ZVANIČNO - Partizan potvrdio rastanak, ovo je uslov da zaradi 150.000 dolara!

Autor: Darko Mitrović
petak 20.09.2019.
19:39
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Crno-beli se večeras oglasili zvaničnim saopštenjem.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Ono što se prethodnih nedelja najavljivalo, večeras je dobilo i zvaničnu potvrdu iz Partizana - Marko Pecarski više nije košarkaš crno-belih.

Devetnaestogodišnji centar nije bio zadovoljan svojim statusom u ekipi Andree Trinkijerija, zatražio je raskid ugovora, a u Partizanu su potom pokušali da nađu način da eventualno nešto i zarade od rastanka sa talentovanim košarkašem.

I, kako sada stvari stoje, uspeli su da ga pronađu...

Crno-beli su postigli sporazum sa Pecarskim o okončanju ugovora, uz potencijalnu mogućnost zarade od 150.000 dolara, a sve je objašnjeno u saopštenju koje u nastavku prenosimo u celini.

''Marko Pecarski od danas i zvanično više nije član KK Partizan NIS. Mladi krilni centar, od početka priprema nije u sastavu crno-belih, a tokom leta su i klub i igrač izrazili stav da je za obe strane bolje da dođe do prekida saradnje.

Kako je igrač izrazio nezadovoljstvo svojim statusom u timu, a stručni štab njegovim igračkim razvojem i napretkom, obavljeni su razgovori nakon kojih je došlo do današnjeg sporazuma o prekidu saradnje.

Prema potpisanom sporazumu, Marko Pecarski je od danas slobodan igrač, a KK Partizan NIS će u slučaju da igrač ikada potpiše ugovor sa nekim klubom u NBA ligi, prihodovati 150.000 dolara na ime obeštećenja'', navodi se u saopštenju.
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Saturday, 21.09.2019
12:19

Da dodam. Ranije je Partizan dovodio mlade igrače koje je Dule pretvarao u majstore. Nije ni to bio baš metod koji bi mi se najviše dopadao, ali smo makar davali finiš, pa su zato u Partizan rado dolazili i Amerikanci, da bi postali bolji igrači za Evropu, i Letonci i Francuzi, i Grci... Ovako, opredelili smo se da budemo ekipa plaćenika, a plašim se da nećemo dugoročno imati novca da postignemo i održimo nivo kvaliteta na taj način. Zato, u redu, trebalo je prvo učiniti tim takmičarski sposobnim, ali sad brzo, kad već dosad to nije rađeno, uspostavljanje sistema, sa privatnim kampovima, školama i stvaranje svoje respektabilne škole, kako bismo imali - sopstvenu bazu i učestvovali u održavanju srpske košarke na željenom nivou. Inače...

avatar
magister
Saturday, 21.09.2019
12:15

Izgleda da jesmo stvorili tim koji će imati šanse, ali moram da priznam da ne vidim u tom timu igrače koji bi sutra mogli do reprezentacije. Nije dobro da nam se politika kluba zasniva na dovođenju stranaca i par iskusnih domaćih igrača. Dovedeni su u Partizan Pecarski, Aranitović, Trifunović... i ne vidim da je neko od njih blizu minutaže (ne blizu startera).

Moram da priznam da me u svakom sportu interesuje i to da klub za koji navijam ima jak tim, ali i to da stvara mlade igrače koji će stizati do reprezentacije. Mi od Bogdanovića nemamo takvog mladog igrača. Neko može da kaže - tu je Zagorac. Da, Zagorac možda i stigne do reprezentacije, ali i on je doveden kao gotov igrač, iz Mege i USA, nije on produkt Partizanove škole. Možemo da se sprdamo sa pričom FMP i FMP2, ali niko ne treba da osporava, naprotiv, svi treba da uvažavaju činjenicu da je iz FMP škole izašlo desetine sjajnih reprezentativaca. Gde je Partizanov odgovor?

U tom svetlu gledam i ovo sa Pecarskim i nije mi milo, naprotiv.

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 21.09.2019
19:10

Prvo Partizan nikad nije imao kvalitetnu svoju skolu. Vujosevic je pre imao njuha da namirise kvalitetnog mladog igraca, da ga dovede i da ga gurne u vatru jos dok je bio mlad, ali razlika je u tome sto se plasman u EL tad odlucivalo tek juna i ti si imao vremena da pocetnicke greske klinaca svedes na minimum kad je trebalo, sto ovde nije slucaj, gde od starta moras da grizes za "pol" poziciju u doigravanju, a sezona ti se resava marta, najkasnije pocetkom aprila.

Druga stvar je sto je javna tajna postala da je jeftinije nasim klubovima da dovedes mladog stranca i da mu placas platu i smestaj, nego da angazujes mladog domaceg igraca.

avatar
Jasminn
Saturday, 21.09.2019
06:06

Nisu oni dzabe stavili ovu klauzulu od 150.000. Ima mali talenta

avatar
⭐♦ povratka kralja
Friday, 20.09.2019
20:17

U Megu da Miloje napravi igracinu od tebe.

avatar
nenadnenad1234
Friday, 20.09.2019
21:19

Njemu treba psiholog, a ne trener.
Javna tajna je da ga vansportske stvari sprecavaju da napravi ozbiljnu karijeru.

avatar
deki trbic
Friday, 20.09.2019
21:52

ode mali u fmp-2 xD

avatar
REVØLT
Friday, 20.09.2019
19:49

Katastrofalan potez.