Zvezda - ''Bahatost'' ili ''humanost''? Šta će biti sa Alimpijevićem i ko su ''lažljivi krelci''?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.02.2018.
10:20
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Prvi čovek Crvene zvezde mts komentarisao najnovije poraze svog tima, najpre u Kupu, a onda i u Evroligi.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Da poraz u finalu Kupa Radivoja Koraća nije bio slučajan, pokazala je i utakmica u Bambergu, gde je Crvena zvezda ubedljivo savladana i tako dodatno zabrinula svoje navijače, pred ključni deo sezone.

Naravno, još ima dovoljno vremena da se uočene greške isprave i Zvezda vrati u pravu formu, a na ruku joj ide i aktuelna pauza zbog kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

U iščekivanju novog evroligaškog spektakla u Beogradu, protiv Unikahe u petak od 20:15h, prvi čovek kluba Nebojša Čović govorio je za ''Novosti'' o pomenutim porazima, a komentarisao je i kritike na račun trrenera Dušana Alimpijevića.

Kada je u pitanju poraz od Partizana u Kupu Radivoja Koraća, Čović ga komentariše iz dva različita ugla. Za početak - ovako.

''Evidentno je da smo u Kup ušli tako što smo potcenili sportske rivale, bili smo pomalo bahati i samozaljubljeni. Moderan sport to ne trpi. Naučena je ta lekcija, koja nije bila skupa'', istakao je Čović.

A onda, nešto sasvim drugačije...

''Mi uvek moramo da vodimo računa i o humanosti. Neki put treba da pomogneš rivalu kada se nalazi u velikim problemima. Pošto je ova lekcija naučena, za mene je reakcija u Bambergu bila očekivana.

Igrači su još razmišljali o onome što se desilo u Nišu, a Evroliga nije takmičenje u kome ima emocija i 'praznog hoda'. To je jedan paket faktora'',
objašnjava Čović, ujedno navodeći i razloge poraza u Bambergu.

Posle te utakmice u Nemačkoj, na društvenim mrežama ponovo su se pojavile kritike na račun trenera Alimpijevića. Čović uverava da se o promeni na klupi ne razmišlja, a ima poruku i za one koji misle drugačije.

''Nije poljuljana ni pozicija trenera, ni stručnog štaba, ni bilo kog igrača. To su oni isti koji su pobeđivali i Barselonu i Real, oni koji su učinili da smo prvi u ABA ligi i ostvarili do sada devet pobeda u Evroligi. Nadam se da će biti još neka.

Čvrsto stojimo iza igrača i trenera, kome se to ne sviđa neka ne dođe na utakmicu ili neka promeni kanal.'', naglašava Čović i negira da je bilo nekakvih sukoba u Zvezdinoj svlačionici, o čemu se takođe spekulisalo prethodnih dana.

S tim u vezi, on podseća da Zvezda ni prošle godine nije uspela da se plasira u 'Top 8' Evrolige, iako je imala ''mnogo jači tim''. Iskoristio je priliku i da podseti na neke ranije izjave i prognoze pojedinaca i - opet se dotakao ''humanosti''.

''Ne možemo da zadovoljimo priče 'lažljivih krelaca', koji su govorili da je namešten fajnal-for u Beogradu da bi Crvena zvezda kao državni projekat išla na finalni turnir.

Vreme je pokazalo šta je istina, a oni i dalje nastavljaju da obmanjuju narod. Kriza postoji, iz nje ćemo izaći radom. Nemam nameru baš ništa da menjam, naprotiv.

Ovo je period kada Zvezda igra onako kako bi voleli oni koji nas ne vole i ne cene naš rad, a kao human klub moramo malo i njih da zadovoljimo'',
zaključio je Čović.

Finansijsku situaciju u klubu je okarakterisao kao zadovoljavajuću u ovom trenutku, uveren da će Zvezda uspešno prebroditi i sve naredne izazove, kao što je to učinila i u junu prošle godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOVAKOVIC ZORAN
Sunday, 25.02.2018
20:45

Tako je isto bila povika na Radonjica od strane portal-navijaca..Coveka su ispostovali i istrpili kritike,i opravdao je to..Tako ce biti i sa Alimpijevicem.Vidi se da covek zna znanje..Steta je samo sto smo izborili domascinstvo za fajnalfor..a rasprodali ONAKVU EKIPU...To je jedina zamerka Covicu..Toliko iskusan,dalekovid..Uzeo je Zvezdu sa nekom vizijom..a pao na ovom stepeniku,kad smo mogli imati SVE NA TACNI...

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 26.02.2018
15:50

Ukoliko ti nije tesko,da mi samo kazes koje to znanje poseduje Alimpijevic? Posebno jer kazes da se vidi. Licno ne vidim ni taktiku u napadu,ni izgradjene akcije,ni utrcavanja,ni pikenrol,ni alejup,ni blokove,a vala tek sto smo jad i beda u odbrani,jedino sto vidim je sutiranje za 3 poena kada igrac sam sebi izgradi poziciju,sta ti vidis,zivo me zanima.

avatar
Колатерална Штета
Sunday, 25.02.2018
18:02

sve dok neko velica likove poput njega, do tad cemo biti u kanalu

avatar
SIR ALEX M
Sunday, 25.02.2018
14:46

nek dobije reala i barsu i dogodine pa nek trenira zvezdu jos 100 godina

avatar
Sunday, 25.02.2018
14:37

Nego zbog koga i cega je bas ove godine Beograd organizator Fajnal fora, 'leba ti?! Zbog koga i cega je bio i 2013. u vaterpolu?! Da nije mozda zbog sira i vojne muzike? Doduse, i nije zbog zvezde ni onda ni sada, za to jesi u pravu. Inace, ne kaze se lazljiv nego lajavi krelac, vidi se da nisi ljubitelj crtanih filmova vec serija kao sto su -Boardwalk Empire- i tome slicno.

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 25.02.2018
19:24

Sta ti radis u zivotu? Msm na svakoj vesti si od jutra do mraka,a cesto pises nebuloze zbog nemoci svojih klubova. Jeste drzava nam organizovala F4 i ulozila 100m eura u organizaciju,ali svi smetnuli sa uma da nam dovedu dobrog trenera i pojacanja pa se plan izjalovio. I jeste Partizan je posteno pobedio svaku utakmicu u ligi,igrate kao Barsa,a Zvezdi se namesta svaka utakmica i daju golove posle 95 minuta,jel lakse sad?

avatar
Monday, 26.02.2018
09:15

I tako je dosao kraj nasem dopisivanju...

avatar
Кун
Sunday, 25.02.2018
12:45

Polivaj majstore!

avatar
indija durot
Sunday, 25.02.2018
12:40

Svaka mu je na mestu.podrska alimpiju i igracima.

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 25.02.2018
12:34

E moj Covke,to sto smo pobedili Real jeste jer su nas zestoko potcenili,ali ni to ne bi bilo dovoljno nego smo imali preko 50% suta za 3,pa i sa tim ne bi pobedili da sudije nisu vise bile na nasoj strani(sto je nesvakidasnje u EL,jer je izrazeno domacinsko sudjenje) igru nemamo,jer je trener karikatura,bez da ima ijednu osobinu dobrog trenera,a tek znanje sto nema.

avatar
Strahh
Sunday, 25.02.2018
17:57

Ja mislim da ste vi promasili roster ove sezone skroz, rocesti i feldin izuzetno skupi igraci a ne daju previse. Realno fale vam stranci. Domaci igraci korektno igraju. Da se za gosa niste zeznuli i jos nekog dobrog sutera da ste uzeli bili bi bolji

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 26.02.2018
01:08

Jel ti to zelis reci da je prosecni igrac,prosecnih klubova Gos,bolji od MVP Evrolige Rocestija? Pogresili smo sa trenerom pre svega,a sto se rostera tice,ne pitamo se puno,kada ostali evroligasi izaberu sebi,mi biramo od onog sto je ostalo.

avatar
BenkovackiManitas31*
Sunday, 25.02.2018
12:21

A sad paljba, idemo