Zvezda bacala cigle, ali ipak rutinski pobedila Igokeu!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 04.12.2017.
22:43
Izvor: Sportske.net

Uprkos lošem šutu za tri poena, košarkaši Crvene zvezde mts slavili su u 10. kolu ABA lige.

Crvena zvezda mts
Crvena zvezda mts

Povezane vesti

Izabranici Dušana Alimpijevića upisali su važan trijumf na svom terenu protiv Igokee, "crveno-beli" su u "Pioniru" slavili sa 85-80.

Na startu utakmice Zvezda je imala problema sa odbranom pika, Rikić je pravio probleme Zvezdi, pa su gosti poveli sa 2-6.

Ipak, od tog trenutka su domaći košarkaši zaigrali bolje, došli su do prednosti, sredinom kvartala i do pet poena viška.

Igokea im ipak nije dozvoljavala da se odlepe, odlično je igrao centar gostiju Rikić, dok Zvezda sa druge strane nije mogla da pogodio nijedan šut za tri poena.

Na kraju uvodnih 10 minuta 22-19 za Zvezdu, ali uz šut za tri poena 1/9.



U drugom kvartalu Zvezda uspeva da dođe i do dvocifrene prednosti, u drugoj polovini deonice poveli su i sa 15 poena, razigrao se Ročesti.

Nakon 20 minuta bilo je 48-38 za šampiona Jadrana, za razliku od prve četvrtine Alimpijevićevi puleni su šutnuli samo tri trojke i pogodili dve.



Treća deonica donela je novu seriju promašenih šuteva za tri poena domaće ekipe, to su gosti iskoristili pa su prišli Zvezdi na samo dva poena zaostatka.

Ipak, "crevno-beli" uspevaju da odbiju nalete Igokee, koja je i promašila par šuteva za izjednačenje, da bi Lesor u poslednjoj sekundi kvartala pogodio uz faul, realizovao je i dodatno bacanje, pa je Zvezda stekla šest poena prednosti pred poslednjih 10 minuta. Šut za tri je i dalje bio problem domaće ekipe, pogodili su u trećoj deonici jednu trojku iz osam pokušaja.

Dobra igra u odbrani i tranziciji doneli su Zvezdi novu dvocifrenu prednost na startu odlučujućeg kvartala, odlično je igrao i Dejan Davidovac, koji je po izlasku iz igre dobio i ovacije sa tribina.

Konačno su "crveno-beli" pogodili jednu trojku, Ročesti je nakon tri promašaja pogodio van linije za tri poena i doneo Zvezdi 12 poena prednosti na nešto manje od četiri minuta do kraja.

Uspela je Zvezda do kraja da održi komfornu prednost, te su rutinski priveli meč kraju i upisali zaslužen trijumf uprkos slabom šutu za tri poena (21,7%).

Zvezdu je do nove pobede (8-2) predvodio Tejlor Ročesti sa 20 poena i pet asistencija, bez ijedne izgubljene lopte. Pratili su ga Nemanja Dangubić sa 12 poena, Matijas Lesor sa 11, kao i Džejms Feldin koji je upisao 10 poena. Vrlo dobra rola i sve boljeg Dejana Davidovca, koji je za nešto više od 17 minuta ubacio osam poena uz pet asistencija, tri skoka i jednu ukradenu loptu, bez ijedne izgubljene.

U poraženom sastavu (4-6) partija sezone Roberta Rikića, koji je meč okončao sa 23 poena i sedam skokova, pratili su ga Li sa 13 poena, Ljubičić sa 12 i šest asistencija, kao i Šibalić, Radivojević i Milošević sa po 10 postignutih poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NE LJUTI SE COVECE
Tuesday, 05.12.2017
14:42

Po difoltu kad te na jednoj ovako kriminalno služi šut kreće kontra. Nisu se prosuli bodovi, očekujem tu kontru protiv Efesa.

avatar
Man.United99
Tuesday, 05.12.2017
01:33

Mali Davidovac polako izrasta u pravog igraca, bravo decko

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 04.12.2017
23:50

Pogledao sam otprilike 3000 kosarkaskih utakmica,300 razlicitih klubova,gledao sam i Tajlandsku ligu,Singapursku i da ne nabrajam,ali losijeg trenera od ovog Alimpijevica nisam imao priliku da vidim. Covek pola godine vodi ekipu,od te ekipe polovina igraca je iz prosle sezone(bar oni koji su igrali vise) i da mi nemamo jednu jedinu akciju,pikenrol NEMA,alejup NEMA,protrcavanje iza igraca NEMA,ulaz prema kosu pa asitencija NEMA,pa jel te nije sramota da budes trener? Kaze neko talentovan je,pa trener Hjustona bi ti pozavideo koliko brzo zavrsavate napad,tugo tuzna od trenera. Ej da,da nas sudije nisu pogurale i da nas Real nije stravicno potcenio i tu bi utakmicu izgubio i pored 50% suta za 3,eto koliko si los trener!

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 05.12.2017
00:50

Lazic , Danga koji je 2/3 sezone bio povredjen , Dobric koji je bio epizodista i Bjelica . To ne da nije pola nego ni trecina , covek ima potpuno nov tim al nema carobni stapic , sad ga svi kritikujete al da vas podsetim tako su i Radonju pa je ...

avatar
Dolina cupova
Tuesday, 05.12.2017
09:55

Pošto si gledao tajlandsku i singapursku ligu najbolje bi ti bilo da tamo i ostavljaš komentare...Dobrog trenera ima Zvezda, veoma dobrog, samo vi to ne vidite...

avatar
Zlato
Monday, 04.12.2017
23:44

Rutinski smo odradili ovo,opet dobra rola Davidovca 8 njegovih poena I 3 I 5 asistencija.