Zvanično saopštenje ABA lige - ''Konstruktivna atmosfera, čvrsta saradnja klubova...''

Autor: Darko Mitrović
sreda 22.04.2020.
17:21
Izvor: Sportske.net, aba-liga.com

Kako se i očekivalo, ABA liga se oglasila zvaničnim saopštenjem posle današnjeg četvoročasovnog astanka.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Pojedini detalji sa ovog sastanka, organizovanog u vezi pronalaženja rešenja za nastavak sezone, već su tokom popodneva objavljeni u medijima, a nešto kasnije stiglo je i zvanično saopštenje ABA lige, koje u nastavku prenosimo u celini.

''U izuzetno konstruktivnoj atmosferi, imajući u vidu sve relevantne okolnosti, klubovi ABA lige zajednički su zaključili da je neophodno iskoristiti sve mogućnoti da se sezona završi na terenu, kada se za to budu stekli uslovi i u skladu sa preporukama nadležnih zdravstvenih organa i lokalnih samouprava.

S tim u vezi, osnovni cilj ABA lige je da se sezona 2019/20 završi u postojećem i unapred postavljenom formatu.

Istovremeno, ABA liga će pratiti pandemijsku situaciju i analizirati potencijalne alternativne sisteme takmičenja koji bi se mogli aktivirati samo ako situacija to zahteva i o čemu će se raspravljati na Skupštini ABA lige.

Klubovi ABA lige zaključili su da je zdravlje ljudi sada apsolutni prioritet i da bi svi subjekti (liga, klubovi, igrači, treneri, sudije...) trebalo da kroz razne kampanje i dalje imati aktivnu ulogu u borbi protiv virusa COVID 19.

Kao i uvek do sada, klubovi ABA lige će i dalje čvrsto sarađivati, razmenjivati informacije i ideje, sa ciljem da bolje razumeju situaciju i donesu najbolje moguće odluke u interesu ABA lige'', navodi se u saopštenju.
-
Bonus

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke