Zvanično - Olimpijakos izbačen, na potezu ABA liga!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 23.05.2019.
13:13
Izvor: Sportske.net

Odlukom nadležnih organa grčke košarkaške federacije Olimpijakos je danas zvanično izbačen u drugu ligu.

Epa/Matteo Bazzi
Epa/Matteo Bazzi

Povezane vesti

Košarkaški klub Olimpijakos kažnjen je danas izbacivanjem u drugu ligu, oduzimanjem bodova i novčano zbog nedolaska na utakmicu sa Panatinaikosom.

Nezadovoljni delegiranim arbitrima iz Olimpijakosa su poručili da se neće pojaviti na prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa i to su na kraju i uradili.

Panatinaikos je utakmicu dobio službenim rezultatom 20:0, a Olimpijakos je danas kažnjen izbacivanjem u drugu ligu!

Pored toga, crveno-beli iz Pireja moraju da plate 15.000 evra kazne, a narednu sezonu počeće sa -6 bodova.

Predstavnici Olimpijakosa očito su svesno išli na ovakav epilog jer očekuju da im klubovi ABA lige omoguće pristupanje regionalnom šampionatu.

Skupština ABA lige zakazana je za petak i promena pravilnika lige jedna je od tačaka o kojoj će sutra biti reči.

Da bi Olimpijakos pristupio ABA ligi neophodno je da svi klubovi daju saglasnost i da se potom izvrši promena pravilnika u kojem trenutno stoji da regionalni šampionat mogu da igraju samo klubovi sa prostora bivše SFRJ.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CZYNWA
Thursday, 23.05.2019
14:37

Koliko je dobro prihvatiti ih u ABA, to niko ne moze reci. Donose dosta dobrih stvari (marketing, pare, spozori, gledaoci..), ali i dosta losih (putovanja za ostale timove, borba za titulu bi bila dosta manje zanimljiva, mora komplet pravilnik da se mijenja..)

avatar
Mani2
Thursday, 23.05.2019
18:57

Pa sta ti i ja imamo od marketinga i para.Mene interesuje kvalitetna kosarka a od marketinga i para ja bas nemam nista.A korist imaju jedni te isti, oni sto pleve, vedre i oblace u KKCZ i KKP.Za njih me zabole.

avatar
No rules
Thursday, 23.05.2019
20:33

Prihvatili su da placaju troskove putovanja i smestaj svih timova koji ce gostovati u Atini. Ucesce Makabija prije par sezona nije unaprijedilo ABA ligu, ako celnici ovaj put nemaju jasan koncept sa Olimpijakosom, onda bolje da ne ucestvuju.