ZVANIČNO - Peković napustio Partizan!

 • Autor: Darko Mitrović

 • 14. jun 2017.

 • 13:44

 • Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Ostavka za ostavkom ovih dana u Partizanu. Najave se obistinile, povukao se i prvi čovek kluba!

ZVANIČNO - Peković napustio Partizan!
Foto: Beta/BranislavBožić/Ds
Kako je potvrđeno na zvaničnom sajtu Partizana, dosadašnji predsednik kluba Nikola Peković podneo je neopozivu ostavku.

Tako je nastavljen niz velikih kadrovskih promena u redovima crno-belih posle neuspeha u Mozzart Superligi Srbije, gde su eliminisani od FMP-a u polufinalu.

Pre Pekovića, klub su napustili i poslovni direktor Žarko Stijović, zatim trener Aleksandar Džikić, a od igrača plejmejker Vilijam Hečer, novi košarkaš Sasarija.

U međuvremenu, u Partizan je stigao novi direktor Dejan Kijanović, a jasno je da će i narednih dana biti još novih lica u ovom klubu.

U prilogu je Pekovićeva današnja poruka ljudima u klubu, kao i navijačima Partizana koju prenosimo u celini.


"Poštovani saradnici, prijatelji, navijači Partizana,
Nakon bezmalo dve godine koje sam proveo na mestu predsednika KK Partizan, odlučio sam da se povučem sa te funkcije. Kada je u jesen 2015. godine klub bio u situaciji koja je poznata svima, prihvatio sam se odgovornosti i došao sa čvrstom željom da iznova postavimo temelje Partizana koji bi vremenom ponovo postao onakav kakvim ga Evropa pamti – moćan!

Zadatak nije bio nimalo lak, ali se tog izazova nisam bojao, već sam rešio da problemima pogledam u oči i sa njima se suočim. Prvo i osnovno, bilo je da uz 6,5 miliona evra duga pronađemo način na koji bi klub mogao da funkcioniše i istovremeno, postepeno, smanjuje dugovanja koja su se gomilala godinama unazad.

Od samog starta, uz moje lično finansijsko ulaganje, započeli smo sa konsolidacijom kluba koja podrazumeva puno odricanja i  rada kako bi zacrtani plan bio sproveden u delo.


Za manje od dve godine, dug je smanjen za blizu dva miliona evra, dok su se naše selekcije na takmičarskom planu maksimalno borile i dostojno branile boje Partizana.

Za ovakav finansijski rezultat, veliku zahvalnost dugujem sponzorima Partizana, kao i Vladi Srbije i doskorašnjem premijeru a sada predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, bez čije pomoći bi rad na finansijskoj stabilnosti kluba bio neuporedivo teži.


Takođe, ovim putem želim da iskažem zahvalnost svima u KK Partizan na ogromnoj energiji i naporima koje su učinili da klub funkcioniše i nastavi putem oporavka.
Ipak, svestan da da zbog ličnih obaveza, u ovom trenutku više nisam u mogućnosti da se 24 časa dnevno posvetim Partizanu, odlučio sam da postupim odgovorno i na jedini način koji smatram ispravnim, a to je da podnesem ostavku i mesto ustupim nekome ko će biti u stanju da se 100% posveti klubu.

Sa moje strane, ja ću nastaviti da pomažem klub koliko budem mogao i koliko svom nasledniku na mestu predsednika budem potreban. Partizan je kuća svih Partizanovaca i samo zajedno ga možemo oporaviti i vratiti na vrh, mesto koje mu po mnogo čemu pripada.
Sportski pozdrav,Nikola Peković".
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari