Zvanično, Zvezdino veliko pojačanje!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 08.07.2019.
08:31
Izvor: Sportske.net

Ono o čemu se govorkalo, potvrđeno noćas iz kluba, Crvena zvezda angažovala odličnog Amerikanca.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Bivši centar Partizana, Fenera, Unikahe posle šest godina u Panatinaikosu se vraća u Beograd.

Iskusni Džejms Gist je potpisao dvogodišnji ugovor sa regionalnim i srpskim šampionom, biće veliko pojačanje u Evroligi.

U Atini je Gist igrao odlično, osvojio pet titula i šest kupova sa "Zelenima", vreme je za promenu, Zvezda je tako nakon Derika Brauna, povratnika Kuzmića i Dženkinsa dobila četvrto pojačanje.

Klub je zadržao kapitena Lazića, Čovića, Simanića, Dobriča, kao i strance Fajea i Perperoglua. Ovo nije sve, kako kažu u klubu nastavlja se sa formiranjem tima za narednu sezonu.

Inače, Gist je u Partizan stigao početkom decenije, u Evroligi beležio blizu 12 poena i 7 skokova, ostavio je sjajan utisak, osvojio triplu krunu i otišao u Fenerbahče.

Pre Beograda igrao je u italijanskoj Bjeli i Lokomotivi iz Kubanja. Biran je posle koledž karijere u Merilendu, bio je 57. pik, uzeli su ga Sparsi, ali nikada nije igrao u NBA ligi.

U Partizanu, ali i kasnije u Panatinaikosu bio je pozitivan na doping testu, u pitanju je bio kanabis, posle polugodišnje pauze vratio se na teren.

Džejms Gist ima 32 godine, rođen je u Turskoj, u američkoj avio bazi Indžirlik gde je službovao njegov otac Džejms Gist.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
barbaroga
Monday, 08.07.2019
11:26

Jos plej i prakticno imamo dve petorke, staru, od prosle godine i novu od dovedenih pojacanja.

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Monday, 08.07.2019
11:15

Ogromno pojacanje.

avatar
Real Only
Monday, 08.07.2019
10:24

Kosarka, fudal, vaterpolo, sine koliko para se ulazu u Zvezdu. Moze neko da prica da je u vreme DS-a vise ulagano u Partizan, ali ovo nije realno da se u neki klubulozi ovoliko para. Ovaj tim u kosarci skuplji od proslogodisnjeg Buducnosti sigurno i to ne za malo.

avatar
rivarinho
Monday, 08.07.2019
11:59

jedne godine je jsd bio prvak u fudbalu, kosarci, vaterpolou, odbojci, rukometu, u muskoj i zenskoj konkurenciji. Pritom, ni u jednom klubu jsd-a nije gradjen sistem vec se dosta dosta energije rasipalo na ideju da se zatre Zvezda, da se ugasi, da ne postoji. Sada su neka lepsa vremena, nalik na ona zbog koje ste i zavoleli jedan takav klub kao partizan. pola para vama, pola nama, nas ima malo vise, malo smo privrzeniji svom klubu, malo vise ga volimo, ne mrzimo toliko kao vi, ne smeta nam kad dovedete 13 igraca u jednoj sezoni u kk, ne smeta kad platite Sumu skoro 2 miliona evra. Smeta kukanje, zaboravljanje, laganje, neprihvatanje sopstvene odgovornosti za raznorazne Vujosevice, Tegeltije, Djurice, Vucelice, Ovo je sve plod jednog temeljnog rada, visegodisnjeg sistema koji je pre par godina bio na meti sadasnje vlasti. Nisu uspeli sa otimanjem pa su otisli kod vas. Meni je to legitimno. Setite se kako su nama uvaljivali Spasojevica, Andjelkovica, Vesica. Pa oni ni svojoj deci nisu dobri a kamoli gigantu kakav je Zvezda!

avatar
rivarinho
Wednesday, 10.07.2019
14:04

Veci budzet da, pomoc drzave je 55:45 u vasu korist, budzet se stvori dobrim poslovanjem, marketingom, prodajom pretplatnih karata, igraca...to je sistem koji je neko hteo da srusi, da se ponasa ovako kako se ponasa. Jel ti nije cudno sto vec 15 godina niko da prikaze vase poslovanje i u kk i fk a kod nas sve transparentno? Cela Evropa i svet nas cesljaju godinama. Notorna laz je da je partizan nekog igraca stvorio, najveci izdanak skole je mislim Bezbradica , te godine su svi bili placenici, pojedine ste oteli od Radnickog, Hemofarma, bez ikakvog prava i nadoknade. Gde su bese sad ti klubovi?

avatar
Real Only
Tuesday, 09.07.2019
11:51

Bio prvak, da, ali ovoliko para nikad nije ulozeno ni u jedan klub. Partizan je u fudbalu uvek imao svoju decu u timu, iz skole, o vaterpolu da ne pricam.
Hoces da kazes da KK i VK Zvezda imaju sistem? Jel ti mislis da je dovodjenje brda stranaca sistem? Cisto sipanje para u nedogled!!! Pogledaj tim KK Partizan kad je igran F4 Evrolige da vidis koliko dece u tom timu pojacan sa par stranaca i par domacih iskusnih igraca. Meni je samo zao Davidovca jer je strasan igrac, a propasce ako ne napusti Zvezdu. Novac se deli pola-pola? Pa Zvezda u kosarci ima bar 5 puta veci budzet ove godine, prelazite 10 miliona sigurno!

avatar
Hannibal Lecter
Monday, 08.07.2019
12:10

pa i Yveyda je veci klub od buducnosti, veca armija navijaca, preko 60% stanovnistva navija za Zvezdu... mislim ne vidim sta je tu sporno.

avatar
Brajkoo
Monday, 08.07.2019
10:23

U zemlji gde je prosecna plata 250-300eura drzava daje 1 000 000eura za jednog kosarkasa! Da ne spominjemo na desetine fudbalera, vaterpolista...

avatar
Monte_Kristo
Monday, 08.07.2019
11:18

Kad se igra Evroliga normalno da se ima para za ovakva pojacanja,pa Buducnost je prosle godine dovela 2,3 ako ne i skuplja igraca,npr Noris Kol je bio skuplji,a to je Buducnost,jos Gist dolazi kao slobodan igrac,tako da nema obestecenja

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 08.07.2019
11:33

Ajde ajde,spomeni i fond za decu posto ste toliko oboleli da vise ne znate ni sta radite ni sta pricate.

avatar
Nenad Šmigić
Monday, 08.07.2019
10:04

Tea na pleja,pa da osvojimo eoroligu lagano...kakav tim,strasan tim !!!!

avatar
babaroga
Monday, 08.07.2019
08:38

Covece, i ja sam nekad studirao, daj pozovi kad budes motao da se podsetim starih dana.