ga komentariše iz dva različita ugla. Za početak - ovako.

''Evidentno je da smo u Kup ušli tako što smo potcenili sportske rivale, bili smo pomalo bahati i samozaljubljeni. Moderan sport to ne trpi. Naučena je ta lekcija, koja nije bila skupa'', istakao je Čović.

A onda, nešto sasvim drugačije...

''Mi uvek moramo da vodimo računa i o humanosti. Neki put treba da pomogneš rivalu kada se nalazi u velikim problemima. Pošto je ova lekcija naučena, za mene je reakcija u Bambergu bila očekivana.

Igrači su još razmišljali o onome što se desilo u Nišu, a Evroliga nije takmičenje u kome ima emocija i 'praznog hoda'. To je jedan paket faktora'',
objašnjava Čović, ujedno navodeći i razloge poraza u Bambergu.

Posle te utakmice u Nemačkoj, na društvenim mrežama ponovo su se pojavile kritike na račun trenera Alimpijevića. Čović uverava da se o promeni na klupi ne razmišlja, a ima poruku i za one koji misle drugačije.

''Nije poljuljana ni pozicija trenera, ni stručnog štaba, ni bilo kog igrača. To su oni isti koji su pobeđivali i Barselonu i Real, oni koji su učinili da smo prvi u ABA ligi i ostvarili do sada devet pobeda u Evroligi. Nadam se da će biti još neka.

Čvrsto stojimo iza igrača i trenera, kome se to ne sviđa neka ne dođe na utakmicu ili neka promeni kanal.'', naglašava Čović i negira da je bilo nekakvih sukoba u Zvezdinoj svlačionici, o čemu se takođe spekulisalo prethodnih dana.

S tim u vezi, on podseća da Zvezda ni prošle godine nije uspela da se plasira u 'Top 8' Evrolige, iako je imala ''mnogo jači tim''. Iskoristio je priliku i da podseti na neke ranije izjave i prognoze pojedinaca i - opet se dotakao ''humanosti''.

''Ne možemo da zadovoljimo priče 'lažljivih krelaca', koji su govorili da je namešten fajnal-for u Beogradu da bi Crvena zvezda kao državni projekat išla na finalni turnir.

Vreme je pokazalo šta je istina, a oni i dalje nastavljaju da obmanjuju narod. Kriza postoji, iz nje ćemo izaći radom. Nemam nameru baš ništa da menjam, naprotiv.

Ovo je period kada Zvezda igra onako kako bi voleli oni koji nas ne vole i ne cene naš rad, a kao human klub moramo malo i njih da zadovoljimo'',
zaključio je Čović.

Finansijsku situaciju u klubu je okarakterisao kao zadovoljavajuću u ovom trenutku, uveren da će Zvezda uspešno prebroditi i sve naredne izazove, kao što je to učinila i u junu prošle godine.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari