Zvezda 5 od 5, sjajan niz nastavljen u Železniku

Autor: Darko Mitrović
subota 27.10.2018.
20:17
Izvor: Sportske.net

Zvezda zadržala maksimalan učinak od početka sezone u ABA ligi, večeras preslišan i FMP.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde rutinski su večeras, kao gosti, savladali domaći FMP u Železiku rezultatom 81:72.

Ovo je peta pobeda ekipe Milana Tomića u pet odigranih kola ABA lige, a FMP se na tabeli pridružio Olimpiji, Partizanu, Ciboni, Igokei i Krki, koji imaju skor 2-3.

Zvezda je silovito ušla u večerašnji meč, očigledno željna da značajno popravi utisak posle poraza od Breše u Evrokupu. FMP je u uvodnim minutima poveo sa 5:4, a onda se raspucao Mohamed Faje, koji je postigao tri trojke iz tri pokušaja, sve tokom Zvezdine serije od 14:0, za vođstvo od 18:5.

Crveno-beli se tu nisu zaustavili, nastavili su da uvećavaju prednost, pa su tokom druge deonice poveli i sa 37:18. A da se ''Panteri'' neće tek tako predati, pokazali su svojom serijom 14:3, kojom su prepolovili Zvezdino vođstvo, prišli na 40:32, ali Zvezda do poluvremena vezuje pet poena za ''plus 13'' posle 20 minuta igre - 45:32.

Početkom trećeg kvartala gosti dodatno uvećavaju prednost, stižu do 54:36 i tada je ponovo delovalo da viđe neće biti rezultatske neizvesnosti.

Ali, FMP ponovo uzvraća udarac početkom poslednje deonice, kada su na krilima Apića i Pota stigli na samo pet poena zaostatka - 67:62!

Usledio je tajm-aut koji je zatražio Milan Tomić, posle čega je serija domaćih zaustavljena, a onda je Zvezda definitivno prelomila meč u svoju korist. Poenima Reglenda, pa Perperoglua i Dobrića crveno-beli ekspresno stižu do 76:62 i do kraja su rutinski završili posao.

Mohamed Faje je sa 18 poena i 7 skokova bio najefikasniji u Zvezdi, Ognjen Dobrić je upisao 13, a Perperoglu 10 poena, 5 skokova i 4 asistencije.

Dragan Apić ubedljivo najbolji u FMP-u sa 22 poena i 7 skokova, uz njega dobar i Rit sa 15 poena i osam skokova, a Rebec se zaustavio na 12 poena i devet asistencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke